reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

edit
hehe właśnie sobie pomyslałam ze jak komuś pieluszka nie pomaga to zapiąć może pampersa żeby nie zrzucało dziecko z główki:-D

He he dobre :D

Całe szczęście u mnie Igor zasypia bez wspomagania:) Smoka czasem ciągnie i jak zaczyna przysypiać to go wypluwa:)

reklama
U nas pieluszka na głowie działa wtedy, gdy mały jest na etapie "jestem tak zmęczony, że nie mogę zasnąć":) Wtedy 5 sekund i dziecka nie ma:)

U nas też pielucha działa na przemęczenie, a nawet nie pielucha tylko mały tak bedzie mcono głowę obracał w poduszke żeby się w coś wtulić :-)

U nas nie ma akcji pieluszkowej, tylko trzymanie za rączkę gdy młody mocno nie może zasnąć. A w ogóle muszę się pochwalić,że od kilku dni mały po wieczornym jedzonku (między 22:00 a 23:00) śpi do rana - aż do 5:00 czy 6:00, potem amciu i jeszcze tak do 9:00 pokimuje :-)

Ale wam dobrze z tym spaniem nocnym, mój skarb niestety wybudza się dość często, jak zasnie o 21 to budzi sie koło 1 w nocy, potem o 3 i przed 6. Nie ma jeszcze jakos uregulowanych tych godzin czasem udzi sie co 2 czasem co 3 godziny. co ja ym dała, zeby mały po zasnieciu pospał chociaż do tej 3.
W dzien mi dość dużo spi, próbuje go rzetrzymywac ale jak jest zmęczony to tak się zanosi i płacze ze trzeba go położyc i koniec.

Mój bąbelek jest kąpany między 19:00 a 19:30, zasypia tak ok 20:00 albo 20:30 i budzi się już tylko raz w nocy, później dopiero w okolicach 6, wtedy dostaje jeść i jeszcze do 8:30 albo 9 kima. Dziś w nocy od 20 do 4 spał bez przerwy, później amku o 7:30 i spanko do 9:00:)
Alex, niektórzy polecają dokarmić dzieciaczka jak się samemu idzie spać, tak ok 23, to podobno pomaga i maluszek dłużej pozwoli mamie pospać. Może spróbuj tak kiedyś, może akurat zadziała.

Ostatnia edycja:
a moje dziecię uwielbia pieluszkę zawsze musi mieć ją koło siebie ;-) a ze spankiem nie mamy problemów - kąpiel ok 20 potem cycuś i śpi do 3-4 rano :-)

U mnie Igor też ma zawsze pieluszkę przy sobie ze względu na to jego ulewanie. My na pieluszkę mówimy LUSIA PIELUSIA:)

reklama
U nas też bez pieluszki ciężko - tylko ja nazywam tetre pielucha śmierdziucha bo zazwyczaj pachnie mlesiem :p my toalete mamy miedzy 20 - 20.30 młody w zależności jak duże ma adhd max o 22 już spi, z tym że zasypia sam w łóżeczku przy włączonym projektorze i śpi gdzieś tak do 6. rano jedzonko i jak się dobrze naje to i do 10 potrafi pospac ;)

Do góry