reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Śliczne brzusie

reklama
ainah fajniutki zgrabniutki brzusio;P......a tym III trymestrem to chyba od 29 albo i od 30(mamazone np.) się wchodzi, bynajmniej wg moich kalkulatorów i wg. książki "W oczekiwaniu na dziecko", ja tam liczę wg tego, no ale jest tego tyle że nie wiadomo:/

ja siedze sobie na innym portalu tez, gdzie mam założoną kartę ciąży, i wg tego, od 27 jest 3-ci trymestr, ale tak jak piszesz, różnie liczą..:/

ja sobie licze 3 trym od 28 tc. ciekawe czemu tak smiesznie jest a nie ma jednego wyznacznika na calym swiecie tylko wlasnie na jednych portalach tak sie liczy a na innych jeszcze inaczej.

Trymestr jak sama nazwa wskazuje to jedna trzecia czegoś:tak: i ja tak sobie liczę, pierwsze 13tc to I trymestr, kolejne 13tc to II trymestr i ostatnie 13 to III. Tak na chłopski rozum:-D:-D:-D;-)+/- te kilka dni żeby było 40 tygodni.

reklama
Krolcia to by się zgadzało i wychodziło 39 tygodni.:-D:-D:-D:-D a tak dziwnie bo ciąża to 10 miesięcy...Księżycowych hi hi hi, 9 naszych i 40 tygodni i bądz tu madry człowieku i pisz wiersze he he

Do góry