reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śliczne brzusie

reklama
A karmiła piersią? Macica szybciej się obkurcza jak się karmi.
Gufi jestem naprawdę pod wrażeniem!!

No tak mnie wszyscy tym faszerowali - jak będziesz karmić to schudniesz raz-dwa. Przytyłam do 83 kg, po porodzie spadło tylko 4,5 a z reszta to ja sie meczylam do momentu kiedy nie przestalam karmic piersia, przeszlam na diete i wtedy w ciagu 7 tygodni schudlam 12 kg, reszta niestety zlatywala bardzo wolno, jakims cudem udalo mi sie jeszcze zrzucic z 5 a teraz i tak waze 10 wiecej niz przed pierwsza ciaza a brzuch przed to mialam plaski jak decha i bardzo umiesniony i twardy, ani grama tluszczu... a w rok po porodzie miałam brzuch jak w 6-7 m-cu ciazy i wszyscy mnie pytali, kiedy mam termin :zawstydzona/y:

Rozstepy na brzuchu pojawily sie 4 dni przed porodem :(

No i tak.. dlatego ja wiem co to znaczy i bardzo sie pilnuje, staram sie nie jesc slodyczy i tuczacych potraw bo po co? To ja sie potem bede meczyc i znowu przez wiele miesiecy wstydzic swojego ciala...

No tak mnie wszyscy tym faszerowali - jak będziesz karmić to schudniesz raz-dwa.

No tak z tym karmieniem i spadkiem wagi to nie jest tak do końca. Ja stwierdziłam tylko że macica szybciej się obkurcza.
Ja karmiłam piersią. Też ważyłam do porodu 82 kg, a schudłam tak szybko, bo nie miałam nawet siły jeść. Miałam starszną anemię, nic mi nie smakowało i wiadomo jak się nie je, to się chudnie. A ja miałam ten komfort że te kg to była głównie woda. Po porodzie strasznie się kobieta poci i ja chyba to wszytsko wypociłam.
A dopiero jak przestałam karmić piersią nabrałam znowu kilogramów, bo sobie zaczełam folgować. Musiałam przejść na dietę.

Ostatnia edycja:
jej dziewuchy jakie brzuszki peiken po :szok: ah zazdroszcze :tak: ja pewnie bede wygladac jak wieloryb i niestety tez od ostatniego porodu mam 10 kg wiecej niz wtedy :dry::sorry2: no ale trudno. mojakuzynka wielkoscimnie moze ciut wieksza prytyla w ciazy 25 kg a po porodzie wygladala dalej jakby byla w 9 miesiacu ... ja postaram sie nie dopuscic do tego a ona do mnie ciqgle jedz po nocachi sie nie martw waga to jest twoje i dzidzi 9miesiecy na co sobie pomyslalam po cichu: o nie nie ja nie chce wygladac jak ty ;-) oczywiscie jej tego nie powiedzialam . jak narazie schudlam pol kg prawie. i tak zaczynam z duza waga. w tamtej ciazyw 6 miesiacu mialam 5 kg na plusie wiec nie duzo ale pewnie pozniej wiecj sie nabiera jak dzidzia zaczyna obrastac w tluszczyk :-) w ogole macie takie brzuszki gladkie bez rozstepow a moj taki w rozstepach caly i przybywa jeszcze inaa dodatek na rekach pod raminoami w ogole w szoku jestem ze tam mi sie robia a nie tyje wagowo.. nie wiem o co chodzi ale mnie to przeraza... a rozstepow to mam jakbym urodzila w 9 miesiacu a nie w 6... dechy

No dziewczyny jestem w szoku- piękne brzuchy :)
Z moim brzuchem to trochę tak że jak stoję to jest w miarę płaski, ale wystarczy że usiądę i już flaczek :) Ogólnie nie narzekam- bo on mega płaski nigdy nie był :)

Ja karmiłam piersią ciągle do 7,5 mca, w 9 mcu mały już nie prosił się o pierś bo i mleka nie było. Mi karmienie piersią pomogło naprawdę dużo kg zrzucić- głównie dlatego że miałam dużo mleka i często karmiłam , poza tym nie jadłam czekolady w ogóle przez tych 9 miesięcy.. może ze 2-3 kostki. Jak się karmi piersią łatwiej jest chyba zachować taki rygor żywieniowy. Przynajmniej jak odstawiłam od piersi moment przytyłam.

Co do rozstępów na brzuchu- hmm u mnie skóra jest przyzwyczajona do nagłych przytyć a potem szybkiego chudnięcia. Mam tzw. boczki i tam też jest sporo skóry :) Może też dlatego uniknęłam rozstępów w pierwszej ciąży.

Chciałam już wcześniej o coś zapytać, ale oczywiście zapominałam :zawstydzona/y: Jaki kosmetyk polecacie, żeby zminimalizować rozstępy?

Brzuszki śliczne :-) Ja od początku ciąży przytyłam już ponad 3 kg. Zawsze byłam płaska jak deska więc dobrzy znajomi od razu się zorientowali że coś z moim brzuchem jest nie tak :-) Tak naprawdę to kształtu ciążowego nabiera dopiero po drugim śniadanku i rośnie aż do wieczora.

oo to ja nie pamietam kiedy bylam na brzuchu plaska ale od stycznia z tym walczylam, i zaczynalo wygladac ladniutko i sportowo natomiast teraz wyglada tak :)

Załączniki

• IMG_5656.jpg
    IMG_5656.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 59
reklama
salomii i nadal jest zgrabniutko:) śliczny brzuszek ciążowy no i widzę że w dzinsikach na luzie poginasz;) aaach pozazdrościć:)

Do góry