reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Śliczne brzusie

reklama
A karmiła piersią? Macica szybciej się obkurcza jak się karmi.
Gufi jestem naprawdę pod wrażeniem!!

No tak mnie wszyscy tym faszerowali - jak będziesz karmić to schudniesz raz-dwa. Przytyłam do 83 kg, po porodzie spadło tylko 4,5 a z reszta to ja sie meczylam do momentu kiedy nie przestalam karmic piersia, przeszlam na diete i wtedy w ciagu 7 tygodni schudlam 12 kg, reszta niestety zlatywala bardzo wolno, jakims cudem udalo mi sie jeszcze zrzucic z 5 a teraz i tak waze 10 wiecej niz przed pierwsza ciaza a brzuch przed to mialam plaski jak decha i bardzo umiesniony i twardy, ani grama tluszczu... a w rok po porodzie miałam brzuch jak w 6-7 m-cu ciazy i wszyscy mnie pytali, kiedy mam termin :zawstydzona/y:

Rozstepy na brzuchu pojawily sie 4 dni przed porodem :(

No i tak.. dlatego ja wiem co to znaczy i bardzo sie pilnuje, staram sie nie jesc slodyczy i tuczacych potraw bo po co? To ja sie potem bede meczyc i znowu przez wiele miesiecy wstydzic swojego ciala...

No tak mnie wszyscy tym faszerowali - jak będziesz karmić to schudniesz raz-dwa.

No tak z tym karmieniem i spadkiem wagi to nie jest tak do końca. Ja stwierdziłam tylko że macica szybciej się obkurcza.
Ja karmiłam piersią. Też ważyłam do porodu 82 kg, a schudłam tak szybko, bo nie miałam nawet siły jeść. Miałam starszną anemię, nic mi nie smakowało i wiadomo jak się nie je, to się chudnie. A ja miałam ten komfort że te kg to była głównie woda. Po porodzie strasznie się kobieta poci i ja chyba to wszytsko wypociłam.
A dopiero jak przestałam karmić piersią nabrałam znowu kilogramów, bo sobie zaczełam folgować. Musiałam przejść na dietę.

Ostatnia edycja:
jej dziewuchy jakie brzuszki peiken po :szok: ah zazdroszcze :tak: ja pewnie bede wygladac jak wieloryb i niestety tez od ostatniego porodu mam 10 kg wiecej niz wtedy :dry::sorry2: no ale trudno. mojakuzynka wielkoscimnie moze ciut wieksza prytyla w ciazy 25 kg a po porodzie wygladala dalej jakby byla w 9 miesiacu ... ja postaram sie nie dopuscic do tego a ona do mnie ciqgle jedz po nocachi sie nie martw waga to jest twoje i dzidzi 9miesiecy na co sobie pomyslalam po cichu: o nie nie ja nie chce wygladac jak ty ;-) oczywiscie jej tego nie powiedzialam . jak narazie schudlam pol kg prawie. i tak zaczynam z duza waga. w tamtej ciazyw 6 miesiacu mialam 5 kg na plusie wiec nie duzo ale pewnie pozniej wiecj sie nabiera jak dzidzia zaczyna obrastac w tluszczyk :-) w ogole macie takie brzuszki gladkie bez rozstepow a moj taki w rozstepach caly i przybywa jeszcze inaa dodatek na rekach pod raminoami w ogole w szoku jestem ze tam mi sie robia a nie tyje wagowo.. nie wiem o co chodzi ale mnie to przeraza... a rozstepow to mam jakbym urodzila w 9 miesiacu a nie w 6... dechy

No dziewczyny jestem w szoku- piękne brzuchy :)
Z moim brzuchem to trochę tak że jak stoję to jest w miarę płaski, ale wystarczy że usiądę i już flaczek :) Ogólnie nie narzekam- bo on mega płaski nigdy nie był :)

Ja karmiłam piersią ciągle do 7,5 mca, w 9 mcu mały już nie prosił się o pierś bo i mleka nie było. Mi karmienie piersią pomogło naprawdę dużo kg zrzucić- głównie dlatego że miałam dużo mleka i często karmiłam , poza tym nie jadłam czekolady w ogóle przez tych 9 miesięcy.. może ze 2-3 kostki. Jak się karmi piersią łatwiej jest chyba zachować taki rygor żywieniowy. Przynajmniej jak odstawiłam od piersi moment przytyłam.

Co do rozstępów na brzuchu- hmm u mnie skóra jest przyzwyczajona do nagłych przytyć a potem szybkiego chudnięcia. Mam tzw. boczki i tam też jest sporo skóry :) Może też dlatego uniknęłam rozstępów w pierwszej ciąży.

Chciałam już wcześniej o coś zapytać, ale oczywiście zapominałam :zawstydzona/y: Jaki kosmetyk polecacie, żeby zminimalizować rozstępy?

Brzuszki śliczne :-) Ja od początku ciąży przytyłam już ponad 3 kg. Zawsze byłam płaska jak deska więc dobrzy znajomi od razu się zorientowali że coś z moim brzuchem jest nie tak :-) Tak naprawdę to kształtu ciążowego nabiera dopiero po drugim śniadanku i rośnie aż do wieczora.

oo to ja nie pamietam kiedy bylam na brzuchu plaska ale od stycznia z tym walczylam, i zaczynalo wygladac ladniutko i sportowo natomiast teraz wyglada tak :)

Załączniki

• IMG_5656.jpg
    IMG_5656.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 56
reklama
salomii i nadal jest zgrabniutko:) śliczny brzuszek ciążowy no i widzę że w dzinsikach na luzie poginasz;) aaach pozazdrościć:)

Do góry