reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słaba biochemia, Amniopunkcja

Jakie to straszne historie? Takiego lekarza powinno sie zglaszać za straszenie pacjentki.
Powiedział mi Doktor Piec z Suwałk, że bardzo dobrze, że nie robiłam amniopunkcji. W Jego rodzinie Małgosia miała ryzyko i to ogromne wad genetycznych, różnorakich. Zdecydowała się na amniopunkcje i przez to wszystko jak On to stwierdził ,,polecialo. Dziewczyna poroniła, zrobili Jej córeczce badania i Dziecko okazało się w 100% zdrowe. Tak mi opowiadał, że niejedna kobiera straciła przez to Dziecko. Moja Mama robiła amniopunkcje i wszystko było dobrze. Ja nie zrobiłam dlatego, że słuchałam Tego Doktorka tylko bałam się... co usłyszę... że będzie chora... wbijania igly w brzuch tez się bałam... juz 4go cc. Wciąż się boję ale czy moja Córeczka będzie miała ZD czy nie będzie miała będę Ja tak samo Kochać, troszczyć się o Nią i dbać... ale naprawdę bardzo się boję i to też o to, że będzie mi bardzo ciężko po piątym cięciu i do tego pionowym jak za starych czasów...

reklama
Powiedział mi Doktor Piec z Suwałk, że bardzo dobrze, że nie robiłam amniopunkcji. W Jego rodzinie Małgosia miała ryzyko i to ogromne wad genetycznych, różnorakich. Zdecydowała się na amniopunkcje i przez to wszystko jak On to stwierdził ,,polecialo. Dziewczyna poroniła, zrobili Jej córeczce badania i Dziecko okazało się w 100% zdrowe. Tak mi opowiadał, że niejedna kobiera straciła przez to Dziecko. Moja Mama robiła amniopunkcje i wszystko było dobrze. Ja nie zrobiłam dlatego, że słuchałam Tego Doktorka tylko bałam się... co usłyszę... że będzie chora... wbijania igly w brzuch tez się bałam... juz 4go cc. Wciąż się boję ale czy moja Córeczka będzie miała ZD czy nie będzie miała będę Ja tak samo Kochać, troszczyć się o Nią i dbać... ale naprawdę bardzo się boję i to też o to, że będzie mi bardzo ciężko po piątym cięciu i do tego pionowym jak za starych czasów...
Ten lekarz się nadaje do zgłoszenia do Izby.

A jakie to straszne historie? Takie straszenie z lekka godzi mi w etykę lekarską, bo to chyba diagnostyka powinna być jednym z priorytetów.
Pań Dokor opowiadał jak kobiety tracą zdrowe Dzieci bo robią amniopunkcje, zeby sprawdzić bledne wyniki. Mówił że to przez to badanie.

Dużo kobiet robi amniopunkcje I wszystko dobrze się kończy. Moja Pani Doktor wręcz mi zalecała zrobić to badanie. Była zawiedziona jak nie zrobiłam ale ja jestem tchórz jak ....

reklama