o to to, masz kobieto urodzić dziecko i bez znaczenia w jakim ono będzie stanie… po urodzeniu to już tylko Twój problem czy stać Cię na terapie , rehabilitacje etc.. zawsze możesz sobie zbiórkę zorganizować …Dokładnie tak Widocznie mam za maly mozg by ogarnąć o czym ona w ogole mowi/pisze przeciez im na zadnym zyciu nie zalezy. Tzn do momentu urodzenia tak, pozniej nara! Żadne prolife. Probirth i tyle.
reklama
KatJak
Fanka BB :)
Właśnie usłyszałam w wiadomościach że słynny gwałciciel "Krystek" wychodzi na wolność. Cała sprawa się nie interesowałam więc jak coś źle napisze to przepraszam ale mówili że za gwałt dostał 3 lata !! I teraz kobieta załóżmy która zgwałcił zachodzi w ciążę , dokonuje aborcji lub dochodzi do poronienia i grozi jej większa kara niż jemu ?!
Gdzie my ku...a żyjemy ?
Gdzie my ku...a żyjemy ?
Dusiaax3
Właśnie usłyszałam w wiadomościach że słynny gwałciciel "Krystek" wychodzi na wolność. Cała sprawa się nie interesowałam więc jak coś źle napisze to przepraszam ale mówili że za gwałt dostał 3 lata !! I teraz kobieta załóżmy która zgwałcił zachodzi w ciążę , dokonuje aborcji lub dochodzi do poronienia i grozi jej większa kara niż jemu ?!
Gdzie my ku...a żyjemy ?
Załączniki
G
gość _199
Gość
Niee, on był w areszcie śledczym 3 lata, a nie ma wyrok.Właśnie usłyszałam w wiadomościach że słynny gwałciciel "Krystek" wychodzi na wolność. Cała sprawa się nie interesowałam więc jak coś źle napisze to przepraszam ale mówili że za gwałt dostał 3 lata !! I teraz kobieta załóżmy która zgwałcił zachodzi w ciążę , dokonuje aborcji lub dochodzi do poronienia i grozi jej większa kara niż jemu ?!
Gdzie my ku...a żyjemy ?
KatJak
A no właśnie dlatego mówię że nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Niemniej jednak jest to kolejny absurdNiee, on był w areszcie śledczym 3 lata, a nie ma wyrok.
G
gość _199
Gość
Wiem, ja obserwowałam cała sprawę. Koleś wykorzystał seksualnie dziewczynę, a ona rzuciła się pod pociąg.A no właśnie dlatego mówię że nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Niemniej jednak jest to kolejny absurd
B
BBP
Gość
Temat kar za przestępstwa seksualne (również przeciw dzieciom) to jest kolejny absurd naszego systemu prawnego. No ale niestety nie ma takiego sytemu kar, który byłby jednocześnie humanitarny i zapewniał powszechne poczucie sprawiedliwości.
Natomiast ochrona życia „od poczęcia” to jest jakieś nieporozumienie samo w sobie. Kiedy jest niby to poczęcie? Od kiedy jest ciąża? Ja naprawdę boję się delegalizacji antykoncepcji, nie tylko awaryjnej, ale również tej tradycyjnej. Bo przecież w takim stanie prawnym wkładka może być uznana za środek potencjalnie wczesnoporonny (co jest bzdurą, ale jednak…).
To jest nie tylko niesprawiedliwe, ale to również odbiera nam podstawowe wolności.
Natomiast ochrona życia „od poczęcia” to jest jakieś nieporozumienie samo w sobie. Kiedy jest niby to poczęcie? Od kiedy jest ciąża? Ja naprawdę boję się delegalizacji antykoncepcji, nie tylko awaryjnej, ale również tej tradycyjnej. Bo przecież w takim stanie prawnym wkładka może być uznana za środek potencjalnie wczesnoporonny (co jest bzdurą, ale jednak…).
To jest nie tylko niesprawiedliwe, ale to również odbiera nam podstawowe wolności.
B
BBP
Gość
Jedna rzecz w tej smutnej i skandalicznej sytuacji jest dla mnie budująca. To jak naprawdę prężnie działają organizacje, które pomagają kobietom pozostawionym bez wyboru często w trudnej sytuacji oraz to, jak dobrze pacjentki z Polski są przyjmowane w klinikach w Czechach, w Austrii. Jak te kliniki są świetnie przygotowane. I to, że są ludzie, którzy tak po prostu są w stanie bezinteresownie pomóc drugiej osobie w zapewnieniu czegoś tak podstawowego jak opieka medyczna. Szkoda, że państwo nam tego odmawia.
W takich chwilach cieszę się, że wyjechałam z tego chorego kraju. Polska stała się piekłem dla kobiet i nie tylko bo to temat rzeka..Dawno nie poczułam takiego wku***nia jak teraz! To co się w tym chorym kraju odwala przekracza wszelkie granice!
reklama
Tymczasem, kolejna wiadomość. Cytuję za gazeta.pl: Z Ministerstwa Zdrowia wypłynął projekt nowelizacji, który zakłada m.in. rejestrowanie w Systemie Informacji Medycznej informacji o ciąży pacjentek.
Po prostu ubezwłasnowolnienie level master
Po prostu ubezwłasnowolnienie level master