reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skutki delegalizacji aborcji w Polsce

Dokładnie tak 😅Widocznie mam za maly mozg by ogarnąć o czym ona w ogole mowi/pisze🤷🏼‍♀️ przeciez im na zadnym zyciu nie zalezy. Tzn do momentu urodzenia tak, pozniej nara! Żadne prolife. Probirth i tyle.
o to to, masz kobieto urodzić dziecko i bez znaczenia w jakim ono będzie stanie… po urodzeniu to już tylko Twój problem czy stać Cię na terapie , rehabilitacje etc.. zawsze możesz sobie zbiórkę zorganizować …

reklama
Właśnie usłyszałam w wiadomościach że słynny gwałciciel "Krystek" wychodzi na wolność. Cała sprawa się nie interesowałam więc jak coś źle napisze to przepraszam ale mówili że za gwałt dostał 3 lata !! I teraz kobieta załóżmy która zgwałcił zachodzi w ciążę , dokonuje aborcji lub dochodzi do poronienia i grozi jej większa kara niż jemu ?!
Gdzie my ku...a żyjemy ?

Właśnie usłyszałam w wiadomościach że słynny gwałciciel "Krystek" wychodzi na wolność. Cała sprawa się nie interesowałam więc jak coś źle napisze to przepraszam ale mówili że za gwałt dostał 3 lata !! I teraz kobieta załóżmy która zgwałcił zachodzi w ciążę , dokonuje aborcji lub dochodzi do poronienia i grozi jej większa kara niż jemu ?!
Gdzie my ku...a żyjemy ?

Załączniki

• Screenshot_20211122_154531_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20211122_154531_com.android.gallery3d.jpg
    198,5 KB · Wyświetleń: 78
Gdzie my ku...a żyjemy ?
Niee, on był w areszcie śledczym 3 lata, a nie ma wyrok.

Temat kar za przestępstwa seksualne (również przeciw dzieciom) to jest kolejny absurd naszego systemu prawnego. No ale niestety nie ma takiego sytemu kar, który byłby jednocześnie humanitarny i zapewniał powszechne poczucie sprawiedliwości.

Natomiast ochrona życia „od poczęcia” to jest jakieś nieporozumienie samo w sobie. Kiedy jest niby to poczęcie? Od kiedy jest ciąża? Ja naprawdę boję się delegalizacji antykoncepcji, nie tylko awaryjnej, ale również tej tradycyjnej. Bo przecież w takim stanie prawnym wkładka może być uznana za środek potencjalnie wczesnoporonny (co jest bzdurą, ale jednak…).

To jest nie tylko niesprawiedliwe, ale to również odbiera nam podstawowe wolności.

Jedna rzecz w tej smutnej i skandalicznej sytuacji jest dla mnie budująca. To jak naprawdę prężnie działają organizacje, które pomagają kobietom pozostawionym bez wyboru często w trudnej sytuacji oraz to, jak dobrze pacjentki z Polski są przyjmowane w klinikach w Czechach, w Austrii. Jak te kliniki są świetnie przygotowane. I to, że są ludzie, którzy tak po prostu są w stanie bezinteresownie pomóc drugiej osobie w zapewnieniu czegoś tak podstawowego jak opieka medyczna. Szkoda, że państwo nam tego odmawia.

reklama
Do góry