reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skulone dziecko na usg

Weronikaaxx143

Zaciekawiona BB
Hej, byłam wczoraj na usg i Pani doktor powiedziała, że dziecko jest BARDZO skulone, zestresowalo mnie trochę to, czy to źle że jest tak skulone, co to oznacza? Jak zapytałam czy wszystko jest dobrze z ciąża powiedziała że wszystko jest okej. Ogólnie ja od początku ciąży mam bóle w podbrzuszu czasem lekkie czasem mocne, ale od początku mówią że wszystko z dzieckiem jest okej. Czy któraś z was miała taka sytuację? Trochę mnie martwi, że dziecko było tak bardzo skulone.

reklama
A jakie ma być? 🤔 Może chodziło jej o to, że na przykład nie wszystko widać. U mnie na prenatalnych też mała tak się tak poskulała, że musiałam powtarzać bo za cholerę nie dało się zbadać serduszka 🤷

Hej, byłam wczoraj na usg i Pani doktor powiedziała, że dziecko jest BARDZO skulone, zestresowalo mnie trochę to, czy to źle że jest tak skulone, co to oznacza? Jak zapytałam czy wszystko jest dobrze z ciąża powiedziała że wszystko jest okej. Ogólnie ja od początku ciąży mam bóle w podbrzuszu czasem lekkie czasem mocne, ale od początku mówią że wszystko z dzieckiem jest okej. Czy któraś z was miała taka sytuację? Trochę mnie martwi, że dziecko było tak bardzo skulone.
Spróbuj przed następnym badaniem zjeść coś słodkiego. Dziecko powinno być bardziej ruchliwe. W którym tygodniu jesteś? Mnie w pierwszych tygodniach też bolało podbrzusze a wszystko jest ok 😉

Przed kolejnym USG zjedz czekoladę i popij colą, zobaczysz, jak Ci się dziecko rozbryka ;)
To normalne, że dziecko jest skulone, może akurat spało, a może taka jego uroda :)
Są dzieciaczki, które skrywają tajemnicę swojej płci do samego porodu, bo właśnie za cholerę nie chcą się pokazać lekarzowi ;)

U mnie bóle podbrzusza występują do teraz, obecnie 34 tc, tak do połowy ciąży były silniejsze niż teraz. Od samego początku lekarz powtarzał, że to normalne chociaż czasami i tak szłam na dodatkową wizytę żeby usłyszeć, że wszystko ok 😅 u nas jak dzidzia nie była pupą odwrócona to znowu nóżki tak pościskane, że nie chciała pokazać co tam ma 😅 pewnie o to chodziło Twojej Pani doktor

reklama
U mnie tez jest skulony, lekarka mówiła ze po prostu tak się dziecko ułożyło, wiec chyba nie ma czym się przejmować:)

Załączniki

• C29DBD87-EDF2-4F06-A9F2-3A49ADD67524.jpeg
    C29DBD87-EDF2-4F06-A9F2-3A49ADD67524.jpeg
    24,8 KB · Wyświetleń: 148
Do góry