reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniówki gotują

Dziewczyny, potrzebuję jakieś przepisy na jedzonko z dużą zawartością białka i które dostarcza w ciągu dnia dużo energii.
tigger, red bull moi faworyci :-) na pewno dostarczają energi, z białkiem gorzej :-D
słowiczku a tak na serio białko to budulec, cukry to głównie energia, więc najlepiej nleśniki z białym serem i nutellą :-)

reklama
Mleko skondensowane słodzone :confused::sorry2:
Moje dziecko pewnie wysya energię ze wszystkiego :dry:, kiedyś się śmialiśmy, że dodają coś do Bebilonu 3 bo rano po nim Marysia bywa mocno nakręcona :eek:

A komu brakuje energii???

A komu brakuje energii???

Mi!!! ( no, przecież nie moim dzieciom:-))

A tak poważnie to ze mną jest tak, ze najadam się i za godzinę jestem głodna. Jak nie zjem na czas to zaraz się trzęsę i jest mi słabo. Generalnie spalam szybko.
Za szybko.
A poza tym jestem chudzielcem i stąd pomysł na odbudowę/podbudowę mięśni poprzez wysokobiałkowa dietę.
No i żebym za godzinę nie była znowu głodna. Bo ja ciągle jem i za chwilkę jestem głodna.
Przed wyjściem z domu oczywiście się najadam na maxa ale co z tego, skoro np. po godzinie jazdy samochodem ( na kursie) już mam ssanie? I nie myślę o tym co trzeba tylko jak tu zatankować do brzucha;-)
Zawsze tak miałam, w pracy czy na studiach, ludzie się ze mnie nabijali, bo ja tylko z jedzeniem chodziłam. Wyniki nie raz robiłam i wszystko było OK.
Ale zaczyna to być uciążliwe.
Stąd właśnie pytanie o dietkę białkową, wysokokaloryczną czy energetyczną.

słowiczku zbadaj sobie poziom cukru, a nie masz czasem problemów z żołądkiem ??
ja ci polecam batoniki, chyba najbardziej energetyczne, mięcho, fasole, coś z takich rzeczy

Poziom cukru to ja zawsze miałam i mam w normie.
A z żołądkiem też chyba ok. Nie wiem co by mogło być nie tak?

dzięki za podpowiedzi.​
wiesz co słowiczku bo jak tak piszesz to jakbym mojego ojca słyszała, chudy strasznie i wieczne ssanie, a on ma własnie problemy z żołądkiem, no i też ma na to wpływ to że jest cholernie nerwowy

Słowiczku - ja też czasami tak mam, że nagle robię się głodna, słabo i mną trzęsie i do tego takie zmine poty mnie ogarniają. U mnie na bank spada poziom cukru bo jak zjem coś słodkiego to przechodzi. Cukier mam jak najbardziej w normie tylko czasami właśnie takie spadki.

Słowiczku - ja też czasami tak mam, że nagle robię się głodna, słabo i mną trzęsie i do tego takie zmine poty mnie ogarniają. U mnie na bank spada poziom cukru bo jak zjem coś słodkiego to przechodzi. Cukier mam jak najbardziej w normie tylko czasami właśnie takie spadki.
no właśnie mam identycznie!!!!!!
A najbardziej odczuwam to jak jak pracuję fizycznie bądż psychicznie.

reklama
Ja sie liczę z tym, że kiedyś mogę mieć cukrzycę bo ma ją mój tata i babcia (taty mama) i jeszcze ktoś właśnie z rodziny taty. A te spadki cukru to rzadko sie zdarzają ale niestety wszędzie ale nie w domu, np. jadę samochodem albo jestem na spacerze z Mery, która nie chce za chiny iść ze zmną do sklepu :dry:

Do góry