reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

kazdy organizm inaczej reaguje ja jak mialam skaze mialam straszna wysypke i tyle a moj mial zapalenia oskrzeli co chwile az doszli, ze ma skaze

reklama
Moj tez zaczyna sie dzwigac do siadu. Ale dupeczek maly nie chce sie przekrecac jeszcze sam z plecow na brzuch. Co za len :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
74dii09ku6mxcfne.png

U nas po szczepieniu. Następne prawie za rok :cool2:.
Moja mała tez ma takie krostki wokół ust, ktore pojawiają się i znikają. Lekarz mówił, że z tego wyrośnie. Tylko natłuszczac.
No i też ćwiczy podnoszenie główki leżąc na plecach. Kombinuje też przekręcić się z pleców na brzuch, ale jak na razie nie udaje jej się to.

Asiunia, nie. Już nie chcę jej mieszać tych mlek. PO tym pepti jest lepiej , ale na zupełną poprawę trzeba poczekać. Dzięki alergolog, która kazała jednak spróbować przejść na zwykłe mleko bo powiedziała, że po tych mlekach pepti czy nutraingen dzieci później mają więcej kłopotów, a ona nie ma krwi w stolcu wiec- przeszliśmy. No i na nowo się pogorszyło. Wiem, że aby się polepszyło to wcześniej czekaliśmy ok miesiąca. I teraz też już widać, że te zmiany sa bledsze, nie ma takich czerwonych wielkich placków zaognionych, tylko są już coraz bardziej bledsze.

Ja z innej beczki, do dziewczyn które rozszerzaly dietę maluchom... mogłabym zapewne gdzieś w internecie poszukać jak to się robi ale wolę z waszego doswiadczenia też uslyszec;) jak dawałam dopiero 2razy marchewkę to powinnam jeszcze kilka dni dać to samo zobaczyć jak reaguje czy mogę jutro spróbować czegoś innego np?? I tylko raz dziennie takie stałe posiłki się daje? Wogole to Podzieliłam 70 g na dwa dni a jakbym miała więcej to pewnie dalej by jadł bo zachowywał sie jakbym mu za mało na łyżeczkę dawała albo za wolno;) nie wiem czy tak smakowało czy taki głodny był hehe

Tosia wczoraj była przedwczoraj szczepiona, dlatego wczoraj jak zawsze dużo spała cały dzień, poszła spać o 21 i wstała dopiero o 9.
U nas dawałam kilka dni jedno a potem następne. O 9,12, 18 i 21 je mleczko, a o 15 obiadek plus kilka łyżeczek deserku.
Do siadania nie ma się jak rwać, bo w zasadzie większość dnia jest na brzuchu, za to potrafi już opierać się na dłoniach, potrafi też już się przesuwać kolanami troszkę do przodu, widzę że raczkowanie niedługo u niej już się pojawi. Jeśli chodzi o przewracanie się to z plecków na brzuch to już robi normalnie, nie zdążę się odwrócić a jest na brzuchu, a z brzucha na plecy to rzadko.

Dziewczyny szybkie pytanko : jaki nebulizator polecacie ???
czym różni się jeden od drugiego ??????
musimy kupić, a jak mam kupić przypadkowy i jeszcze potencjalnie przepłacić to wolę się Was zapytać :)

reklama
Do góry