reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

A jak dlugo trwa u was karmienie? I tylko z jednej czy obu piersi? U mnie przewaznie z jednej i ok10-15 min. Potem zaczyna sie zabawa a ja nie mam cierpliwości niestety, żeby sie z nią bawić. No i po ok dwóch godzinach znów się domaga jedzenia. I tak wkoło.

reklama
Czy możecie polecić jakieś łóżeczko turystyczne? Bo tak szukam szukam a wybor ogromny.
Ja mam graco country elektra do używania na co dzień ma dwa poziomy przebijak i budkę część turystyczną można zapakować do torby i zabrać ze sobą nie trzeba zabierać wszystkiego i nie zabiera dużo miejsca

Kardula u nas juz po 5min zaczyna sie cyrk niezaleznie od piersi probuje dawac druga ale wcale nie chce albo tez 5min. I wtedy klaszczemy spiewamy, puszczamy szumy lampki by jeszcze zjadła. Jak nic nie działa i płacze z głodu dajemy butelke. Ale to tak z dwa razy na dzien. Raz dziennie zależy.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciliśmy z wizyty u fizjoterapeutki i powiem wam , że mam mieszane uczucia. przyszliśmy ze słabym kontrolowaniem główki, a wyszliśmy z asymetrią :/ Dziwne , bo żadnej asymetrii nie zauważyła ani pani pediatra,ani pani neurolog, ani ja ( ale ja się nie znam :-p,ale serio on się nie wygina jako wyraźnie w żadną stronę, nie układa się w rogal ) No ale myśle sobie - przecież to fachowiec, może widzi więcej, ma doświadczenie. Tylko wyglądało to o tyle dziwnie, że sama nie wiedziała na którą stronę ma tą asymetrię.Jak patrzył w lustro , to mówi "o niech pani popatrzy jaki jest wygięty w lewą stronę", hmmm....nic nie zauważyłam, Potem zapatrzył się na zabawki z drugiej strony, to zatwierdziła że jednak wygina się w drugą stronę, itd. Miałam wrażenie ,że w każdym jego ruchu na siłe próbuje się doszukać tej asymetrii. No ale tak jak mówie, ja się nie znam i na pewno nie widzę tego co ktoś kto " w tym siedzi".
Dzis pokazała mi tylko jak go podnosić i przewracać .Myślałam ,że będą jakieś cwiczenia. . Ale mały był już zmęczony i protestował, więc raczej nie wytrzymałby jeszcze ćwiczeń..Umówiłam się znowu na czwartek i zobaczę jak to będzie wyglądać.Stwierdziła że z tym unoszeniem glówki jak leży na brzuszku nie jest najgorzej, fakt- szybko się męczy. Natomiast problemem jest że nie trzyma główki jak jest podnoszony za rączki, tylko mu zwisa A za to trzymanie są odpowiedzialne inne mięśnie niż te które ćwiczy leżąc na brzuchu. Ale kłaść trzeba najczęściej choćby na chwilkę.

Neurolog pozwoliła go dalej szczepić , ale ja wolę poczekać ,aż będę widziała poprawę. Nie wiecie może , czy jest jakis maksymalny czas - odstęp pomiędzy szczepieniami. Niby jest napisane, że kolejne szczepienie za 6 - 8 tygodni, a co jeśli ta przerwa jest dłuższa?

Moj tez ma niby mala asymetrie. Ja tam nie widze zadnego odchylania sie przez niego w jedna czy druga strone. Ale to tez chyba chodzi o to zeby glowke dziecko mialo prosto jak lezy na plecach w sensie broda w jednej linii z klatka piersiowa. Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle. Moj wlasnie prosto ladnie trzyma no ale oni lepiej sie znaja chyba :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W sprawie szczepień nie pomogę. Nie wiem.
Moja mała układa główkę przeważnie na jedną stronę. Nawet ma włoski bardziej wytarte z jednej strony. Ale o żadnej asymetrii też mi nikt nie mówił. Teraz nie wiem, czy się doszukiwać.

reklama
Ostatnio na wizycie pytałam pediatry o asymetrie. Bo mi się wydaje ze mój mały się trochę wygina, to powiedziala ze jeszcze ma czas, bo dzieci pamiętają pozycję w brzuchu i tak się układają. Niedługo będę na kolejnym szczepieniu to zapytam ile tego czasu jeszcze ma.

Do góry