reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Dziewczyny ja już tak z ciekawości bo kiedyś było prawo, ze jest przymus szczepienia dzieci jak jest teraz ? Wiem, ze wiele osób nie robi ale czy płaci się karę ? Jak to wyglada ?

Mój też jeszcze nie szczepiony. A co do kar za brak szczepien to w praktyce się z tym nie spotkałam. Nikt tez mnie do szczepien pisemnie czy osobiscie nie wzywal.Chociaż starsza też w terminie nie szczepilam.

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

Nie płaci się żadnych kar. Pielęgniarka co u nas była mówię, że to nasz wybór ale w razie wu musimy podpisać, że to my się nie godzimy a nie przychodnia zaniedbuje.
Była pogadać jaki mamy do tego stosunek. Generalnie sceptyczna jest do tego bo mówi , że większość szczepionek to biznes firm farmaceutycznych niestety i większość to gowno. Tak jak witamina C, kupujesz a w składzie szit.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Odnośnie nie szczepienia dziecia to przychodnia musi mieć jakiś papier na to że nie szczepione, np. Odroczenie od neurologa albo coś takiego, sanapid też ściga ale to głównie wysyłanie listów umoralizujących ;) a kary za nie szczepienie wiem że miały być w postaci tytułów wykonawczych wystawionych przez marszałka województwa a ściągane za pośrednictwem sanepidów, ale nie wiem czy to w końcu przeszło, w zeszłym roku tak było.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

My jutro mamy pierwsze 5w1. Rzeczywiście jest tak ze co chwilę co innego wymyślają z zaleceniami. Np z Wit. K. 4 lata temu lament byłby gdybym nie dawała. A teraz lament jakbym dala. Mój ginekolog to spoko koleś. Mówi otwarcie ze wymyślają. Ze tylko kasa się liczy i układy. Kobiecie w ciazy każą łykać mnóstwo witamin zamiast powiedzieć ze ma zjeść np. W ciągu miesiąca kg marchwi itd. O Wit c tez coś wspominal☺. Albo wit d. Też mu się w czerwcu dziecko urodziło. I oczywiście podpytywalam co on robi czy szczepi itd. Powiedział ze idzie zgodnie z kalendarzem. Ale będzie szczepił skojarzona. Bez pneumo i innych. On uważa że szczepionki są teraz dzięki akcjom przeciwszczepionkowym najlepiej przebadanymi farmaceutykami.
A pytanie z innej beczki. Macie krew pepowinowa w banku? Ja dzięki niemu nie.

reklama
Mamakulka ale ty masz co dzwigac☺. Darmowa silownia☺. Kiedy się urodzil? Mój ma 10 tygodni. Jutro będę dokładnie wiedzieć ile waży. Ale obstawiam ok 5300. A waga urodzeniowa 2490. No i zaczynam prasowanie ciuszków 68 bo juz chyba czas pożegnać 62.

Do góry