reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja ta jedna-dwie butelki dziennie tez robie z bebilonu (profutura). Dzisiaj zjadla 120 ml i teraz jeszcze drugiego cycka doi. Mam wrazenie ze zaraz peknie.

Gdzies wyczytalam ze przy karmieniu mieszanym zawsze najpierw dostawiac do piersi a pozniej ewentualnie butelke proponowac.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ogole kumpele mi dzis nawkrecaly ze powinnam robic w nocy przerwy w jedzeniu max 6h bo dziecko musi miec dostarczana glukoze regularnie. Moja spi czasami po 8h i juz sama nie wiem... czy Wy budzicie jak Wasze maluchy spia dluzej niz 6h? :/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

moja dluzej niz chwile ponad 5 nie spala z tego co pamietam, co do glukozy nie wiem ale gin mowila ze przerwy ponad 6 h wplywaja na poziom hormonow odpowiedzialnych za produkcje mleka (gadka byla odnosnie plamienia przy tabl antykoncepcyjnych ale fakt pozostaje faktem)

Zaraz obejrzę [emoji1] właśnie wiem, że ciężko. Będziemy próbować dalej [emoji1]
Haha są nawiedzone to prawda [emoji1]
Mój raz nie jadł 5,5 ale trudno żebym w nocy jak przyspi 6 h budziła, w tedy jak się tak zdarzyło to się cieszyłam, że mogłam więcej pospac [emoji1]

Hej dziewczyny. Mam sporo do nadrobienia. Mamakulka dziekuje za maila. Moj maly nic nie chcial spac przez caly dzien. Jedna drzemka 10 min a reszte to niby zasypial odkladalam go a po minucie juz oczy otworzone. Padam juz ze zmeczenia. U mnie jest teraz 8.30 wieczorem. Mlody wykapany ale dalej nie moze zasnac. Mam nadzieje ze w nocy da mi pospac i nie bede musiala co 2 godz wstawac. Tym bardziej ze musze bardzo wczesnie wstac

Kayah mój też marudny był wczoraj cały dzień, od 20 niby śpi budząc się już 3 raz na jedzenie. Mi tam się wydaje dziewczyny, że on się nie najada moim mlekiem znów [emoji22]

reklama
Ej laski jak odciagnelam pokarm i chce dać na następne karmienie ten odciagniety to czy on może stać w podgrzewaczu do 1 np?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Na laktatorze pisze coś takiego odnośnie przechowywania pokarmu:
Mleko matki:
-w temperaturze pokojowej (ok. 21-26ºC) mleko może stać maksymalnie do 6 godzin;
-w lodówce (temp. 3 - 5°C) okres ten zostaje przedłużony do 3-5 dni;
-w zamrażalniku lodówki (-10 do -20ºC) pokarm może być przechowywany do 6 miesięcy;
-mleko rozmrożone do temperatury pokojowej- zużyć w ciągu max. 4 godzin
-rozmrożone do temperatury w lodówki- zużyć w ciągu 24 godzin
-najdłużej, do 12 miesięcy można pozostawiać mleko matki w zamrażarce gdzie temperatura wynosi od -15 do - 20°C.

Mleko modyfikowane może stać w butelce w temp pokojowej -max 2 godziny. Ja trzymam do godziny.

Jak podawałam swoje mleko to też tak trzymałam do 2 godzin. Jakoś te 6 godzin to mi się tak nie za bardzo wydaje. Tak samo w lodówce nie trzymałam tych 3-5 dni. Tylko mroziłam.

A no i ja mleka nie podgrzewałam, tylko dawałam w temperaturze pokojowej. Teraz modyfikowane też daję w temperaturze pokojowej.

Ostatnia edycja:
Do góry