reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Kulka próbowałam wczoraj z mamą wszystkiego i nic. Tzn na brzuszek ciepłe pomaga jak ma tylko lekkie problemy z brzuszkiem, jak nadchodzi prawdziwa kolka to nic. Może jak regularnie będę mu dawać espumisan to coś pomoże. Mama że mną pół roku przechodziła kolki i na mnie podobno też nic nie działało. Mam nadzieję, że jemu to minie bo tak się codziennie męczy, że masakra [emoji31]

reklama
My po bioderkach wszystko w porzadku ale nie rozumiem dlaczego mamy prYjsc na kontrole za 4-6 tygodni
U mnie tez koszmar z ubraniem w weekend jestem chrzesna i przeszlam galerie 3 razy w kolo i kupilam tylko bluzke bo w spodniach i spódnicach wyglądam jak ratusz:-( ladnie zeszlam z wagi zostalo mi mize niecale 5 kg ktore sa wlasnie miesci sie w biodrach i udach:-(

Szkoda maluszka i Was szkoda bo to nic tylko płakać z małym.

Moja siostra ma dwóch synów i obaj mieli kolki , używała tych rurek o pomagalo ale ja jestem hardkorowym przeciwnikiem tego .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Agata, ja ostatnio na rocznice rodziców odciagnelam mleko, w sumie nie karmiłam 7 godzin piersią i jak wróciłam do domu to myślałam ze mi piersi pękną takie były twarde. Odciągałam laktatorem bo mała się najadła z butelki. Później przez ponad tydzień z jedna piersią nie mogłam sobie poradzić, bo porobiły się grudki. Takze teraz na chrzest oprócz tego ze bede miała butelkę to wiem ze bede musiała przynajmniej raz dostawić do piersi albo odciągnąć laktatorem.

U nas kontrola bioderek po pół roku, a wyszly jej dobre (1a).
Dzisiaj juz wrocila do normy po szczepieniu, wczoraj dopiero o 19 sie obudzila tak ze pobuszowala troche. Juz sie o nia matrwilam.

Znowu mam schize ze przegrzewam ją :( jak ubieracie swoje dzieci w domu ?? Moja ma bodziaka, spiochy i skarpetki, ok?? Moze mam za cieplo w mieszkaniu, ile macie stopni ??

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ignaś ma body na długi rękaw i leggi oraz skarpetki. No i pampers. Jak śpi to kocyk cienki mu zarzucam. W domu mam kolo 21 stopni. Wydaje mi się , że troszkę jej może być za ciepło Kamcia jeśli masz ciepło w mieszkaniu... u mnie okno otwarte. Położna mi mówiła ze dla dziecka najlepsza temperatura to do 20 stopni. Wtedy lepiej śpi.

My po bioderkach wszystko w porzadku ale nie rozumiem dlaczego mamy prYjsc na kontrole za 4-6 tygodni
U mnie tez koszmar z ubraniem w weekend jestem chrzesna i przeszlam galerie 3 razy w kolo i kupilam tylko bluzke bo w spodniach i spódnicach wyglądam jak ratusz:-( ladnie zeszlam z wagi zostalo mi mize niecale 5 kg ktore sa wlasnie miesci sie w biodrach i udach:-(

My też mamy kontrolę po 6 tygodniach, widocznie to standardowa procedura.

Ignaś ma body na długi rękaw i leggi oraz skarpetki. No i pampers. Jak śpi to kocyk cienki mu zarzucam. W domu mam kolo 21 stopni. Wydaje mi się , że troszkę jej może być za ciepło Kamcia jeśli masz ciepło w mieszkaniu... u mnie okno otwarte. Położna mi mówiła ze dla dziecka najlepsza temperatura to do 20 stopni. Wtedy lepiej śpi.

My też mamy dość ciepło to ubieram body plus cienkie spodenki plus skarpetki, lub cienki pajacyk.

Mamakulka a jakie maja argumenty zeby nie dawac smoczka? To mnie zawsze ciekawilo. Przeciez ludzie to ssaki i niemowleta maja naturalna potrzebe ssania. Moja to by prawie wszystko ssala i mam nadzieje ze zaraz znowu wroci do smoczka.

To samo z karmieniem mm, jak ktos nie ma pokarmu i dziecko sie drze to co ma zrobic? :D Eh. Wystarczy troche empatii aby to zrozumiec.

SabSimpex to to samo co Espumisan tylko wlasnie jest inne dawkowanie, o wiele mocniejsze. Nie wiem czy teraz sa dwa rodzaje ale Espumisan 100 po okolo 10 kropel powinien wychodzic podobnie do SabSimplexu. Dokladnie nie pamietam, ale kiedys to z mezem obliczalismy i porownywalismy jak mala miala bole brzucha... Masakra z tymi kolkami, zal patrzec na malucha. W ksiazce Karpa jest taki wykres ze najwieksze natezenie placzu kolkowego jest kolo 6 tyg a pozniej juz tylko maleje w wiekszosci przypadkow.. my dlatego czekalismy na ten 6 tydzien jak na zbawienie mimo ze nie bylo tragedii z brzuchem.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry