reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Normalne sierpniowka moja w nocy juz regularnie a w dzien tylko drzemki a ma 5i pol tygodnia. Ale ciesze sie chociaz z tych nocy:)
Bulgotanie tez slysze jak je szczegolnie na poczatku bo wtedy leci intensywnie i normalnie slychac jak jej sie w zoladku przelewa.
Ja ogolnie nie mam problemu czy ktos karmi kp czy mm. Wiadomo kp to wieksze poswiecenie dla matki ale jak nie mozna lub sie nie chce to chyba kazdego sprawa indywidualna:)
Ja karmie kp juz prawie 6tygodni i gdybym wiedziala ze mała tak samo bedzie reagowac bo mm to chyba bym przeszla bo meczy mnie wyciaganie ciagle cyca. Niby tylko przy rodzinie ale jednak to problem przy wyjsciach. Nie odciagne zeby małej dac bo ona tyle je ze masakra.. takze jestem uziemiona. A ze moja nie ma bólow brzuszka ani kolek to sie strasznie boje mm..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sierpniowka ja z corka stosowalam rurki antykolkowe bardzo dlugo i to byl jedyny ratunek. Z malym tez izywalismy ale duzo mniej. Sprobuj moze polozyc pieluche na brzuszek i cieplym powietrzem dmuchac na brzuszek. Mozesz podac probiotyk np Biogaia. U nas kest taki lek Debridat i on czesto pomaga przy kolkach bo powoduje szybsze dojrzewanie ukladu trawiennego. No i regularne stosowanie np Espumisanu 100 albo innego leku z duza dawka symetykonu. A i ja bym sprobowala Delicolu bo najczesciej przyczyna kolek jest niedojrzaly uklad trawienny.
My od tygodnia jestesmy na samej piersi tylko ze ja kpi czyli sciagam laktatorem i daje z butli bo piersi nie chce ale jeszcze powalcze moze z czasem znowu polubi cycusia. Randkuje z laktatorem co trzy godziny i raz w nocy. Oddaje majatek na delicol ale bez maly cierpi.
Chrzcimy 18 listopada.
Ja juz dawno wrocilam do wagi. Teraz jestem nawet 1.5 kg lzejsza. Brzuszek troszke zostal a poza tym nic. Pewnie z czasem wchlonie sie calkowicie. Z ubraniami nie mam problemu. Czasem cos w biuscienie dopina sie tylko :)
U nas zalecona kontrola bioderek dwa miesiace po poprzednim.
Bardzo czesto tak bywa ze matka matce najwiekszym wrogiem.
Filipek od kilkunastu dni smieje sie w glos i gluzy:) wystarczy powiedziec gu i banan pojawia sie na buzce :)

A ja wczoraj bylam u pediatry na tym bilansie i mowila ze mała ma lekko zasionione wokol ust i ze mam to obserwowac bo moze byc od serduszka. Ogolnie poki co mowila ze nie ma sie czym martwic bo moga byc male wycieki z serduszka ze to normalne. Ale i tak mnie to zmartwiło. A wasze moze mają tez tak?
Bo wczoraj byla szwagierka i jej tez ma nad ustkami lekko i moze to od smoka ?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

mamakulka pytalas okres mi sie chyba dzisiaj zaczal, te odchody pologowe pojawialy sie i wracaly pojawialy wracaly juz na koniec wcale tam krwi nie bylo potem z tydzien nic i dzisiaj krew. wszystko jasne podkurwiona strasznie chodzilam az mi dzisiaj do glowy przyszlo, ze gotuje sie we mnie jak podczas pms i nie minely 2h i polalo mi sie po nogach.. wsciekla jestem myslalam, ze dluzej spokoj bedzie

paper wspolczuje , tez myslalam, ze to troszke dluzej spokoju. ledwo wyjdzie czlowiek z pologu, a tu nastepne krwawienia. dziewczyny ja zwariowalam. na ulotce delicolu nie jest napisane ile razy dziennie stosowac, czy ktoras wie ? przy kazdym karmieniu czy jak? uzylam 4 razy espumisan , chyba bez problemu moge przejsc teraz na delicol ?

Sierpniowka delicol to enzym ktorego czesto brakuje dzieciom aby strawic cukier znajdujacy sie w mleku czyli laktoze. Trzeba go podawac do kazdego karmienia. W ulotce jest napisane dawkowanie w przypadku kp i mm. Ja na butle 100 ml daje 10 kropelek. Idzie mi srednio 2 butelki tygodniowo... Mozna go uzywac od 1 dnia zycia i spokojnie laczyc z espumisanem.

reklama
Do góry