reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej, ja czytam. Zazwyczaj podczas nocnych karmień, ale już czasu brak żeby odpisać, bo odrazu zasypiam. Walczymy z młodym z odparzeniem już drugi tydzień, nic nie pomaga. Jeszcze kilka dni i chyba będę musiała do lekarza iść po coś silniejszego, a wolałabym nie.

U nas noce nawet ok, ale w dzień mało śpi. W porównaniu do córki to zdziwiona jestem, bo ona zawsze po karmieniu coś tam spała. W sensie pomiędzy, tak książkowo, a młody dzisiaj między 15 a 21 spał tylko pół godziny. Także z dwulatką na pokładzie padam o 22 zawsze i zasypiam w minutę. Do tego melisę piję, żeby mieć cierpliwość do dwulatki, hahaha.

U nas też przepuklina, ale lekarz powiedział, że nawet bez plastrowania powinno samo się wchłonąć w ciągu kilku miesięcy.

A i ja byłam u fizjoterapeuty, mam rozstęp na dwa i trzy palce, więc zaleciła mi ćwiczenia. Tylko kiedy to ćwiczyć, jak czasu kanapki nie mam zjeść.

reklama
U mnie w nocy pobudka na jedzenie od kilku dni 2:20, normalnie jak w zegarku, tylko ja pozniej nie mogę zasnąć.
Mnie coś bierze, juz mam delikatny katar i małej tez juz cos w nosku lekko swista. W niedziele mamy chrzest, macie jakies rady aby to sie nie rozwinęło?
Poza tym jestem załamana bo nie mam w czym iśc na chrzciny,niby wróciłam do swojej wagi ale sukienki mi jakos nie lezą, cycki za duże, brzuch odstaje... do tego znaleść jeszcze taka w której bede mogła karmić bez rozbierania się to juz niemożliwe. Zmieniła się ta figura po ciąży [emoji53]. 3 godz w galerii tylko mnie załamały, nie cierpię kupować ubrań, bo nic nie leży tak jakbym chciała [emoji19].
Od października odwieszam multisport, może uda mi sie z dwa razy w tygodniu wyskoczyć na siłownie lub pilates i coś ze sobą zrobić...

Wczoraj lekarz przyjął nas o 21.15 przebadal dzieci dokladnie, kazał robić malutkiej inhalacje z roztworu hipertonicznego potem na brzuch porządnie oklepywac, ściągnąć katar i na koniec zakropic kroplami. Powiedział że powinno przejść ale trzeba obserwować dziecko bo u takiego malucha w jeden dzień katar a na drugi mogą być już oskrzela.
A syn ma wirusowe zapalenie gardła i oczywiście zaraza więc trzeba ich izolowac tylko jak...
Ja dzisiaj wstałam też z bólem gardła, kurde my chyba się nigdy nie wiem wyleczymy:/

Dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki śpią w nocy tak brzuchu??
Moja uwielbia spac, śpi obok mnie bez problemu przekłada sobie główkę na boki jak jej wygodnie i te raczki, ale moja mama twierdzi że to niebezpieczne jest i lepiej ja tak w nocy nie kłaść i ja już sama zgupialam...

czytalam w internecie ze mozna w dzien jak sie kontroluje sytuacje a w nocy to niebezpieczne, ja w nocy dziecko zawiniete w kokon klade na plecach, jak zasne karmiac na boku to spi ze mna tez na boku, na brzuchu klade w dzien tylko

Podobno niebezpieczne ale jak moja mama była w moim wieku ( mniej wiecej) to zalecane kłaść na vrzuchu do spania właśnie. Wszyscy moim kumple na brzuchu wyspani i dają radę ;)

Mój syn mnie dzisiaj 3 razy wysmial bezdzwiecznie. :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja spalam na brzuchu jak byłam mała właśnie bo lekarz tak radził. Ja małego nie kładę, boję się. Tylko plecy lub bok. My znów po nie najłatwiejszej nocy dziewczyny. Znów jak zombie jestem.

Moja ostatnio nad ranem tez na brzuchu zasnela, niby lepiej jak dzieci na plecach śpią ale moja mama tez mowila ze siostra tylko na brzuchu spała i cała i zdrowa;) kropelki mam z Niemiec ale sa w internecie i w zielarskich sklepach chyba tez sie dostanie. Moja kołek nie ma, nie wiem czy przez te kropelki czy ogólnie ale podaje jej je 4razy dziennie po 7-8 kropelek i potem baki idą i kupa. Espumisan ma bardzo podobny skald w Polsce tylko mniejsze stężenie czegoś tam. Angelikaa ja mam ten sam dylemat chrzciny 8, zamówiłam sukienkę przyszła i jest masakra;-/ leży do dupy i gatunkowo słaba. Ze starych wszystkie odpadaja nie dopinam sie w cyckach i problem z karmieniem, chociaz mam pomysł zeby nazbierać jej pokarmu i dać z butli. Tylko co z tego wyjdzie;-D

Agata przepiękne masz to nad lozeczkiem [emoji7] czy ma również melodie? Zamówię chyba te kropelki..
Mi też waga się zatrzymała i dupa. 10 kg zostało do zrzucenia, nie wchodzę w stare spodnie bo bioderka nie te. Nogi i brzuch w sumie ładnie zeszły ale biodra.. Wieloryb [emoji23]

***** znowu mnie wpienila ta grupa na fb. Bez sensu wpisałam się bo nie daje rady. Fanatyzm jak cholera. Jak nie karmisz piersią i co gorsza dajesz smoczek to nie jesteś ani kobieta ani matka. Pff

Jej dziewczyny współczuję Wam tych nocek i kolek. Igi dziś juz spał normalnie. Sierpniowka może ciepła butelkę mu pod brzuszek podłoż jak zasypia i potem jak się boisz przekręc na plerki jak dobrze kimnie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to w nocy nie będę ja kładła na brzuchu, w dzień niech sobie śpi jak lubi, rano ja położyłam na brzuszek i śpi już dwie godz, obserwuje ja i tak fajnie obraca sobie główkę co jakiś czas :)

Do góry