reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Paper ja ostatnio od pediatry wracalam z wrzeszczacym wozkiem ale mam tam raptem niecale 5 min :-) i tez biegiem do domu :-) a mi tam nie przeszkadzalo ze sie ludzie patrza dziecko to dziecko ma prawo czasem poplakac:-)

reklama
Mamakulka nie wiem czy to kolki. Położna tak mówiła... Może lekarz coś dziś podpowie.

Peper moja też aferę w wozku wczoraj zrobiła. Znacznie przyspieszylysly do domu. Ale byłyśmy daleko :-)

I slyszalam tylko ' ooooo Ale dzidzia płacze ' ;-)

uwielbiam takie komentarze :D tak samo bylam u pediatry i babka z wiekszym dzieciakiem byla, mala krzyczy a ona oo patrz jak dzidzia placze, zobacz xd no super

U nas też ciężka noc, nie chciała nam spać między 3 a 5 potem co 2h pobudka, że niby jeść, ale albo przy tym jedzeniu usypiała albo krzyczała. Ostatnio robi nam kupę raz na dobę, karmię ja w sposób mieszany. Dajemy jej z racji wcześniactwa żelazo, lekarka mówiła że codziennie ale jakby co to zmniejszyć co 2 dobę, myślicie, że tak rzadko robi kupe przez te żelazo i zmniejszyć dawkę?

Azamamew żelazo na pewno wpływa na kupę ale ja bym nie zmniejszała dawki. Kupę w końcu zrobi a anemia jest groźna w tym wieku. My tez na żelazie do 1 roku zycia minimum.
U nas kupa jest raz na kilka dni przy kp. Położna mowi że do 10dni jest normalne. Mleko matki jest lekkostrawne i dziecko moze ale nie musi robić czesto kupy, po prostu lepiej przyswaja. U nas po 4 dniach juz sie zaczyna troszkę męczyć wiec robię ciepłe okłady i masażyk. Kupa jest do kilku godzin.
W ogóle polecam masaż Shantala dla niemowlaczkow.

Maldob oczywiscie ze twoje mleko jest wartościowe i te wszystke rady rodziny wpuszczaj jednym uchem i wypuszczaj drugim. Słuchaj lekarza/położnej i swojego instynktu. Ty wiesz co jest dla twojego dziecka najlepsze.

Nie wiem czy słyszałyście o metodzie 5 S. Ja tak uspokajam Kubusia i działa rewelacyjnie po kilku sekundach. Moze warto sprawdzic

Link do: Metoda dr Karpa - skuteczny sposób na ukojenie płaczu dziecka?

Mój Igi robi kupkę 1 raz dziennie zazwyczaj po kąpieli xD Ciepła woda działa na jego jelitka[emoji14]

Aniolkowa ten masaż podobno od 2 miesiąca życia fajnie wykonywać . Ja na pewno będę bo podobno rewelacja przy wyciszaniu maluszka.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

to moja conajmniej 3-4 wielkie kupy robi :o

zalatwilam na poniedzialek neurologa na wtorek fizjoterapeute niech zobacza co i jak z nincia, po przedstawieniu ze w polowie macicy siedziala scisnieta caly czas w tej samej pozycji udalo mi sie poprzyspieszac wszystko, inaczej pierwszy wolny termin kwiecien 2017 jakies zarty.. mam nadzieje, ze wszystko z nia dobrze ale upewnic sie nie zaszkodzi szczegolnie, ze to nietypowa sytuacja

zmeczenie rzuca sie na mozg, dostalam herbatke i zamiast 'dziekuje' radosnym glosem rzucilam 'dzien dobry' [emoji23]

Tylko, że ona wcześniej robiła dużo częściej i teraz się męczy, wręcz nie chce jeść z tego. Ja karmię w sposób mieszany.

reklama
z innej beczki - smarujecie czyms blizny po cc? dostalam masc contractubex zastanawiam sie czy mozna przy karmieniu piersia bo w ulotce jest brak badan w tej kwestii ale w internecie polecane na blizne po cc, juz sama nie wiem

Do góry