reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

A my dopajamy sama woda bo polozna powiedziala ze herbatka tylko jak ma problem z brzyszkiem ale nie chetnie pije wode a i karmienie trwa ok 40 min z przerwami na odbijanie

reklama
Boli mnie okropnie gardło :( mam hasco sept
myślicie że mogę tym psikac? Bo w ciąży moglam, boję się że zarażę maluszka a za parę dni szczepienie

Jaka cisza na forum ...
Dziewczyny u Nas same małe kłopociki, a więc pępek jeszcze nie odpadł, jeszcze nie jest dostatecznie suchy, do tego walczymy z pleśniawkami, oczko lewe zachodzi nam ropką od urodzenia w sumie, prawdopodobnie ma kanalik niedrożny przechodziłam to samo z córką, mam nadzieję że nie dojdzie do odtykania przez okulistę bo to ból nie z tej ziemi, pamiętam do dziś krzyk córy a to było 18 lat temu :(((
no i Adaś ma całą buźkę wysypaną, najwięcej na policzkach ....
w piątek byłam z nim u lekarza z powodu pępka, to pleśniawki Pani doktor zauważyła i co jutro mam
znów iść z powodu tych krostek ?? ciekawe czemu go tak wysypało, buźkę myjemy wodą przegotowaną, kremu do buzi używamy z Babydream ...
może to być jakieś uczulenie ?

Nasz maluch wczoraj skończył miesiąc i kikut pępowinowy dalej się trzyma i to porządnie. I też ma krosteczki na buzi, to najprawdopodobniej trądzik noworodkowy - schodzi samo po paru tygodniach, ja przemywam wodą przegotowaną, smaruję olejem kokosowym, lub maścią purelan - nie schodzą całkowicie, ale jest na pewno lepiej. Ale niewykluczone , że może to być też jakas alergia. I chyba zaczyna mu się robić ciemieniucha.

ja tez po 10 min odbijam i po kolejnych 10 znowu mniej brzuszek boli i mniej ulewa

moja podobnie spi, jakos 22-23 potem kolo 3 i kolo 5 nawet da sie pospac :)
U mnie podobie z karmieniem w nocy w ostatnio. Po kąpieli około 19-20 jedzenie, później około 1 i 4-5. Wtedy nawet można się wyspać. Ale dzisiaj Mlodziutka obudzila się o 4 i do 6 cos ja męczyło,ze nie mogła spać. Ale nie ma jeszcze 2 tygodni wiec stabilizacja dopiero przed nami. Ale sa postępy:) z kapoela już lepiej bo nie ma krzyku, przy przewijaniu tez się czasami udaje bez krzyku. Jeszcze spacery słabo bo jak syrena się włącza to ciężko uspokoić i spacer max godzinę a ja uwielbiam spacerować i nie mogę się do tego przyzwyczaić. Alejeszcze chwile i na pewno będzie lepiej:)

a pierzesz swoje ubrania w innym proszku niz dziecka? moze od twoich ubran wysypuje na polisiach..

Piorę wszystkie nasze ubrania i jego w Persilu + płyn do płukania dziecięcy , ale jakby to było od proszku to myślę że i na ciałku by miał krostki nie ?

smaruję olejem kokosowym

nieciekawą ma tę buźkę, wygląda jak zaniedbany :/ ale to jest myśl spróbuję olejem kokosowym smarować mu pyszczek :)

Mamy po porodzie sn. z nacieciem. Jak długo dochodzilyscie do siebie? My jutro 2 tydz po porodzie ale nie ma rewelacji. Rana boli. Krwawienia dość spore... no i jeśli idę na spacer to max 10-15 min w zołwim tempie. Jeszcze nie jem przy stole tylko Na kanapie bo siedzenie nadal do najprzyjemniejszych nie należy... ile to jeszcze potrwa ?!?! Czuję się taka niezdarna. Dobrze ze mąż ogarnia, bo nie dałabym rady.

nieciekawą ma tę buźkę, wygląda jak zaniedbany :/ ale to jest myśl spróbuję olejem kokosowym smarować mu pyszczek :)
wierzę, u mojego też wyglądało nieciekawie, zaczęło się od czoła, potem zajęło policzki, teraz są już tylko policzki. jak dłużej leży na którym policzku, to te krostki są bardziej zaczerwienione. Poczukaj sobie informacji o tym trądziku , czy u was objawy się zgadzają. Jeśli zmiany nie są ropne, to lekarze i tak niczego nie przepisują.

reklama
No ja pękłam i mam dwa szwy, ale czuję się normalnie już, jakbym nie rodziła prawie trzy tygodnie temu ;)
ranka nie boli, krwawienie w sumie ustąpiło ...

Do góry