reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mamakulka glowa do góry juz niedlugo bedziesz tulic swojego synka :-) a ja musze czekac i nie wiem kiedy
Dziewczyny lepiej niech mezowie kupia laktator niz macie dostac zapalenia albo przestojow szkoda waszego zdrowia :-) ale pamietajcie nie sciagamy nigdy do konca tylko do momentu jak nam ulzy:-)
Moj humorek dzis lepszy mam nadzieje ze nikt mi go dzis nie popsuje :-) milego dnia i czekam na szczesliwe wiesci

reklama
Będę tulic ;)

No byłam ale na chwilkę , pokiwalam się I zostałam wysciskana :) ozywoscie każdy chciał dotknąć brzucha i byłam dzielna - dałam. Mój przyjaciel jak się dowiedział o cc to już urlop chce brać żeby w szpitalu być. Teściowa tez nagle się obudziła. Jezusmariaboze.

A wesele piękne. Panna młoda to nasza koleżanka, jest mulatka i wyszła za Ugandyjczyka, jak oni pięknie wyglądali! Kobiety na weselu jak żywcem z filmu wyciągnięte. Cudowne suknie i te ruchy na parkiecie! Mój mąż tylko stał i się gapil :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

mi sie wydaje, ze najgorsza bedzie noc przed cc bo nie dosc, ze to juz zaraz to jeszcze bez wsparcia sama w szpitalu, sto razy bardziej wolalabym sie o 6 rano zglosic np a nie dzien wczesniej, no chora jestem jak o tym mysle juz nie odliczam do czwartku, ze coreczke bede miec tylko do srody, ze do tego nieszczesnego szpitala ide.. mamakulcia a ty juz jutro dawaj znac koniecznie jak tam dajesz rade psychicznie i fizycznie!

Dzięki kochane za wsparcie. Płytki krwi rosną ale powoli. Jak się okazało lekarka która mi mówiła że do niedzieli antybiotyk a w poniedziałek wyjście to ordynatorka. A dziś jedna mi gada ze będę tak długo aż się unormuja. I kogo słuchac? Ja już mam naprawdę dość. A jeszcze sama na oddziale zostałam :-(

Witam dziewczyny trzymajcie się.
Magda mam nadzieje że wszystko się szybko unormuje.
Sierpniówka ja mam to samo skurcze ciągle a do porodu nie widzę perspektyw :(

Jeśli chodzi o laktator ja mam elektryczny jeśli zamierzacie dł karmić to polecam a jak przez pół roku to chyba nie ma co ręczny wystarczy.
Mamakulka super że się odprężyłaś troszkę a koleżance gratuluję !

Agata320 jak można tak powiedzieć kobiecie po porodzie? No trafia mnie jak słyszę coś takiego!!! Właśnie przez takie frańce kobiety zniechęcają się do kp bo potrzebują wsparcia i pomocy a nie ze od razu podadzą mm bo tak im łatwiej. Ja tutaj mam ogromne wsparcie doradców laktacyjnych ciągle mówią jak wiele robimy dla naszych dzieci i jakieś jesteśmy wspaniałe. Dostajemy kwiaty i czekoladki (!!!) za naszą ciężka prace jaką jest kp, są do dyspozycji 24/7 i służą pomocą. Coś niesamowitego!
Magdalena jeszcze 2 dni. Ja tez odliczam do poniedziałku bo my po 2 miesiącach w szpitalu tez idziemy do domku!!! Jest jakiś we mnie strach żeby my się nic nie stało (juz 3 razy musiałam mu udzielić pierwszej pomocy bo się zakrztusil) ale wierze ze damy radę i nie mogę się doczekać aż go zabiorę do domku :-)
Co do laktatora to ja bez bym nie dała rady. Uratował mi życie parę razy. Z tym ze mi pożyczył szpital ale niedługo musze oddać i będę kupować dla siebie. Ja używam mendela. Warto mieć butelki z tej samej firmy co laktator bo od razu można odciągnąć, zakręcić smoka i dać dziecku

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

agata - o rany, co za baba.... :sad::sad: jak tam można potraktować kobietę.

aniolkowa - to super, ze już w końcu maleństwo bedzie w domu.

Ja mam laktator elektryczno-ręczny medela, który kupiłam w 1 ciąży, ale szczerze mówiąc wogóle mi się nie przydał. za pierwszym razem tylko powodował mojego doła, bo nic się nie ściągało, więc myślałam, ze nie mam mleka, a jednak dziecko jadło I przybierało ładnie na wadze, więc rzuciłam w kąt ten laktator. z 2 dzieckiem nie miałam żadnych problemów z karmieniem I nie używałam. w ten sposób nastawiłam się bardzo negatywnie na laktatory... jak musiałam gdzies wyjść to wolałam zostawić dziecku na 1 raz mleko modyfikowane I tyle, ale to naprawdę bardzo rzadko w ciągu tego pół roku z jednym I z drugim, może po 2 razy się zdarzyło że była taka potrzeba.
na pewno inaczej jak mama I dziecko są rozłączeni I nie mogą być razem 24h, wtedy lepiej laktatorem ściągać I podawać swoje.

Magdalena , jeszcze momencik. Czasem lekarze są okropni. Teraz jak byłam to się ciągle pytałam kiedy wyjdę i była odpowiedź jak urodze :/

Papercut ja się zadomowiłam na oddziale jak byłam teraz te 3 dni wiec się tak nie boje i po cichu liczę na to , że moja ostatnia wspolokatorka jeszcze nie wyszła[emoji14] może się do niej dostane :D ale jadę dopiero na 18 wiec całą niedziela moja i w poniedziałek raniusko juz będę w akcji. Mąż przyjedzie i się będzie działo. A później już tylko wytrzymać te dni w szpitalu i juz :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis meza zagonilam do roboty zeby mi lustro w koncu w lazience zamontowal i pólke u malej w pokoju przewijak zeby byl stabilny. Takze mam wszystko gotowe i spokoj ducha. U mnie brzuch twardnieje ale nie zeby jakies super skurcze. Ale za to małą czuje juz tak nisko ze mam wrazenie ze zaraz wypadnie wiec mam nadzieje ze na dniach najzwyczajniej w swiecie urodze.
Magdalena porod masz za soba dzidzia jakby nie patrzec zdrowa z drobnymi problemami ale juz najgorsze za wami:)
Aniolkowa super ze takie wsparcie macie i ze juz wychodzicie, ty to dopiero biedna sie naczekalas zeby dzidzke do domku zabrac a bedziesz szybciej niz te co nie urodzily tak czy siak:)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agata Moze na lezaco uda sie nakarmic maluszka. Ja tak karmilam w nocy lezalysmy sobie I malutka ssala cyca jak miala ochote fakt ze lezalam z cyckiem na wierzchu ale dyndalo mi to ;) I mowia ze jak karmisz to zeby podtrzymywac reka Od dolu piers bo ponoc jak sie sciska palcami to sie blokuje kanaliki I pokarm tak Nie Leci. Nie Wiem Ile w tym prawdy bo ja nigdy Nie mialam problemu z karmieniem. A Taka babe to wywalilabym za leb z tego oddzialu bo Od tego jest zeby pomogla I Nie denerwuj sie tylko spokojnie wtedy maluszek tez bedzie spokojny.

Mamakulka gdzie twoja pozytywna energia?
Nie stresuj sie bedzie dobrze;)

Do góry