reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mi kazali wczoraj wstać wieczorem, ale tylko usiadłam bo tak szczypalo .
Dzisiaj o 17 wyciągnęli dren i za chwilę wstałam i już poszło! po chwili wszystko się naciągnelo i przestało boleć. Wiec pierwsza doba najgorsze a już z górki. Ten dren najbardziej drażnil i przez to bolał.
Oczywiście te które będą mieć drugie Bobo macica boli bardzo przy obkurczaniu.. Dzisiaj cały dzień w bólach przez nią

reklama
Dziewczyny czytam Was i rozumiem w 100%, miałam dzisiaj wyjsć, ale mała ma żółtaczkę, zostajemy do niedzieli:-( zabrali mi ja mieli przywozić na karmienie, przywieźli raz, najadła sie w 10min! Bo niby mam pokarm treściwy i cycki mi zaraz eksplodują, odsysalam sobie ręka w husteczki położna mowila ze laktatorów mam nie kupować bo tylko pobudza pokarm i nie wiem co mam robic:-( mam dwa kamienie.. Pozatym mała kicha często i ma zimny nosek i zastanawiam sie czy to normalne? Masakra siedzieć samej w tym szpitalu:-( dziewczyny które nie urodziły, przestroga ze porod moze byc bardzo szybki, wczoraj babka rodziła 4dziecko, jak przyjechała miała pełne rozwarcie a skurcze tylko pół godziny i zastanawiali sie czy dojada na porodówkę, dzisiaj kobietka 38tyd przyjechała z rozwarciem 8cm, skurcze miała godzinę i zaraz urodzila;-o do mmega szybkie te porody! Ale jest tez jedna która chodzi ze skurczami od rana tak jak ja i porodu nie widać.. Każda z nas
ma inaczej;-)

Nie martwcie sie dzieciaczkami moja mala po porodzie ciagle sie dlawila albo potrafila zwymiotowac I okazalo sie ze ma sporo wod plodowych, pilnowalam ciagle bo balam sie ze sie zadlawi.
A co do kichania to normalne moja do tej pory kicha co chwile I nosek zimny miala I lapki ale jak przy cycu siedziala to byla cieplutka :)
W ogole to uwielbiamy sie tulic, pieszczoch z niej a najwazniejsze ze synek juz troche odpuszcza;) Wkoncu juz tydz jestem w domu a moja dziewczynka skonczyla dzisiaj 2 tygodnie:)

Hej, pojechałam dzisiaj na IP bo miałam brzuch twardy jak kamień od wczoraj. Zrobili mi ktg i okazuje sie ze zero skurczy. Przepływy dobre, podobno brak rozwarcia a w poniedziałek miałam niby na 2 cm. Nic podobno nie zapowiada porodu. Cholera, mam juz dosyć, mój lekarz od czerwca mnie straszy ze mogę wcześniej urodzić a tu 3 dni zostały do terminu i NIC. Jestem wściekła [emoji57]!!!

No dziewczyny ale przeboje przed i po :-)
Angelika to co mialas rozwarcie i ci zniklo dziwne :-)
Ja za to od wczoraj sie do męża nie odzywam bo jestem na niego zla zostal niecaly tydzien do terminu niby mam rozwarcie i lekie skurcze 10 razy dziennie czyli niewiele a ten gamon nawet sie ze nie spyta jak sie czuje i do tego sobie dzis drinki pije a nie pomysli ze mogę w nocy zacząć rodzić i kto mnie zawiwzie chyba sobie sama pijade wczoraj mialam dola a dzis mega wkurwiona jestem

Mamakulka staram się zrozumieć co czujesz, bo całą ciąże nastawiałaś się na sn, a tu musisz się przestawić. Wiesz dobrze, że takie rozwiązanie jest lepsze dla ciebie i dziecka, więc główka do góry kochana, przytulam!!!
azamamew zauważam, że poród dodał ci sił i wzmocnił cię psychicznie, super się czyta takie pozytywne posty
Magdalena to hormony szaleją, a pobyt w szpitalu sprzyja temu szaleństwu. Zyczę aby weekend szybko zleciał, w domu będzie lepiej.
Mayumi och te hormony.... trzymam kciuki za szybkie ustabilizowanie laktacji i równowagę psychiczną
polcia ja biorę ciepłe kąpiele, bo takie lubię :) Ostatnimi czasy mam codziennie od około 16 do późnych godzin nocnych bolesne skurcze i kąpiele nic nie zmieniają w tej kwestii. Skurcze jak były tak są :) Zaś po samej kąpieli to dłuższy czas brzuch jak kamień, bo jednak wyjście z wanny i wytarcie ciała ręcznikiem to ogromny wysiłek :)
babina dużo sił dla ciebie i kciuki za Maluszka zaciśnięte
agata320 ja bym chyba wzięła laktator i odciągała dosłownie po kilka kropli, bo zastoje ci się porobią i zapalenia dostaniesz....
beata ale ten czas szybko płynie
Angelikaa głowa do góry, może jutro już urodzisz....

Agata - Ja też uważam że lepiej odciągnąć pokarm niż dostać zapalenia piersi. To straszny ból potem ciężko ściągnąć dostaje się gorączki. Jeśli teraz Cię bolą a nie masz laktatora to po prostu idź pod prysznic i ciepłą woda polewaj albo nalej do ciepłej butelki albo nasącz pieluchę i zrób okłady mleko samo zacznie Ci lecieć i będzie Ci lżej.
Dominika - ja mam z teściową dobre relacje bo nie dyskutuje ona jest dobrą kobietą ale jakby zatrzymała się w czasie jest nieszkodliwa ja nie dyskutuje a ona mi się nie wtrąca w nic. A co do nocy to mam identycznie jak Ty i zastanawiałam się już nawet czy ja nie za bardzo na boku ale na brzuchu leże ale teraz już nie panikuje.

Angelika- ja jak byłam z córą na porodówce to mi stwierdzili brak rozwarcia dali mi balonik on w mik zrobił rozwarcie badali i powiedzieli że jest 7 cm-8cm przyszła inna babka i stwierdziła że się zmniejszyło po czym stojąca obok mówi pokarz i ona stwierdziła że nadal jest takie tylko dziecko nie ustawione. Każdy lekarz to opinia a ja czułam się jak worek nienawidziłam tych badań
Basia - to mnie zmartwiłaś z tym bólem no cóż będzie trzeba zacisnąć zęby

Ja mam cały czas skurcze a rozwarcia zero dziecko gdzieś pod żebrami i jak skurcz to ból straszny ale o zrobić jak szyjka uparta

Angelika niezle Chyba cos Zle Lekarz cie zbadal Jak bylo rozwarcie I go Nie Ma Teraz :)

Niunia Nie przejmuj Sie mezem:/ czasem trzeba odpuscic bo Szkoda Zycia Na Nich. Ja czasami to swojego wydaje mi Sie ze bym z domu wyrzucila. Nie chce Mi Sie wogole odzywiac ale Jak juz mi puszcza nerwy to wtedy Leci Wszystko Ci mialam
Wczesniej Na mysli.

Babina jestesmy z Toba I Na pewno z malenstwem Bedzie wsystko dobrze.:) musi byc [emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny które urodziłyście, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę. Wiem ze problemy z karmieniem, chodzeniem itd ale macie juz swoje maleństwa przy sobie, wiecie ze sie urodziły całe i zdrowe, a u Was jeszcze pare dni i ból przejdzie, opanujecie swoje maleństwa, hormony odpuszcza.
Niunia tak kurna ze niby mi znikło rozwarcie. No normalnie juz nie wiem komu wierzyć, chyba mój lekarz mnie okłamuje [emoji57]. Juz klnę jak nie wiem, nie radzę sobie z hormonami i z tym brzuchem wielkim, chce urodzić !!! A co chodzi o męża to ja bym swojego zarąbała chyba jakby mi teraz zaczął pić. Teraz musi być w pełnej gotowości !!!

Do góry