reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dzieci bywają małe... Ja urodziłam się w 36 tygodniu z wagą 1820 chyba i wszystko ze mną ok
No jestem kurdupel ale poza tym ok :p

Jaka duchota :-/

reklama
Pierwsza ciąża skonczyla sie cc, dlatego mam wybór do drugiej cesarski. A poza tym wczoraj byłam na wizycie u położnej, zbadala mnie i uznala ze nie urodze naturalnie, bo maly jest dosc duzy a moja miednica jest dosc waska i maly sie nie przecisnie. Dlatego uznalysmy ze cc

Zmierzyla mi brzuch centymetrem od gory do doly i na tej podstawie okreslila srednio wage dziecka, ciekawe na ile to sie sprawdza. Wyszlo mi 40cm,wiec dziecko ok4kg

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
Babina, mi położna mówiła ze wysokosc brzucha ma odpowiadać tygodniom ciąży (+/-1cm) i ja np.w 26+6 miałam 26 cm, 30+4 31 cm a na ostatniej wizycie w 32+5 33 cm. Pierwsze słyszę ze na tej podstawie liczą wagę, myślałam że tutaj to do końca zagadka :)

Co do depilacji to ja to robię na wyczucie, głupio byłoby mi prosić męża. :D
Nie mam problemów ze spaniem ,ostatnio śpię nawet po 10-12 h z jedną pobudką na siku. Tylko za każdym razem jak chcę się obrócić z boku na bok to się budzę przez ból bioder, może przez to śpię tyle godzin.

Hej, ja też dziś po wizycie. Synek waży 3125, także do 3300-3400 powinien dojść. Mimo dolegliwości wygląda na to, że dotrzymamy do terminu, czyli będzie sierpniowy :)

Kiepski dziś dzień, nie mogę wytrzymać z duchoty. Za co bym się nie wzięła to jestem zlana potem.

weraweronika, a mieszkasz z teściami? Najważniejsze to aby mąż była za Tobą, abyści razem coś ustalili.
Nie, na szczęście nie mieszkam z teściami. Podziwiam te z Was, które mieszkają ze swoimi i się dobrze dogadują :)

Azamamew czytałam to co pisałaś o wybranym szpitalu i jestem oburzona. Czy oni naprawdę każą kobiety za to, że krzyczą narażając dziecko na niepotrzebne zabiegi tj. kleszcze czy vacum? Przecież to jest karalne! Nie wiem jaki masz wybór szpitali w mieście, ale ja na Twoim miejscu wybrałabym inny szpital. To naprawdę skandal!

Asiunia najwazniejsze ze beda dalej badac lekarz ma Cie pod kontrolą a tak jak dziewczyny pisza dzieci rodza sie mniejsze.

Beata no mi polozna mowila ze teraz jak dziecko nie ma zoltaczki to wielkie zdziwienie. Takze pod lampa szybko przejdzoe gorzej jakbys z domu miala sie cofac do szpitala.

A ja mialam przygode bylam na ip. Bo sie sierota przewrocilam kostka mi sie skrecila. I wolalam spraedzic co z małą. Ale wszystko ok kostka obolała. Mała sprawdzona od gory do dolu.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz gdy waga podskoczyla to uspokoilam sie bo 2500 czy 2600 w tym tygodniu to jednak malutko zwlaszcza ze i ja i maz jestesmy bardzo wysocy. Ale widac dzieci ida we mnie bo ja urodzilam sie 3200. Corka pewnie okraglejsza byla przez cukrzyce ciazowa. Nie wiem ile tu zostane, mam nadzieje ze szybko mnie wypuszcza bo w domu mam jeszcze roboty ze hoho ;) Wczoraj nawet pasztet z kurczaka zrobilam :) znowu mialam ktg i maly strasznie szalal nawet czkawki dostal :p

Asiunia, nie jest tak malutko. Moja córka nie wiem jaka będzie w przyszłości. Ja jestem mała ale mąż bardzo wysoki i córeczka teraz jest wyższa niż rówieśnicy lub taka sama, mimo że tej wagi dużej nie miała i rozwija się bardzo dobrze. Też miałam problemy bo w sumie do tego 38 tygodnia to ja już lezałam w szpitalu na podtrzymaniu od 27 tc. Źle ułożona była .

a na ktg to moja zasypia. :)

Ja też nie śpię w nocy, zasypiam po 24.00, a od 3.00 - 4.00 już nie śpię :( Nie mogę oddychać bo jak tylko się kładę to mam uczucie zatkanego nosa. Wkurza mnie to niespanie strasznie, bo potem głowa mnie boli cały dzień.

Jakby było mi mało, to mam łupież. Nigdy nie miałam z tym problemu. Nie wiem czy to przez ciąże, chyba tak, chociaż włosy mi się nie przetłuszczają, ech, też już mam dość :(

Asiunia dobrze, że jesteś pod fachową opieką, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

jaspis mi skora schodzila z glowy w reakcji alergicznej na szampon nagle znikad sie tak zrobilo zmienilam na hipoalergiczny i przeszlo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
papercut a jaki szampon masz teraz??? Nie chcę nic przeciwłupieżowego używać, bo mam suchą skórę głowy i boję się pogorszyć sytuację.

asiulka a czemu wyladowalas w szpitalu ? Bo Ja tez Tak Sie zastanawiam Czy nie isc do lekarza jeszcze raz Aby zrobic usg w 38tyg I zobaczyc Czy dziecko cos uroslo przez te 2 tyg:(
Nie moge spac caly czas Sie zastanawiam Czy Wszystko dobrze z nim. Czy po prostu jest mniejszy czy cos Sie dzieje. Kolezanka Moja dzisiaj dzwonila do mnie I u niej tez dziecko mlodsze o 2 tyg I bede rozwiazywac jej ciaze jiz w nastep tyg przez cc bo dziecko nie rosnie za szybko bo lozysko nie wydolne.
I Tak Sie martwie Czy u nas tez COD takiego Sie nie dzieje :(
Co sadzicie dziewczyny isc prywatnie do innego lekarza I sprawdzic ? Prosze o rady bo maz
Mowi Ze wymyslam I Ze po prostu jest mniejszy I tyle. A wszystkie badania ktore robilismy prenatalne byly okay.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
koronkaa moja tez mniejsza o 2 tyg, kiedy mialas ostatnio usg? jak przeplywy i lozysko byly ok to chyba nie ma co sie nakrecac pod koniec ciazy juz kazde dziecko rosnie troche inaczsj

jaspis szampon taki
1469465237856.jpg

Załączniki

• 1469465237856.jpg
    1469465237856.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 458
Do góry