reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Moniczka trzymam kciuki i czekam na wiesci :-)
Asounia wyniki wychodza różnie nie ma sie czym martwic male dzieci tez sa slodkie ja swoja córeczkę urodzilam z waga 2850 :-) i jest zdrowa i radosna 7 latka :-)
Papercut , babinka jak ja bym chciala wiedziec kiedy byla bym spokojniejsza a tak to siedze jak na szpilkach :-) i nie wiem kiedy :-(
A ja mam odcisnieta stopkę córeczki:-) i pochowane pamiatki takie jak opaska z raczki pierwsze obciete wloski itp oraz mam taki album gdzie sie wpisuje pierwsze slowo itp ktory dostalismy od znajomych :-)

reklama
Hej dziewczyny ja też nie śpię w nocy. Budzę się co chwilę. Cięzko dalej oddychać, ruszać si i ciągle skurcze w nogi- takie jak nigdy które coraz bardziej się nasilają. Zażywam bardzo dużo magnezu tego mocnego- nic nie pomaga. . Rano budze się z bolącym brzuchem od skurczów.

Moniczka, daj znać później jak tam. Trzymam kciuki aby wszystko poszło ok.

Też mam w przyszłym tygodniu cc. Boję się i mam nadzieję, że wytrzyma do tego przyszłego tygodnia.

Ostatnia edycja:
Ja śpię bez problemu, ale odkąd odstawiłam magnez tez łapią mnie skurcze w łydki:-/ gorzej jak mnie tak złapie przy porodzie.. Dzisiaj idę do pani doktor i wlasnie mnie uswiadomilyscie ze tak przeglądałam golenie ze zapomniałam calkiem Dzisiaj wieczorem sie trzeba ogarnąć. Co do opuchnięcia, ja juz dawno posciagalam wszystkie pierścionki bo paluchy mam ze hoho. Im bliżej koncówki tym bardziej sie chce juz rodzic ;-p miłego dnia!

Jak to natura wymyslila ze kobieta przed porodem jest zmeczona i obolala cala to ja nie wiem. W ciazy ani czlowiek sie nie wyspi, ani nie odpocznie takze skad ta sila pozniej dla maluszka. Jak to powinno sir byc w szczycie formy zeby całą sie oddac maluchowi :)
Ja juz chodze jak klocek hehe ale nowina kolezanka urodzila i mi esej w nocy wyslala mowila ze porod nie taki straszny ze wystarczy sluchac poloznej i aktywnie jak najbardziej :) jakies tam pocieszenie jest. Powiedziala ze moze rodzic drugie a nawet trzecie :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Ja nie wiem co mam Wam odpisywać. Trzymam kciuki za nadchodzące porody. Chyba już mam nadzieje ze mój też się zbliża bo mam dość. Kurde kurde!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

To mi generalnie odbiło wzieliśmy się z mężem za remont salonu nowe panele pomalowane ściany i nowe meble od piatku prawie non stop malowałam składałam meble sprzątałam a dzisiaj jak nie umre to chyba urodzę choć w sumie martwiłam sie że będzie gorzej :happy:

Dziewczyny ale to już 3 usg (na dwóch różnych sprzętach) które pokazuje taka dysproporcję.... Początkowo było niecałe 2 tygodnie różnicy a teraz nawet 3-4.... Mam nadzieję, że jakiś inny lekarz jeszcze zrobi usg i spojrzy swoim okiem na wyniki...
Asiunia, co na to Twój lekarz prowadzący? my też mieliśmy za mały brzuszek i nóżkę w 32 tyg o niecałe 2 tygodnie i lekarz kazał powtórzyć usg po 2 tygodniach żeby sprawdzić czy dziecko rośnie. Jeśli nie to powiedział że trzeba wcześniej rodzić bo łożysko może być niewydolne. mała urosła, była tylko o kilka dni mniejsza od normy, a wg lekarza różnica o 3 tyg.na tym etapie byłaby niepokojąca. ja bym się na Twoim miejscu w miarę sprawnie skontaktowała z lekarzem prowadzącym co on na te wymiary. ciąża pewnie już donoszona (lub lada dzień) więc bez strachu gdyby trzeba było wcześniej urodzić.

Wlasnie jak sie wspolpracuje z polozna, pomimo ze chwilami jest ciezko to wszystko latwiej przechodzi. Mnie skurcze w stopach lapaly przy porodzie, ja krzycze skurcz ona myslala, ze skurcz idzie I mowi dobrze bedziemy przec a ja mowie ze skurcz w stopie, to tylko dziwila sie dlaczego az taki niedobor magnezu.

A w ogole to plakac mi sie chce myslalam, ze wyjdziemy do domu a mala jest bardzo zolta. Kazali ja wlozyc do inkubatora I zrobic wyniki zeby znalezc przyczyne tak mocnej zoltaczki. Martwie sie o co chodzi... tu z drugiej strony synek w domu juz tez chodzi I mnie szuka a ja Nie Wiem Ile tu jeszcze zostaje I na dodatek cycki robia mi sie juz jak kamienie:(

Ja wam trochę zazdroszczę że tak mało spicie. ja z kolei nie robię nic innego tylko śpię. a myślałam że ta kroplowka z żelaza trochę mnie wzmocni

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mimo prob nie moge sie zdrzemnac, siedze taka zaniepokojona serce mi wali ciezko sie oddycha, okropnie sie dzisiaj czuje

beata wszystko bedzie dobrze, ja mialam straszna zoltaczke musieli mi transfuzje krwi zrobic i juz potem zdrowa jak ryba bylam a tutaj na pewno takiej ostatecznosci nie bedzie, polezy ponaswietlaja i bedzie ok nie ma innej mozliwosci :) na lipcowkach kupa dziewczyn miala z zoltaczka problem

Do góry