reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja od kilku dni zaczynam odczuwac jakis taki niepokoj zwiazany z tym ze pokoik i ubranka nieprzygotowane. Dzis mi sie to bardzo nasililo ciagle o tym mysle zeby wstac rano i zrobic najlepiej wszystko od razu:p ale tak sie nie da.
Zaczyna sie chyba wicie gniazda jak to Pani na szkole nam mowila.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jaspis ja tez sie wachalam przede wszystkim dlatego ze nie moge sie przyzwyczaić ze mam tyle kg w plusie i ze zrobiłam sie pyza na twarzy, ręce pulchne, ale chłopak mnie przekonał. Mam nadzieje ze efekt mnie pozytywnie zaskoczy. Rodzinna to juz w ogóle super pomysł!! Jak oglądam zdj w internecie jak dzieci całują brzuszki to sie wzruszam! Moniczka co do kłucia ja nie miałam takich przypadków jedyne co to stawia mi sie macica i czasami jest to bolesne, ale bardziej odczuwam ból cały brzucha a nie kłucie..

Hej dziewczyny:)
Co do materacy to Pani w sklepie polecala te kokos gryka, ale ja tez slyszalam o przypadkach z robakami wiec odrzucilo mnie i na pewno takiego nie kupie. Chyba bym codziennie sprawdzala czy nic sie nie wyleglo brrrrr... Pewnie przesadzam, ale wole spac spokojnie.
Tez ostatnio mialam takie klucia na dole, taka igielke wlasnie. Ze dwa razy sie zdarzylo. Nie wiem co to, pewnie dziecko na cos naciska :)

Dziewczyny mialyscie może takie uczucie klucia na samym dole brzucha? Jakby ktoś wam igle wbijal? Bo ja dzisiaj miałam wieczorem z 10 razy co jakiś czas

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam uczucie wbijania igły ale raczej w pochwie niż w dole brzucha, zgłaszałam lekarzowi i stwierdził że wszsystko ok.

Materac wybraliśmy kokos-pianka-koks, gryka słyszałam że bardzo twarda a sama pianka za miękka, a ten jest niby takim kompromisem. Nie wiem czy dobry wybór, jak większość podejmowanych w sprawie wyprawki (na czuja). Ostatnio usłyszałam że pierwsze dziecko jak pierwszy naleśnik - na zmarnowanie ;) i coś w tym jest bo człowiek się dopiero uczy i wiele błędnych decyzji popełnia, taka refleksja mnie naszła noc ;-)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

ożyłam na noc :p
jeśli chodzi o łóżeczko to ja się pokuszę na ten zestaw:
Link do: PROMOCJA!! Zestaw Pluszowy Miś Materac Pościel

materac piankowy antyalergiczny, na pierwsze miesiące myślę że będzie ok. Potem się zmieni na inny ;)

co do kłucia w dole brzucha, ja miałam wczoraj pierwszy raz, tak na dole troche bardziej z prawej. Nie mam pojecia co to było ale po dłuższej chwili przeszło :)

polcia - ja od tygodnia też czuję niepokój w związku z kompletnym nieprzygotowaniem, jak na razie tylko jedno pranie za mną ale zawsze coś.
jutro chłodniej to spokojnie poprasuję a we wtorek przyjdzie komoda to zacznę układać :D
kamcia - mi się zawsze wydawało że pierwsze dziecko to takie wychuchane pod każdym względem a potem do każdego kolejnego się na luzie podchodzi bo ma się już jakieś pojęcie i doświadczenie :p

dziewczyny jak wasze dzieciaczki sie zachowują w upały? Mój od rana do późnego wieczora się wierci i wypycha, mam wrażenie że tylko w nocy śpi. A byłam przekonana że w taki gorąc będzie spokojny :p

co do materacy polozna mowila na szkole rodzenia ze najlepszw jedno skladnikowe albo cos-inne-cos bo takie co maja z jednej strony jedno z drugiej drugie sie odksztalcaja, co do robakow zdementowala, a dla dziecka swojego brata i przyjaciolki caly kokosowy wziela, kamcia taki jak twoj tez zachwalala

mnie kluje jakby ktos igielke wbijal i ciagle fazuje, ze to cos z szyjka bo mniej wiecej tam boli no ale wyjdzie jutro co i jak z szyjka, byle nie szpital i sterydy bo sie zaplacze chyba, nie znosze szpitali jakas fobie mam chyba w porodzie najbardziej przeraza mnie sam fakt, ze w ogole do szpitala bede musiala isc

moja w te upaly bardzo aktywna, na szkole rodzenia bylam w najbardziej zaawansowanej ciazy i jak sie mala rozkopala to widzialam przerazenie dziewczyny, ktora siedziala kolo mnie jak zerkala jak mi brzuch skacze :D ciekawa jestem czy sie nie przekrecila bo zasypiajac czulam wpychanie sie w lewa strone brzucha tak jak od poczatku z prawej strony siedziala, usiluje wymacac czy glowka w tym samym miejscu jest ale cos mi nie idzie, chyba do jutrzejszego usg musze poczekac ;p

wstalam i jest chlodno ♡ az chce sie zyc! wpuszczam tego zimnego powietrza ile sie da bo pewnie pozniej znowu duchota bedzie a ja mam okna tylko na jedna strone wiec nie ma jak przeciagu zrobic

milego dnia dziewczyny :)

Cześć dziewczyny. A j a zaraz lecę do dentysty. Mam taki okropny ból zeba czy czegoś. Nie widzę żadnej dziury ale ból nie do wytrzymania. Do tego boli mnie głowa i oczodol. Podejrzewam zapalenie zatok przyszczękowych. Zobaczymy co dentysta powie i czy mnie przyjmie bo w sumie nawet nie wiem czy to zrobi. Trzymajcie kciuki

U nas też w końcu przyszło ochłodzenie mam nadzieję, że na dłuższą chwilę, bo po wczorajszym dniu spuchłam, wieczorem miałam nogi jak bańki ale powolutku schodzi.
Zauważyłyście jakieś zmiany w swoim wyglądzie? Ja po zdjęciach widzę, że twarz mi się zmienia...nawet usta zrobiły się o wiele pełniejsze...
Ja otulaczy nie kupowałam, nie wyobrażam sobie wsadzić malucha w takie upały jak są teraz w coś co przypomina kaftan bezpieczeństwa. W domu wczoraj mieliśmy 28 stopni więc wszelkiego rodzaju przykrycia też odpadają, nawet kocyk na noc... Lepiej żeby maluszkowi było ciut chłodniej niż przegrzewać, odparzyć i patrzeć na całe ciałko w potówkach...
Byliśmy wczoraj w Tesco i upolowałam 5pak body za 25 zł :) W ogóle było mnóstwo takich gotowych zestawów wyprawkowych pajac+body+kaftanik+ czapeczka+ śliniak+rękawiczki za 37 zł. Cudowny kombinezon misowy na jesień tez w takiej cenie.

reklama
ciezarna awaryjnie na pewno gdzies wcisnie!

a co do przegrzewania polozna mowila, ze jak dziecku za cieplo to sie drze i ma spocony karczek i wtedy zdjac warstwe a jak sie wychlodzi to moze miec problemy z oddychaniem wtedy tak dziwnie mruczy i latwiej zdjac warstwe i ochlodzic niz wychlodzone ogrzac szczegolnie, ze jak juz mruczy to do szpitala trzeba jechac sama nie wiem kazdy co innego mowi a ja sama z siebie zadnej wiedzy nie posiadam nie chcialabym malej krzywdy zrobic nieumyslnie :(

Do góry