reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

aniab - mąż wybrał niebieskie sowy :D strasznie lubi sowy wiec nie było mowy o innym wzorze :D bierzemy takie łóżeczko bo komponuje nam się z resztą mebli ;)

hellevoet - powodzenia u dentysty! Współczuję bólu zęba :(

papercut - dzieki za informacje odnośnie przegrzewania, przyznam się że z tym mruczeniem to pierwszy raz słyszę a dobrze wiedzieć.

reklama
U nas drugi dzień ochlodzenia :-) cudownie, zupełnie inaczej się czuję :-)
Dziś mam wizytę jestem bardzo ciekawa jak tam mój maluszek urósł, no i co tam u mnie się dzieje z szyjką, bo ostatnią wizytę miałam 4 tygodnie temu.
Zastanawiam się , co mi powie na zalecenia z poradni diabetologicznej,powinnam mieć raz w tygodniu ktg na przykład. Ogólnie to tak z tymi cukrami różnie :-( muszę sie kłuć 7 razy dziennie, bo na czczo i godzinie oraz dwie po glównym posiłku. Trzymam dietę, Ale cukru i tak różne, więc niewykluczone, że jeszcze na koniec insulinę będę musiała mieć :-(
Co do otulaczy to ja nie mam, może kupię, rożek mam i wiem, że na pewno będę z niego korzystać, bardzo podobają mi się te z minky, ale na sierpien to raczej nie bardzo , wiec zwykly bawelniany zamowilam. Nie chodzi mi o to, żeby przegrzewać malucha, ale instykt mi podpowiada i jakaś tam wiedza, że dziecko czuje się pewniej i bezpiecznej otulone. To może być kocyk, duża pielucha czy cokolwiek. Chociaż podobno nie każde dziecko lubi, ale mi jakoś się wydaje, że to jednak rodzic decyduje.
Też się denerwuje, że sypialnia jeszcze nie przygotowana na maluszka :-( wiem, że mąż to zrobi w końcu, a nie chcę go też naciskać za bardzo, widzę, że psychicznie się nastawia na to.
Miłego dnia dziewczyny!

tamtusia czekamy na wiesci po wizycie :) wspolczuje tego klucia, kiedys bylam w szpitalu z podejrzeniem cukrzycy i cala dobe co godzine mnie kluli potem palce popuchniete mialam

hej dziewczynki u nas dzis trochę chlodniej wczoraj od rana było chlodno a popoludniu znowy slonko wyszlo przez te zmiany pogody maly sie mniej rusza tak delikatniej byle do piatku bo w piątek wizyta :-) i juz odliczam z niecierpliwością
Dziewczyny śliczne łuzeczka dajcie znac jaka jakość pościeli :-)
Mnie na szczęście nic nie kluje w dole brzucha zwylke stawanie czasami ale tak to po za tym nic innego nie czuje
Trzymam kciuku za dzisiejsze wizyty ;-)

A jeszcze sie zastanawiam co u happymum slychac i u aniolkowej.mamy dziewczyny dajcie znac co tam u was słychać

Paper krzywdy dziecku na pewno nie zrobisz :) Prędzej przegrzejesz niż wychłodzisz, wiem po sobie jak ubierałam małą na początku i jak sobie teraz o tym pomyślę, to nie dowierzam :) Jest zasada, że dziecku ubierasz jedną warstwę więcej i tego trzymaj się, choć w upały to nie wiem czy miałabym serce tak opatulić maluszka, ale to okaże się w praniu, bo na razie mam doświadczenie jako zimowa mama a lato to dla mnie nieznane obszary :)
Z otulaniem to prawda niektóre dzieci kochają inne nie znoszą, zresztą bobas każdej z nas będzie zupełnie inny i tylko obserwacja pozwoli nam dopasować się do jego preferencji:) A w dobie internetu 2 dni i coś czego nie kupiłyśmy jest u nas w domu także nie stresujmy się na zapas :)
Powodzenia na wizytach:) Pewnie już niezłe kuleczki z tych naszych bąbelków <3

U mnie też chłodno;-) mały wczoraj tak kopnął i się wiercił że stanie stało się mało przyjemne zresztą z siedzeniem też dziwnie. No ale lepsze to niż miałby się nie ruszać i bym miała zawał. Czasem się zastanawiam czy śpi coś ten mój dzieć:p albo ma zespół niespokojnych nóg ;-)

Co do kłócia to się różności zdarzają... Albo ostre kłócić w pochwie aż do pachwiny albo ból jak na okres...
Teraz do lekarza już co 2 tygodnie więc w następny czwartek znowu wizyta. Ciekawe ile tym razem będzie ważył...
Co do sesji to też chciałam ale zmieniłam zdanie... Zresztą mój mąż robi dobre zdjęcia i chciałam zrobić sobie na własną rękę koncepcje już mam :p

Pokój przemeblowany jednak i tak nawet lepiej jest. Mały już ma swój kącik i całość jest super. Jak dołożę pościel to już będzie cud miód. :-)

Co do fobii szpitalnej to sama mam zawał na myśl o pobycie w szpitalu... Chyba to mnie przeraża bardziej niż poród...

Miłego dnia wam życzę ;-)

Hej dziewczyny tak jak pisalam wstalam i sie biore za ogarnianie pokoju dla dzidzi. U nas tez od wczoraj chlodniej ale nie jakos super chlodno. W kocu sie wyspalam chociaz sny mialam porąbane.
Ja nie mam zadnych kluc tylko mi sie napina. A mala juz taka duza ze mocno czuje jej ruchy niezaleznie czy stoje czy siedze wiec mam wrazenie ze wiecej sie rusza ale po prostu pewnie czuje ja mocniej. Patrzac na to jak przybiera w piatek bedzie miala z 2,5kg a po brzuchu tego az tak nie widze:p

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mój mały w końcówce 34 tygodnia miał 2030 gram. Mój brzuch już spory ale ja jestem malutka 150 cm wzrostu i wąska w biodrach tak więc brzuch mi idzie do przodu mocno
Nawet gin żartował że będzie brzuch a potem długo długo nic i dopiero ja :p

Od zawsze wiedziałam że brzuch taki będę miała...

Ja wlasnie mam 175 i biodra zawsze mialam troche szersze a szczupła gore. Wciecie w pasie mam dalej z tylu nie widac zebym w ciazy byla. Ale widze jak cala sie zmieniam twarz rece nogi troche przybralam.
Dlaatego jakos juz nie lubie robic sobie zdjec.. bo tez nie moge sie z tym pogodzic.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja jestem gruby kurdupel i sesje będę robiła ;)
Niunia ja też mam w pt wizytę :) ostatnio dzieci nasze były równe, zobaczymy jak teraz hehe

Igi 34 tc [emoji173]

Ostatnia edycja:
Do góry