reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja mam otulacz i zapłaciłam 20 zł za niego wiec nie tak wiele a myślę, że przyda się podczas upałów zamiast kolderki.

Igi 34 tc [emoji173]

reklama
No drogie - to fakt. Z LaMilou 145 zł, a na allegro można kupić za połowe mniej. Ale myśle czy nie kupić pieluch bambusowych - jedna w rozmiarze 75x75 cm kosztuje około 20 zł i wykorzystać je jako prześcieradełko do wózka, kołyski, czy jako lekkie przykrycie

Ja tez dzisiaj deser zjadłam, moi rodzice maja dzisiaj 35 rocznice slubu Mam kupiony juz wyprany otulają z lodger kosztował cos koło 80 zł o świetna jakość, można go wykorzystać zarówno do wózka, łóżeczka jak i jako ręcznik po kąpieli;) wczoraj miałam sesje zdjęciowa w ciazy, strasznie ciekawa jestem efektu Trochę nam pogoda nie dopisała ale fotografka mowila ze bedzie ok. Fajna pamiątka bedzie;) co do materaca ja kupiłam syntetyczny antyalergiczny bo właśnie naczytałam sie o pasożytach w tych z gryka. A pozatym ja byłam alergikiem i duże prawdopodobieństwo ze maluda tez bedzie miała:-/

Wreszcie upały się skończyły (podobno na krótko). Meble skręcone, ubranka do prania przygotowane :) Wracam do żywych.

Co do materaca ja mam gryka/kokos po synu, ale on raczej mało używany, bo syn dużo z nami spał w łóżku, a potem już wyrósł z łóżeczka i dostał tapczanik :) Z córką pewnie będzie podobnie. Dlatego ja inwestuję większe pieniądze w następny materac, który posłuży dłużej.
Jeżeli znacie i cenicie sobie zdanie p. Zawitkowskiego, to on poleca materace płaskie i twarde. Nie poleca tych z pianki termoelastycznej, gdyż są zbyt miękkie i utrudniają dziecku zmianę pozycji. Najlepsze są materace lateksowe (te twardsze i droższe), a jeśli decydujemy się na kokos/grykę to nie może być on zbyt tani, bo kokos nie jest tanim materiałem. Ważne też żeby miał płaską powierzchnię, bez karbowań, dużych przeszyć itp.
A co do robaków - ja uważam, że jeśli materac jest zawilgocony i nie ma wentylacji (efekt stosowania ceratek) to można wyhodować to i owo bez względu na rodzaj materaca :) W naszym nic się nie zalęgło :)

Agata320 ja ciągle biję się z myślami, czy robić sobie sesję ciążową, do niedawna byłam przekonana na 100%, ale już sama nie wiem. Chciałabym taką 2w1 rodzinną i ciążową (zależy czy synek będzie współpracował). Chyba się skuszę, bo to prawdopodobnie moja ostatnia ciąża i potem będę żałowała.

reklama
Do góry