reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja mam otulacz i zapłaciłam 20 zł za niego wiec nie tak wiele a myślę, że przyda się podczas upałów zamiast kolderki.

Igi 34 tc [emoji173]

reklama
No drogie - to fakt. Z LaMilou 145 zł, a na allegro można kupić za połowe mniej. Ale myśle czy nie kupić pieluch bambusowych - jedna w rozmiarze 75x75 cm kosztuje około 20 zł i wykorzystać je jako prześcieradełko do wózka, kołyski, czy jako lekkie przykrycie

Ja tez dzisiaj deser zjadłam, moi rodzice maja dzisiaj 35 rocznice slubu Mam kupiony juz wyprany otulają z lodger kosztował cos koło 80 zł o świetna jakość, można go wykorzystać zarówno do wózka, łóżeczka jak i jako ręcznik po kąpieli;) wczoraj miałam sesje zdjęciowa w ciazy, strasznie ciekawa jestem efektu Trochę nam pogoda nie dopisała ale fotografka mowila ze bedzie ok. Fajna pamiątka bedzie;) co do materaca ja kupiłam syntetyczny antyalergiczny bo właśnie naczytałam sie o pasożytach w tych z gryka. A pozatym ja byłam alergikiem i duże prawdopodobieństwo ze maluda tez bedzie miała:-/

Wreszcie upały się skończyły (podobno na krótko). Meble skręcone, ubranka do prania przygotowane :) Wracam do żywych.

Co do materaca ja mam gryka/kokos po synu, ale on raczej mało używany, bo syn dużo z nami spał w łóżku, a potem już wyrósł z łóżeczka i dostał tapczanik :) Z córką pewnie będzie podobnie. Dlatego ja inwestuję większe pieniądze w następny materac, który posłuży dłużej.
Jeżeli znacie i cenicie sobie zdanie p. Zawitkowskiego, to on poleca materace płaskie i twarde. Nie poleca tych z pianki termoelastycznej, gdyż są zbyt miękkie i utrudniają dziecku zmianę pozycji. Najlepsze są materace lateksowe (te twardsze i droższe), a jeśli decydujemy się na kokos/grykę to nie może być on zbyt tani, bo kokos nie jest tanim materiałem. Ważne też żeby miał płaską powierzchnię, bez karbowań, dużych przeszyć itp.
A co do robaków - ja uważam, że jeśli materac jest zawilgocony i nie ma wentylacji (efekt stosowania ceratek) to można wyhodować to i owo bez względu na rodzaj materaca :) W naszym nic się nie zalęgło :)

Agata320 ja ciągle biję się z myślami, czy robić sobie sesję ciążową, do niedawna byłam przekonana na 100%, ale już sama nie wiem. Chciałabym taką 2w1 rodzinną i ciążową (zależy czy synek będzie współpracował). Chyba się skuszę, bo to prawdopodobnie moja ostatnia ciąża i potem będę żałowała.

reklama
Do góry