reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja się nie obawiam o tesciowa bo ona akurat jest spoko babka, ale bratowa to mnie strasznie denerwuje. Już teraz wiem że na pewno będziemy się kłócić bo będzie się wtrącać. Z każdym dzieckiem tak ma nawet mojego brata co jest dla niej obcym czlowiekiem. Pewnie będzie mi chciała ciągle małego na rękach nosić. .. najlepiej by było gdyby sobie znalazła faceta i wlasne dziecko zrobiła bo czuję że będzie ciężko. Tym bardziej że mam wrażenie że nie jest zbyt odpowiedzialna osobą i dziecka bym jej nie powierzyła pod opiekę.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dlatego ja ucieklam w cholere od teściowej. Wczoraj jeszcze jej odkurzalam, ta stoi i patrzy i jak się skrzywilam to mówię co zle? A ja na to plecy mnie bolą . A ona bo masz duży brzuch. Ja mówię że większy będzie bo dwa msc jeszcze a ona no dwa miesiące to kupa czasu z taką sugestia, ze na tym etapie to jest ok zapieprzac jak się baba gapi.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

dolnoslaskie:) dzisiaj chlodniej, super;) wczoraj nie bylo czym oddychac.

Hej ja też z dolnośląskiego a skąd dokładnie ????

Witam po długiej przerwie wszystkie sierpnióweczki generalnie jestem na bieżąco tylko jakoś pisać nie bylo czasu bo w sumie od poniedziałku jestem na l4 a wcześniej pracowałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc Dziewczyny. Bardzo dawno mnie nie bylo, ale ciągle sledze forum. Brak czasu non stop. Wieczorem padam na nos i nawet nie mam sily czegos naskrobać.
Wiec może po kolei:
Według ostatniego USG wiek ciąży to 31+5 a według OM 30+2. Wiec jest szansa, ze porod nie17.08 ale wczesniej:)
W brzuszku rośnie Malwina. Waga obecnie okolo 1740g. I wszystko w porządku.
Z dolegliwości to straszne problemy z naczyniami i żylakami... Biorę Cyclo3Fort, ale pajączki coraz nowsze sie robią, bola i zmieniają się w żylaki. Nogi wyglądają tragicznie. Do tego dokuczaly hemoroidy, ale jest już ok.
Tak jak pisalyscie sa juz problemy żeby się wygodnie ułożyć a przewrocic sie na drugi bok to czasami niezły wyczyn.
Waga na razie chyba calkiem nieźle bo okolo 8kg na plusie. Wiec nie ma tragedii chyba? Nie pamiętam jak to bylo z synkiem.
Rzeczy dla dzieciatka mam juz wszystkie. Od znajomych dostaliśmy 5 wielkich worów ślicznych ubranek. Do roczku chyba nie musimy nic kupować;) z wprawki zostały kosmetyki do kupienia, koszule do karmienia i torba do wózka. Plus jakies gaziki i takie drobnostki.
Ale się rozpisałam... Mam nadzieje ze teraz na bieżąco będę się odzywać.
Gosiek witamy z powrotem [emoji2]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dor1989 dziękuje co bardzo za odpowiedź.
Basia7777 współczuję hemoroidów, mi dokuczały po porodzie :/
Anpio pochwal się na wątku zakupowym łupami dla Maluszka :) Obniżony nastrój to i ja mam ostatnio i często wybucham. Niestety mężowi się obrywa... dziś na synka nakrzyczałam, potem miałam takie wyrzuty, że się popłakałam :( Ciężko mi z tymi emocjami, w ciąży z synem nie miałam takich wahań nastroju.
Mika06 najpierw rozmowa z mężem, ustalenie wspólnego stanowiska, a z teściową najlepiej porozmawiać wprost, powiedzieć to co tu nam opisałaś. Trudna sytuacja, ale nie może ona trwać w nieskończoność. Gdyby była uparta, ja bym W OSTATECZNOŚCI wynajęła inne mieszkanie i już jej ze sobą nie zabierała
kamcia567, ewix124 współczuje rozstań z mężem, ja bym tak nie potrafiła.
Gosiek1105 witam ponownie :)

Ja cierpię na bezsenność ciążową. Kładę się między 22 a 23 spać, zasypiam około 2 w nocy i budzę się co chwilę i kręcę i zgaga mnie męczy i nos mi się zatyka i w ogóle moja córa jest w nocy bardzo aktywna, tak mnie kopie, że nie mogę się ułożyć wygodnie w żadnej pozycji. Twardym snem zasypiam około 6 rano, ale mój syn wstaje już po 6tej albo i przed 6tą :/ I potem chodzę na rzęsach cały dzień, łeb mnie boli i nic mi się nie chce....
W pierwszej ciąży też tak miałam, ale mogłam pospać do 9 i poleżeć w dzień.
Jaspis zdradź sekret jak idpisujesz w jednym poście kilku dziewczynom? Ja to jak kilka stron nadrabiamy to po drodze połowę zapominam więc odpisuje na każdy osobno [emoji58]

Dziewczyny na zgagę podobno migdały pomagają, położna mi mówiła;-) co do teściowej to widzę ze większość ma problem, ja wcale nie mam lepiej, wyobraźcie sobie ze w weekend kupiła łóżeczko, materacyk, pościel (nie tania) i nawet przewijak i szumisia chciała kupic. Z jednej strony potrafię zrozumieć ze chce zeby mała miała wygodnie, ale przecież nikt jej nie mówił ze aż tak często bedzie mała u niej spac. Pozatym trochę zazdrosna jestem, kupuje wszystko najlepsze jakby mi chciała udowodnić ze u niej wszystko najlepsze bedzie:-/ .. Masakra jakas i kobiety w ciazy maja sie nie denerwować!
Dziewczyny dziekujcie że przynajmniej macie teściową bo moja odeszła 3 miesiące temu [emoji37] a niech sobie kupuję jak jej z tym dobrze przynajmniej dzidzia się nie będzie nudzić jak przyjedzie do babci [emoji6]

Z pasem poporodowym potwierdzam, że to zło i jedynie utrudnia naturalną pracę mięśni. Musimy dać sobie czas po porodzie. Ciąża trwa tyle miesięcy, a wszyscy marzą, żeby w dwa wrócić do formy. Dajmy sobie tyle samo czasu na powrót do stanu sprzed :)
Ja nosiłam pas poporodowy tylko jak musiałam gdzieś wyjść z domu, można korzystać jak najbardziej tylko z umiarem żeby nie rozleniwiac mięśni[emoji6]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
karolanka żaden sekret :) Wchodzę na forum i czytam strona po stronie co nowego napisałyście, a w nowym oknie równolegle otwieram sobie ostatnią stronę i w tym nowym oknie odpisuję na bieżąco co mi się nasunie.
Przykro mi z powodu twojej teściowej, ja na moją też czasem narzekam, ale zawsze mężowi powtarzam, że ma dobrych i fajnych rodziców i jeśli byłaby kiedyś taka sytuacja, że się z teściami pokłócę, to on ma ich zawsze szanować, bo to jego rodzice i nie wiadomo jak długo będą jeszcze z nami na tym świecie...

Do góry