reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Prawdę mówiąc nic nie zrobili . Zmierzyli ponownie było na granicy normy . Zrobili usg i chcieli badać cukier czy to nie od tego ale im ucieklam bo skoro jest ok to nie miałam chęci tam kisnac bo w domu każdy lepiej się czuje a na drugi dzień zrobiłam krzywa i cukier ok.

Ej laski mam pytanie. Pies mi dzisiaj oparł się lapa o brzuch. Nie bolalo ani nic tylko mi oddech zaparlo, nie boli nie ma plamien. To nie bylo mocne bo od razu zareagowalam ale mam schizy.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Głupia jestem jak te baby z internetu. Przecież dziecko nie jest od razu pod skórą tylko w worku owodniowym i chronione macica. Boże czemu ja tak panikuje heheh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mamakulka masz prawo się zaniepokoić. Ja też ostatnio trochę się wystraszyłam jak jakaś debilka walnęła mnie w sklepie łokciem w brzuch, bo musiała się przepchnąć :realmad:
Jak dziecko się rusza to znaczy, że wszystko ok, jest bardzo dobrze chronione w brzuszku :)

Prawdę mówiąc nic nie zrobili . Zmierzyli ponownie było na granicy normy . Zrobili usg i chcieli badać cukier czy to nie od tego ale im ucieklam bo skoro jest ok to nie miałam chęci tam kisnac bo w domu każdy lepiej się czuje a na drugi dzień zrobiłam krzywa i cukier ok.

Ej laski mam pytanie. Pies mi dzisiaj oparł się lapa o brzuch. Nie bolalo ani nic tylko mi oddech zaparlo, nie boli nie ma plamien. To nie bylo mocne bo od razu zareagowalam ale mam schizy.

Ah no to Nie ma co sie stresowac jak cisnienie troche podskoczy:)
Mi ostatnio synek skoczyl na brzuch, okropnie sie balam, ale malutka kopala , wiec to mnie uspokoilo:)

Hej kochane :) u mnie zaczynaja sie schody. Myślałam, że chociaż ta ciąża będzie nudna, ale niestety 25 tc a moja szyjka ma 2 cm :( i pessar obowiązkowo :(

mam nadzieje, że u was lepiej.

Ja bym Ci radzila zglosic to lekarzowi i dodatkowo samej kontrolowac. Cisnieniew ciazy jest wyjatkowo wazne. Ja mam nadcisnienie i biore leki i uwierz mi nie ma co tego lekcewazyc.

Mamakulka co robia, gdy cisnienie skoczy I jest wysokie? Obnizaja je lekami ? bo u mnie tez lubi sie podniesc a ja jestem niskocisnieniowcem I wtedy sie zle czuje

dobzre ze wpore bedzie zalozony. nie ma sie czym martwic ale odpoczywac musisz i oszczedxzac sie
To byl dla mnie szok bo, ani mnie brzuch nie bolal, ani mi nie twardnial. Szlam pelna optymizmu na wizyte. Jednak niestety nie obejdzie sie i w tej ciazy bez pessaru, ale ciesze sie, ze mam lekarke jaka mam i dziala, a nie czeka do ostatniej chwili :)

mamakulka - spokojnie, psie łapsko chyba nie jest aż tak ciężkie by zaszkodzić? ;) jak dzidzia sie rusza i brzuszek nie boli to myślę że wszystko ok :)

ankaka dobrą masz lekarke :) widać że dba o pacjentki :)
swoją drogą, bardzo się obawiam skracania szyjki, w tej ciąży miałam badaną szyjkę tylko w 7tc, skracanie można wykryć tylko na ,,samolocie"? Czy na usg przez brzuch też?

reklama
Do góry