reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ojej, Koficzka :( NOPów też się obawiam, ale jednak wolę zaszczepić.
Szkoda, że na samą odrę nie można :/

Reszcie dziewczyn b. dziękuję za podpowiedzi!!

Dominika - ja też lecę z kalendarzem, ale szczepię na te sanepidowskie, bezpłatne.
Do MMR było ok, a teraz tego MMR ciągle nie ma.
Więc wszystko mi się przesuwa.

asz - ja też mam wizytę za 1,5 tyg. to dopytam swojego. Dzięki za radę!

reklama
Ja sie na szczepieniach totalnie nie znam, nie znam tych skrotow, nie jestem w temacie jakie sa jakies wyjatkowo zagrazajace czy powodujace skutki uboczne. Zagladam co jakis czas do ksiazeczki malego, chodze z nim na bilansy i wtedy pytam o szczepionki. Szczepiony byl skojarzonymi, ale doczytac sie nie moge jakimi, dodatkowo mial rota i ospe, teraz pediatra polecala pneumo, bo w tym wieku to tylko jedna szczepionka i, zeby lepiej przed porodem.

koficzka wspolczuje, ale mam nadzieje, ze wyszedl z tego

rogaliki, gofry kurde cos jeszcze?, a ja dzis bylam taka dumna z siebie, ze na zakupach omijalam szerokim lukiem regal ze slodyczami, a tu takie pokusy :)

Fimka - ta mmr to jest ta która była pitna, a teraz jest kłuta?
bo ja słyszałam, że któraś właśnie która była pitna kończyła ważność w marcu I przychodnie szczepiły nią na potęgę, żeby wykorzystać zapasy, lepiej było tego nie brać I odwlekać troche.
'teraz od kwietnia zamiast tej starej pitnej jest kłuta, ale za to bezpieczniejsza, tylko nie wszędzie jeszcze przyszła.

dominika piszesz o polio, wycofali bardzo groźną dla zdrowia szczepionkę...dobrze że zabroniona wiele dzieci uszkodziła :(

mój syn po rehabilitacji naprawdę ciężkiej....skazany w diagnostyce na bycie "warzywem" pięknie mówi, jeździ na rowerze bez bocznych kółek i wrażliwy fajny z niego chłopak, wierzę w cuda i ciężką pracę :)
ciężki temat dla mnie....

odkryłam też smaczną wodę z magnezem do picia bo nie samą czekoladą człowiek żyje ;)

kurde czytam i czytam i ciezko rozczytac te lekarskie bazgroly, ale byl szczepiony na gruzlice, wirusowe zapalenie watroby typu B krztusiec-blonnica,tezec i to bylo jakims INF HEXA, polio tez INF HEXA, rota, infarnix, varillix i ospa. Na pewno wszystko bylo w zastrzykach

odra, rozyczka i swonka to chyba pozniej?, bo nie mam nic w tej tabelce, a w osrodku by mi raczej powiedzialy

reklama
Heromina - ten infarix hexa to njpopularniejsza.
moi też byli na pewno przynajmniej częściowo nimi szczepieni. chociaż też mieli jakieś wadliwe partie.

Do góry