reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ojej, Koficzka :( NOPów też się obawiam, ale jednak wolę zaszczepić.
Szkoda, że na samą odrę nie można :/

Reszcie dziewczyn b. dziękuję za podpowiedzi!!

Dominika - ja też lecę z kalendarzem, ale szczepię na te sanepidowskie, bezpłatne.
Do MMR było ok, a teraz tego MMR ciągle nie ma.
Więc wszystko mi się przesuwa.

asz - ja też mam wizytę za 1,5 tyg. to dopytam swojego. Dzięki za radę!

reklama
Ja sie na szczepieniach totalnie nie znam, nie znam tych skrotow, nie jestem w temacie jakie sa jakies wyjatkowo zagrazajace czy powodujace skutki uboczne. Zagladam co jakis czas do ksiazeczki malego, chodze z nim na bilansy i wtedy pytam o szczepionki. Szczepiony byl skojarzonymi, ale doczytac sie nie moge jakimi, dodatkowo mial rota i ospe, teraz pediatra polecala pneumo, bo w tym wieku to tylko jedna szczepionka i, zeby lepiej przed porodem.

koficzka wspolczuje, ale mam nadzieje, ze wyszedl z tego

rogaliki, gofry kurde cos jeszcze?, a ja dzis bylam taka dumna z siebie, ze na zakupach omijalam szerokim lukiem regal ze slodyczami, a tu takie pokusy :)

Fimka - ta mmr to jest ta która była pitna, a teraz jest kłuta?
bo ja słyszałam, że któraś właśnie która była pitna kończyła ważność w marcu I przychodnie szczepiły nią na potęgę, żeby wykorzystać zapasy, lepiej było tego nie brać I odwlekać troche.
'teraz od kwietnia zamiast tej starej pitnej jest kłuta, ale za to bezpieczniejsza, tylko nie wszędzie jeszcze przyszła.

dominika piszesz o polio, wycofali bardzo groźną dla zdrowia szczepionkę...dobrze że zabroniona wiele dzieci uszkodziła :(

mój syn po rehabilitacji naprawdę ciężkiej....skazany w diagnostyce na bycie "warzywem" pięknie mówi, jeździ na rowerze bez bocznych kółek i wrażliwy fajny z niego chłopak, wierzę w cuda i ciężką pracę :)
ciężki temat dla mnie....

odkryłam też smaczną wodę z magnezem do picia bo nie samą czekoladą człowiek żyje ;)

kurde czytam i czytam i ciezko rozczytac te lekarskie bazgroly, ale byl szczepiony na gruzlice, wirusowe zapalenie watroby typu B krztusiec-blonnica,tezec i to bylo jakims INF HEXA, polio tez INF HEXA, rota, infarnix, varillix i ospa. Na pewno wszystko bylo w zastrzykach

odra, rozyczka i swonka to chyba pozniej?, bo nie mam nic w tej tabelce, a w osrodku by mi raczej powiedzialy

reklama
Heromina - ten infarix hexa to njpopularniejsza.
moi też byli na pewno przynajmniej częściowo nimi szczepieni. chociaż też mieli jakieś wadliwe partie.

Do góry