reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

dla mnie to już nie jest temat traumatyczny ale zawsze się dziwie ludziom co mają czelność nazywać mnie ruchem antyszczepionkowym itp ale nie wnikam w chore szufladkowanie, ludzie nie szczepią z różnych powodów od choroby dzieci po przekonania

reklama
wydaje mnie sie, ze inaczej czlowiek patrzy jak mial takie przerzycia, a inaczej jak nie mial i wtedy sie dziwia, ze jak to, ze szczepic tzreba, ze to zagrozenie dla innych dzieci itp. Ja szczepie, bo jak sie mlody ur to nie bylo tego halo nt powiklan, pojawily sie ostatanimi czasy, ale mnie to juz nie dotyczylo. Teraz znowu zacznie przy malej, ale to na pewno sie dowiem co i jak,bo ponoc faktycznie byly kiedys tam jakies nie halo partie i dzieci mialy powiklania, mieli wprowadzic ulepszone, ale ja nadal nie zaglebiam sie w temat, bo i tak zapomne. Tylko czy teraz nie ma aby tego obowiazku szczepiniea?, ze nakladaja spore kary za brak szczepien?, bo ofc nie w temacie

Przepis wrzucę dzisiaj do wątku kulinarnego (robiłam pierwszy raz ale ciasto fajne i delikatne), dodatkowo podzielę się przepisem na przepyszne ciasteczka owsiane:)
Koficzka współczuję przeżyć i absolutnie rozumiem i popieram wasza decyzję o nie szczepieniu. Sama po przygodzie ze szczepieniem po roczku zastanawiałam się czy dalej kłuć małą...Przeważyły jednak argumenty na tak. Teraz mamy spokój do 6 r. życia.
Zaczęłam myśleć o robieniu za jakieś 2 miesiące zapasów gotowych obiadów, będę lepić pierogi, robić gołąbki, smażyć kotlety itp, mrozić a potem w sytuacji gdy nie będę miała czasu na zrobienie obiadu rozmrożę i gotowe :)

domowa garmazerka :D jakbym umiala takie domowe potrawy robic tez bym tak zrobila :)

jade dzisiaj do tego ortopedy dopytac o kosc lonowa - godzina autobusem w jedna strone i w druga, mam nadzieje, ze nie powtorzy sie sytuacja ze sklepu, stresuje sie, ze bedzie duszno albo bede musiala stac cala droge..

Koficzka wspolczuje przezyc po szczepieniu. Dlatego ja boje sie tak bardzo szczepien I zawsze je przeciagam jak sie tylko da. Szczepie tylko na te obowiazkowe I nigdy Nie zaszczepilabym na jakies dodatkowe polecane przez lekarzy a zwlaszcza 6w1. Dlatego bardzo balam
sie tej szczepionki na roczek 3w1, potem w worki 10 lat jest dawka przypominajaca. Jednak bardziej bylam spokojniejsza jak dziecko mialo trzy wklucia.

Ide dzisiaj do lekarza I mam stresa, ale to nic nowego, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok

Dziewczyny znalazłam super ofertę ubranek dla synka rozmiar 56 i 62 śliczne, większość nowych a jak używane to 2 razy, po prostu piękne. Z tym, że wszystkie bodziaki są na długi rękaw, ale na spacery będę wychodziła pewnie i tak rano albo wieczorem jak będą upały i zastanawiam się czy brać je czy kupować jednak na krótki rękaw? Doświadczone mamy doradźcie bo moja córka zimowa i nie miałam tego problemu :(

Dziewczyny znalazłam super ofertę ubranek dla synka rozmiar 56 i 62 śliczne, większość nowych a jak używane to 2 razy, po prostu piękne. Z tym, że wszystkie bodziaki są na długi rękaw, ale na spacery będę wychodziła pewnie i tak rano albo wieczorem jak będą upały i zastanawiam się czy brać je czy kupować jednak na krótki rękaw? Doświadczone mamy doradźcie bo moja córka zimowa i nie miałam tego problemu :(
ja corke tez w sierpniu rodzilam- wtedy byly takie upaly ze szok. ja wiekszosc na krutki rekw mialam i teraz to ssamo, tylko kilka na dlugi

Asiunia - zależy kiedy urodzisz, czy na początku miesiąca czy na końcu. ale tak czy inaczej sierpień to już przeważnie nie są upały po 30st. ale ja zawsze miałam zimowe dzieci, więc ciężko mi powiedzieć....

ja dziś w pracy. nawet się w kieckę wbiłam:wink: jakoś tak człowiek ma więcej energii jak wyjdzie do ludzi :wink:

Termin mam na 10 sierpnia ale pewnie będzie cc w pierwszych dniach miesiąca. Jeśli będzie taka możliwość to poproszę o cc 1 albo 2 sierpnia. Patrząc na ubiegły rok to sierpień był mega gorący... 7 sztuk bodziaków jest w rozmiarze 56 długi rękaw a 9 sztuk to 62...Synek zapowiada się wielkością podobny do córki (53, 3400) a ona rozmiar 56 nosiła około miesiąca.

reklama
Asiunia - to rzeczywiście, jak masz rodzić 1 czy 2 sierpnia, to w 2 tygodnie pewnie Ci maleństwo wyrośnie z rozm. 56, to bez sensu mieć to na długi rękaw

Do góry