reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja też dziś bez życia, jakoś tak mi słabo. Leżę teraz na kanapie, synek akurat bajki ogląda - mam wyrzuty sumienia z tego powodu, choć nie trwa to długo, ale wiem, że moglibyśmy coś innego zrobić, ale nie mam siły :-(. Pranie wstawilam, nie chce mi się rozwiesić. Za chwilę będę się za obiad brała. Jeszcze dziś mąż wraca koło 18 zamiast 16, bo jak wraca to on już przejmuje małego i obowiązki :-)

Polcia fajnie,że już w domku!

Koficzka masakra ta historia z basenem!

Mika może rzeczywiście te blizny bolą, jak się w środku coś rozciąga.

Heromina ospa jest na początku ciąży bardzo niebezpieczna, teraz chyba to już nie ma tak wielkiego zagrożenia, ale lepiej jakbyś nie dostała, bo to nigdy nie wiadomo.

Fimka dobra dusza z Ciebie i tak powinno być :-) rzeczywiście ciężko prosić o pomoc, a to takie ludzkie, świat i ludzie czasem zapominają o normalnych odruchach

reklama
mika mi pępek też poszedł do przodu i to od dawna już , na początku bolał teraz nie
dzieci myślą że to nosek dzidziusia który chce wąchać świat... haahahah

okasia i ja dziś padaczka,

dominika myslę jak ty z wrażliwością i czuciem świata...

nati ktoś głupio tak rzucił, ale widzisz popaprańców nie brakuje

heromina lepiej zrób sobie wolne od przedszkola :( lepiej nie złapać :(

Ale ulga, zrobiłam sobie kawę. Drugi raz w ciąży i to leciutką latte z ekspresu dodatkowo dolałam mleka i syropu irish cream. Chyba odwyk poskutkował tym, że niewielka dawka kofeiny daje mi kopa :) O wiele lepiej się czuję, była na samym dnie :)

Mnie nosi jak zwykle zreszta i gdyby nie pogoda to juz bym miala zakupy porobione, ale leje deszcz na przemian z gradem i jest starsznie zimno, wiec odpuszczam wylazenie z domu.
Z p-lem to nie tak prosto nie chodzic, bo juz zaczelismy adaptacje i jak zrobie mu znowu przerwe to sie moze nie zintegrowac na czas. I tak jak maz zjedzie teraz na urlop to pewnie bedziemy w kratke chodzic, a od 4 maja juz bedzie chodzil regolarnie, wiec te darmowe godz musimy odbebnic.

A ja trochę z innej beczki - czekam od listopada na szczepionkę MMR dla T.
Ciągle nie ma tych darmowych.
Niemniej, czy jednak nie odłożyć szczepienia w czasie, skoro jestem w ciąży?
To żywa szczepionka, T. może normalnie dostać ospy i zarażać.
Ja miałam ospę, ale nie miałam półpaśca (a to ten sam wirus).
Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jak to rozwiązać?
(szczepić chcę, także nieszczepionkowym dziękuję za cenne uwagi ;) )

P.S: skoro nie ma MMR, to czy mogę przeskoczyć na IV dawkę DTP (T. już wiekowo powinien ją dostać)?
Czy to musi być po kolei?

Nie wiem czy Wy też tak dziś macie, ale ja jestem zupełnie nie do życia. Nie zebrałam się jeszcze i zamiaru nie mam. Jedyne co to przeniosłam się z sypialni do salonu. Mam wrażenie jakbym ciągle była na progu omdlenia. W głowie się kręci, czuję niemoc, taką słabość w sobie. Koszmarny dzień!
dokaldnie tak samo. wlasnie wstalaami po mala musze isc

A ja trochę z innej beczki - czekam od listopada na szczepionkę MMR dla T.
Ciągle nie ma tych darmowych.
Niemniej, czy jednak nie odłożyć szczepienia w czasie, skoro jestem w ciąży?
To żywa szczepionka, T. może normalnie dostać ospy i zarażać.
Ja miałam ospę, ale nie miałam półpaśca (a to ten sam wirus).
Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jak to rozwiązać?
(szczepić chcę, także nieszczepionkowym dziękuję za cenne uwagi ;) )

P.S: skoro nie ma MMR, to czy mogę przeskoczyć na IV dawkę DTP (T. już wiekowo powinien ją dostać)?
Czy to musi być po kolei?
a jak pediatra radzi? ja mama super pediatre i postepuje zawsze zgodnie z jej radami.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo ale sie kurowałam. Wypuscilia mnie ze szpitala wszystko jest oki wyniki dobre. Kolki nerkowe beda mi sie zdarzaly taki urok tej ciazy macica uciska na nerke. Umiem juz radzic sobie z tym bolem wiec jest dobrze:) dzis mam wizyte u mojego lekarza moze nasza dzidzia bd odwazniejsza i pokaze płec:)
Fimka no prosze gratuluje wytrwalosci jednak niektorzy potrzebuja pomocy a staraja sie to ukryc. Przyznam ze tez nie lubie sie prosic. Ale ucze sie tego:)

Jezeli chodzi o pepek mnie tez czasem boli i mysle ze to raczej jak dzidzia mi sie tam wypina.

Niestety mnie juz tez alergia bierze myslalam ze bede mogla sie czasem wapnem poratowac a tu sie okazało ze z tą nerka nie moge sobie nawet tego glupiego wapna pic wiec bedzie meczarnia..
Polcia ja miałam ostatnio taki silny atak i to drugi raz mi się zdarzyło że już prawie jechaliśmy do szpitala ale powstrzymywalam męża że zaraz może przejdzie i nie trzeba i po godzinie płaczu z bólu przeszło i ja właśnie też podejrzewam u siebie te kolkę nerkowa:( mam nadzieję że już nie wróci ale jakby to chyba jednak pojadę niech usg w razie co zrobią albo zbadaja.....

Hej dziewczyny. Byłam dziś u lekarza. W końcu wiem ile dzidzia wazy 23tc-520. Byłam w szoku bo z powodu mojego chorubska i ciągłego odejmowania wc martwilam sie ze coś będzie nie tak a tu proszę jaki klops ;)

Az z tej radości poszłam i ciuszki kupiłam:) az mąż się śmiał pod nosem.

Antybiotyki zadziałały zatoki poddany się został tylko kaszel ale mąż kupił mi krople homeopatyczne na zahamowanie odruchu kaszlu i teraz nawet się wysypiam. Może w końcu zacznę się trochę udzielać skoro humor wrócił;)

reklama
Polcia ja miałam ostatnio taki silny atak i to drugi raz mi się zdarzyło że już prawie jechaliśmy do szpitala ale powstrzymywalam męża że zaraz może przejdzie i nie trzeba i po godzinie płaczu z bólu przeszło i ja właśnie też podejrzewam u siebie te kolkę nerkowa:( mam nadzieję że już nie wróci ale jakby to chyba jednak pojadę niech usg w razie co zrobią albo zbadaja.....
No tylko ze oni jak ja pojechalam sprawdzic mnie od razu w tym szpitalu zostawili z jednej strony ciesze sie bo wszystkie badania porobili plus usg brzucha. Nawet nie wiedziałam ze w ciazy takie sa dolegliwosci :p a tu prosze. Zacznie sie lato to pewnie bedzie czad przy takim upale z duzym brzusiem :p

Do góry