reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

koficzka - OMG :szok:

wogóle masakra z tymi ludźmi.
to tak jak ludzie wrzucają czasem na facebook zdjęcia maltretowanych zwierząt I ktoś tam daje komentarze że powinni najpierw zająć się ludźmi, to tu jest tak samo. jak wychowujemy to tak mamy, jak wychowujemy ludzi bez emocji, empatii, współczucia dla kogokolwiek (czy to drugi człowiek czy zwierzę), to potem mamy takie przykłady, że nikt mdlejącej ciężarnej nie podtrzyma, bo ludzie nie wiedzą jak zareagować.
z drugiej strony my jako policy jesteśmy też dość "chłodnym" narodem, z rezerwą podchodzimy do siebie nawzajem, nie to co hiszpanie, oni ciągle się ałują, ściskają, przeważnie mówią podniesionym, donośnym głosem, dla nich to nie problem naiązać z kimś obcym kontakt cielesny (w sensie nawet rękę podtrzymać itp), u nas jest z tym inaczej.

reklama
Dziewczyny, to co opisujecie to masakra. Nawet nie mam siły i słów żeby skomentować. Po postu w głowie się nie mieści i jestem w wielkim szoku, że takie sytuacje się zdarzają.

A ja dziś jak nowo narodzona. Spałam pierwszą noc z poduchą z Motherhood i nie dość, że nic mnie nie boli, obudziłam się jeden raz tylko na siku, to jeszcze ledwo wstałam. Chyba za dobrze się na niej śpi, teraz będę mieć problem z pobudką :)

Aż przykro się czyta te historie :( bardziej dziwi mnie znieczulica ludzi starszych, którzy wydawałoby się żyli w czasach gdy obojetnosc byla pietnowana... przykre bardzo.
Okasia, ja od kiedy mam poduszke tez z trudem wstaje, tak dobrze mi sie z nią śpi. Jedyny problem to przekręcanie się z poduszką z jednego boku na drugi. Ale komfort spania to wynagradza.
Ide dzisiaj do szkoły rodzenia przy poradni k :) położna która prowadzi zajęcia sprawia fajne wrażenie: młoda, dynamiczna i bardzo sympatyczna, zobaczymy jak będzie :)
Milego dnia dziewczyny !

Ja sie zabije. Dzis 1 dzien adaptacji co prawda tylko 2h, ale obiecalam malemu, ze poczekam na sofie w holu i wlasnie sie dowiedzialam , ze panuje ospa i jest juz 10 dzieci zarazonych co najlepsze rodzice przyprowadzaja dzieci wiedzac, ze sa chore. Na szczescie w gr mlodego nikt nie jest chory, ale wiadomo, ze w powietrzu to wisi. Najbardziej ,arazona jest najmlodsza gr i ciekawe czy ja sie nie zaraze...

Ja sie zabije. Dzis 1 dzien adaptacji co prawda tylko 2h, ale obiecalam malemu, ze poczekam na sofie w holu i wlasnie sie dowiedzialam , ze panuje ospa i jest juz 10 dzieci zarazonych co najlepsze rodzice przyprowadzaja dzieci wiedzac, ze sa chore. Na szczescie w gr mlodego nikt nie jest chory, ale wiadomo, ze w powietrzu to wisi. Najbardziej ,arazona jest najmlodsza gr i ciekawe czy ja sie nie zaraze...
Kochana jesli ty przechodzilas ospe to nic ci nie bedzie :-) a maly dobrze zeby złapał bo lepiej jak przejdzie jako dziecko pare kropek i z glowy :-) chociaż wiem ze nerwa masz

Niunia wlasnie nie przechodzilam, ale mialam cale zycie stycznosc i sie nie zarazilam, a opiekowalam sie chorym siostrzencem, wiec opirka calodobowa

koficzka - coś strasznego z tym basenem :-o...dobrze że nic nikomu się nie stało.
Heromina - Ty to też masz przygody z przedszkolami :p jakiś pech sie Ciebie trzyma.

co do znieczulicy ludzkiej - mi na szczęście jeszcze nie zrobiło się nigdzie jakoś mocno słabo, ale szczerze zawsze byłam przekonana że ludzie będą reagować gdy komuś coś się dzieje...sama kiedyś zbierałam pijaka z ulicy bo ciemno było a on na czworakach na środku jezdni...to chyba powinien być jakiś odruch nawet to głupie pytanie ,,czy wszystko w porządku?"

witam się po kilku dniach :) u mnie nawał roboty bo wszystko jednocześnie się zgrało, egzaminy, zlecenie na stronę i zaktualizowanie innej strony wiec komputer to mój kompan na ten tydzień ;) jak zbyt długo siedzę/chodzę to mnie dół miednicy boli..możliwe że to od ucisku rosnącej macicy?
i mam jeszcze jedno pytanko :) boli mnie pępek...czy to znaczy że może on mi się zrobić wypukły?

Mika ja mam wypukly, ale nic mnie nie bolalo, taki sobie guzik po prostu wyskoczyl, co do ucisku to w ciazy wszystko jest mozliwe :)

reklama
Do góry