reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mika mój też jest wypukły. Tzn. rano jest ok, ale po całym dniu już jest wypukły. To nic nie boli :) Rano mam też mniejszy brzuch niż wieczorem, pewnie z czasem będzie wypukły na stałe :)

reklama
Mika - ta moja znajoma, co urodziła w zeszłym tyg. miała bolący, wypukły pępek.
Zobacz na filmiku, ona jest blogerką i zamieściła 8.04 ujęcia swojego brzucha.
Do samego końca ją bolało, a zobacz dlaczego - tak mała szalała w brzuchu. UFO normalnie :D
Link do: MamaOskarka

Heromina - o nieeeeee, co za niefart! Uważaj na siebie!

Dziewczyny, powiem Wam, że w weekend chciałam udzielić pomocy 2 osobom.
Jedną był ojciec z 2ką chłopców. Stał w kolejce po jedzenie (takie na wagę) z nimi, a oni szaleli.
Zapytałam czy jakoś mogę mu pomóc, bo widziałam, że się denerwował i nie ogarniał.
Poprosił, żebym nałożyła mu tego i tego i b. podziękował ;)
Następnego dnia widziałam mamę z noworodkiem w Biedrze.
Szła z siatami zakupów i z nosidełkiem w drugiej ręce. Cała się chybotała.
I choć szłam z wózkiem i sama miałam zakupy, podeszłam i powiedziałam, że pomogę jej zanieść zakupy do auta.
A ona strasznie na mnie fuknęła, że "ma ręce i przecież da sobie radę".
Z uśmiechem odpowiedziałam, że moje 2 wolne ręce chętnie jej pomogą i będzie jej lżej.
Przeprosiła za arogancję i pomogłam jej zanieść ;)

Czasami reakcja ludzi jest różna, ale trzeba założyć, że może ktoś miał gorszy dzień albo jest zmęczony/sfrustrowany.
Ja, jak czegoś potrzebuję, to po prostu proszę. Nie czekam na domyślenie się.
Nie wstydzę się tego i nie unoszę honorem, że za wszelką cenę dam radę.
To ludzka rzecz pomagać i prosić o pomoc ;)

hmm...to tylko ten ból zastanawia...może dlatego mnie boli bo miałam w życiu 2x laparoskopię więc w pępku w mam 2 małe blizny, to pewnie one sie napinają.

Czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo ale sie kurowałam. Wypuscilia mnie ze szpitala wszystko jest oki wyniki dobre. Kolki nerkowe beda mi sie zdarzaly taki urok tej ciazy macica uciska na nerke. Umiem juz radzic sobie z tym bolem wiec jest dobrze:) dzis mam wizyte u mojego lekarza moze nasza dzidzia bd odwazniejsza i pokaze płec:)
Fimka no prosze gratuluje wytrwalosci jednak niektorzy potrzebuja pomocy a staraja sie to ukryc. Przyznam ze tez nie lubie sie prosic. Ale ucze sie tego:)

Jezeli chodzi o pepek mnie tez czasem boli i mysle ze to raczej jak dzidzia mi sie tam wypina.

Niestety mnie juz tez alergia bierze myslalam ze bede mogla sie czasem wapnem poratowac a tu sie okazało ze z tą nerka nie moge sobie nawet tego glupiego wapna pic wiec bedzie meczarnia..

Nie wiem czy Wy też tak dziś macie, ale ja jestem zupełnie nie do życia. Nie zebrałam się jeszcze i zamiaru nie mam. Jedyne co to przeniosłam się z sypialni do salonu. Mam wrażenie jakbym ciągle była na progu omdlenia. W głowie się kręci, czuję niemoc, taką słabość w sobie. Koszmarny dzień!

okasia mam dokladnie to samo! otworzylam okno schowalam sie pod koldra na kanapie i troche zycia we mnie wstapilo cale szczescie dzisiaj konczymy sypialnie/pokoj dla dziecka jest duzo rzeczy do zrobienia a tu 13 a ja dalej w proszku

papercut trzeba dziś odpuścić. Ja nawet po pieczywo nie wychodzę, poprzednie zasłabnięcia mnie nauczyły żeby na siebie uważać. Dobrze, że mam wyposażoną zamrażarkę, właśnie w takie dni jest błogosławieństwem.

ja po wczorajszym tez sie boje wychodzic.. narzeczony byl juz po zapasy w sklepie najwyzej wszystko on zrobi bo musimy zabrac dzisiaj meble z garazu juz kreca nosem ze dlugo nam zajmuje ogarniecie tego pokoju tylko glupio mi tak nic nie robic ja z natury jednak czlowiekiem czynu jestem

reklama
Do góry