reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Matusiak ja tez dalej w Feedo siedze i juz za glupie w sumie 3 rzeczy dostalam sztucce w gratisie,a wlasnie czytam opinie, ze im wiecej sie u nich wyda tym tych gratisow jest full. Fajne maja zestawy np Pampki na miesiac i jeszcze te okt sie zbieraja :)

koficzka wiesz co to sie pojawilo nagle, bo po kapieli jeszcze latal, fikal na lozku, szalal i nic i nagle jak mial sie klasc to wyskoczyl jak oparzony i ryk. Wysypka hmm to takie bardziej zaczerwnienie sie zrobilo, cos jak poparzenie pokrzywa tylko bez babli, albo od slonca. Alergia raczej nie, bo kapie sie caly czas w tych samych kosmetykach jedynie dzis bawil sie takim mydelkiem plastycznym dla dzieci,, wiec moze od tego, ale wczesniej sie nim bawil i nic nie bylo.

wlazlam na jakiegos bloga gdzie mama robi wyprawki roznejmasci, do szpiotala, do domu apteczne itp i kurde leb mi juz peka, bo zapomnialam ile tego tzreba kupic

Matusiak,a podpowiedz co tam nakupowalas?, bo ja sie zaczynam powoli gubic :p
Dziewczyny tu miałam taka listę na której się kierowalam oczywiście większości z tego nie zamowilam tylko to co najbardziej potrzebne i bez czego nie można się obyć :) bo jakbym miała wszystko zamówić to bym splajtowala[emoji14]

Znaleziona Przykladowa Lista :

POKOIK DLA DZIECKA
* Łóżeczko z twardym materacem
* Ochraniacze na szczebelki wysokie
* Kołderka i plaska poduszka
* Dwa komplety pościeli
* Prześcieradła lub Pieluszki flanelowe
Elektroniczna niania najlepiej z opcja wideo
Komoda lub szafa na rzeczy dziecka
Przewijak nakładany na łóżeczko lub specjalny stojak do przewijania
Kosz na brudne pampersy
Karuzela z pozytywka
Magnetofon
Delikatne oświetlenie lampka nocna
Wygodne miejsce do karmienia
Piankowy klin do łóżeczka opcjonalnie
Nawilżacz powietrza dla zimowych dzieci

KĄPIEL:
* Wanienka duża
* Ręczniki z kapturem duży x3
* Myjki rękawice do kąpieli x4 lub miękkie gąbki
* Pieluchy tetrowe do wyłożenia dna wanienki
Specjalne gąbki do kąpieli do wanny w kształcie np. misia
* Płyn do kąpieli np. Emolium emulsja na sam początek
Lub mydełko dla dzieci
Szampon dla dzieci ale to na później
* Oliwka lub emulsja po kąpieli
Opcjonalnie termometr do wanny
* Sudokrem nappiderm lub wazelina z lanolina do pupy
* Pampersy
Podkład do przewijania np. Seni
* Waciki do uszu z ogranicznikiem
* Waciki kosmetyczne do przemywania oczu małe i duże kwadratowe do pupy
* Zestaw do higieny pępka np. Spirytus z wodą lub oktanisept
* Nożyczki do paznokci
* Mokre chusteczki dla dzieci
* Szczoteczka do włosów z miękkim włosiem
W późniejszym czasie cerata do ochrony łóżka podczas kąpieli
Miseczki do przegotowanej wody do mycia twarzy

Bezpieczeństwo:
* Wózek 2 w 1 gondola + spacerówka
* Fotelik samochodowy
Chusta lub nosidełko
Leżaczek Bujaczek
Mata edukacyjna

Jedzenie:
Poduszka do karmienia fasolka lub inna
Sterylizator do butelek
Podgrzewacz do butelek
* Smoczki 2 lub 3
* Butelki dla dzieci 2 lub 3
Laktator najlepiej elektryczny
Pojemniki do przechowywania odciągniętego mleka
Mleko modyfikowane

Ubranka:
* Kaftaniki x5
* Śpiochy x5
* Pajace x5
* Body na długi rękaw x5
* Body na krótki rękaw x5
* Bawełniane czapeczki x3-4
* Skarpetki x5
Łapki niedrapki x5
* Rajstopek nie polecam na początek
* Pol śpiochy
* Kocyki 3-4 różnej grubości
* Rożek 2-3szt.
Śpiworek do spania
* Kombinezon dostosowany do pory roku
* Proszek i płyn do płukania

APTECZKA
gaziki jałowe
Woda fizjologiczna
Paracetamol w syropie lub czopki
Ibuprofen syrop nie wolno do 3 miesiąca
Krem z filtrem na lato i zimę
Krople biogaia na kolkę
* Aspirator na katar
* Termometr bezdotykowy

Podręczniki
Heidi E. Murkoff - Pierwszy rok życia dziecka
Tracy Hogg - Język niemowląt

Więc jak usiadłam na feedo i zebrałem wszystko potrzebne dla mnie do porodu po porodzie po głupie majtki poporodowe i podkłady poporodowa po kosmetyki z ziaja dla dzidziusia zestaw pierwszych pampersow i chusteczek nawilżających bo były w promocji a do tego jakiś prezent jeszcze, pokupowalam pieluszki tetrowe bambusowe z 2 ręczniki zestaw MAM smoczek sudocrem i tak bym mogła wymieniać :)

Dziewczyny większość rzeczy było w promocji może niektóre są trochę droższe i gdzieś indziej za coś innego było by taniej ale jak już robię jedno zamówienie mega i mam wszystko w jednym miejscu i za takie kwoty nie płacę za przesyłkę to stwierdzilam że i tak będzie lepiej kupić już to za jednym zamachem niż jeździć szukać kupować na allegro od kilku różnych i dodatkowo płacić za wysyłki więc stwierdziłam że to jeden kij :D ale jeszcze się scfanilam i zrobiłam ich w balona bo mają oni rabat 30zl za zakup powyżej 310zl ja obliczajac jak to wszystko sobie dodałam to wyszło tego multum a kod można tylko raz użyć więc rozozylam cała moja paczkę na 3 zamówienia i tym samym zyskalam 90zl rabatu :) jedna paczka to same pampersy ;) do tego zyskalam do każdej paczki zestawy prezentów :)
Wiec i tak jestem zadowolona no już mam wszystko z głowy :)

A jeszcze się z kobietą droczylam na czacie bo powiedziała że jednorazowo można kod wykorzystać ZADARMO30
bo ja jej napisałam że robię duże zamówienie u nich i czy otrzymam jakiś rabat na całe zakupy chociaż 10% ona napisała że 10% jest tylko do poszczególnych kategorii a ja jej tłumacze że w mim całym zamówieniu się znajdują wszystkie kategorie no to napisala że jedynie 30zl rabatu a ja mowie ze wolałabym 10% do całego zamówienie bo to jest gdzieś 90zl rabatu a jak nie to rozdzielam zamówienie na 3 osoby z rodziny i mam 3 razy więcej prezentów 3 razy rabat po 30zl a przesyłki i tak za darmo bo za taką kwotę a ja chyba zamurowalo ale po chwili odpisała: "no tak ma Pani racje" xd

Dziewczyny przepraszam że tyle nabazgralam ale wczoraj cały dzień nad tym zamówieniem siedziałam oglądając każda stronę z feedo ale mam już z głowy ufffff ;)

ja też nie znam tego feedo....

pepercut - heh, zobaczysz, że dziecko to coś najpiękniejszego co Ci się mogło w życiu trafić. a im dalej tym lepiej.
takie maluszki są super, małe bezbronne, śliczne, przypięte do cycusia, potem jak rosną to chwilami bunt, ale taki juz 5-latek ma już tyle przemyśleń, swpoich "mądrości", a 7-latek to już wogóle. ja to się rozpływam nad moimi dziećmi (pewnie jak każda matka :-D ),
pierwszego chcieliśmy od razu, a tak napradę to za wiele nie myśleliśmy po ślubie :wink: i jakoś tak 9 miesięcy później już był synek (ślub maj, poród marzec :-D), w 1 cyklu.
przy drugim było lekkie przerażenie, bo dość szybko się pojawił (tak mi się przynajmnie wydawało), zaszłam w ciążę jak starszy miał rok. ale potem przywykłam do tej myśli I już sobie nie wyobrażałam że mogłoby go nie być, dokładnie takiego I dokładnie w tym momencie.
a teraz jestem mega ciekawa jakiego trzeciego udało nam się zmajstrować I czym się wyróżni w rodzinie :-) :)
najważniejsze to lubić swoje dzieci takie jakimi są, oczywiście wychowywać je, ale akceptować też ich własny character I dać im być sobą.
najgorzej jak patrzę jak niektóre matki nie lubią swoich dzieci :sad: bo nie takie jak miało być, bo inaczej się zachowuje niż się rodzić spodziewa, itd.. a jak obcy z zewnątrz to widzi to dziecko na pewno to czuje

Papercut my się staraliśmy, chcieliśmy, decyzje życiowe podjęte, czas odpowiedni, małżeństwo, stabilna praca itd. Pierwsze dwie próby nieudane, okres wprowadzał mnie w stan żałoby. I nagle dwie kreski, z jednej strony upragnione, a mnie się gorąco zrobiło, bo nagle skończył mi się plan, miałam tylko ustalone co robić w czasie starań :) Kilka dni musiałam się oswajać, choć bardzo pomogło kupowanie małych ciuszków :) Taka terapia :) Czułam się już fantastycznie z myślą, że będziemy mieć dziecko i nagle na usg zabiło serduszko. Matko, to było przeżycie, nigdy nikogo tak nie kochałam. I kocham malucha coraz bardziej, a nie sądziłam, że to możliwe aż na taką skalę :)
To co chce Ci powiedzieć to to, że dziecko to zawsze ogromna zmiana czy planowane czy nieplanowane. Najważniejsze, że jest, a reszta jakoś się ułoży. U mnie odpadły koleżanki, które się starają bezskutecznie, ale to początek zmian. Już widzę, że grono znajomych się zmieni, ale też nie ubolewam, po prostu etap życia się zmienia :)

Dominika popiera, najgorzej jak nie ma się przyjemności z macierzyństwa! Serce mi się łamie jak czasem widzę dziecko, które próbuje jakoś matkę czy ojca zainteresować, a w odpowiedzi otrzymuje krzyk lub co gorsza obojętność :(

Hello. U mnie leci pomału.... Dalej rosne a brzuch ogromny... Kurcze jak ja przy porodzie będę wyglądać jak już wyglądam do porodu... Mam nadzieję że nie będę mieć dużego dziecka...

Takie stany skórne nie smarujemy Nivea ponieważ zawiera alkohol i bardzo befzie szczypac.

Dziewczyny co myślicie o takim wózku?

http://olx.pl/i2/oferta/sprzedam-wozek-3w1-abc-design-CID88-IDeQKtT.html

dominiko zdrówka dla synka- niech rana się szybko zagoi!

papercut głowa do góry, młoda kopie-macie porozumienie, reszta przyjdzie sama :)

ja też jestem ciekawa tego 3 dziecka....moja dwójka - rózni się od siebie od koloru oczu po charakterki ;) i mimo początkowego przerażenia, jestem pozytywnie nastawiona

reklama
Dzis taki piękny dzien. Wczoraj posprzatalam dom, dzis rano poszlysmy z corka do znajomej, bo urodzila dzidziusia, pozniej zachcianka obiadowa barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami i koperkiem uhotowalam, upieklam rogaliki, nastepnie spacer i zakupy, pozniej odkurzylam, pomylam podlogi, a teraz rogaliki wcinamy i truskaweczki z cukrem i smietanka, mniam :-)

Do góry