reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
nati - moja koleżanka zaszła w ciążę zanim jeszcze dostała okres po pierwszym orodzie, więc brak @ jej nie niepokoił, a po porodzie miała dośc sporą nadwagę, więc rosnącego brzuch wogóle nie zauważyła, dopiero jak zaczęła wyraźnie czuć ruchy pod koniec 5 miesiąca.. pamiętam że to był jakoś luty, a w maju urodziła :wink:

Basia777 - to odpoczywaj!

Anezram - mi lekarz sprawdza szyjkę na fotelu, ma takie plastikowe urządzenie (jakby tubka zwężona na końcu) które nasuwa na szyjkę I może podać dokładnie w cm ile ma. ja tego wogóle nie czuję. czasem mówi ile cm, czasem tylko, że szyjka długa, ale sprawdza za każdym razem

Heromina - zdrówka.

Basienka - gratuluję synusia :-) :)

u mnie dziś od 8 do 19 nie było prądu...:angry:
coś tam robili ciągle. u nas w prawie każdej części miasta jakieś roboty drogowe. robią 2 przejazdy kolejowe, obwodnicę budują I co chwila coś im się sypie. może dziś właśnie linię energetyczną przenosili, bo mieli przenosić. budując wiadukt nie wzięli pod uwagę linii wysokiego napięcia :-D
na szczęście bateria w laptopie trzyma mi ok 5 godzin I była naładowana, więc sporo rzeczy z pracy zrobiłam, ale już się zimno zrobiło w domu. dobrze że kuchenkę mam na gaz, to mogłam sobie chociaż herbatę zrobić :wink: a od 16 już jeździłam po dzieci to sobie tel naładowałam w samochodzie :wink:

No i dzieci się zdrowe urodziły prawda? Więc też nie ma co panikować kochane z witaminami itp. Chociaż kurde tak gadam a panikuje co chwila jak ta durna... Wy też tak macie czy tylko ja zglupialam?

Basienka gratulacje synka :-)
Ja biore z wit tylko kwas foliowy i vit D3 :-) w poprzednich ciążach brałam tylko kwas i lekarze nic mi nie mówili że zle robie ja czuje sie dobrze i wyniki tez mam dobre :-) wiec nie ma co panikowac

reklama
Dziewczyny, ktore mają bóle brzucha? Jakie to są bóle? Takie jak na @ czy bardziej skurczowe? Mnie od kilku dni boli brzuch tak skurczowo- okresowo mimo, że regularnie biore magnez w dawcę 350mg. na braxtona-hicksa chyba jeszcze za wcześnie bo jestem dopiero w 18tc. Niepokoi mnie ten ból, byłam u lekarza, ale twierdzi że to rozciąganie macicy - mieszkam w UK i lekarz tylko obmacał brzuch i na tej podstawie stwierdził, że to rozciąganie. Prosilam o badanie szyjki, ale powiedział, że za wcześnie.

Do góry