reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
nati - moja koleżanka zaszła w ciążę zanim jeszcze dostała okres po pierwszym orodzie, więc brak @ jej nie niepokoił, a po porodzie miała dośc sporą nadwagę, więc rosnącego brzuch wogóle nie zauważyła, dopiero jak zaczęła wyraźnie czuć ruchy pod koniec 5 miesiąca.. pamiętam że to był jakoś luty, a w maju urodziła :wink:

Basia777 - to odpoczywaj!

Anezram - mi lekarz sprawdza szyjkę na fotelu, ma takie plastikowe urządzenie (jakby tubka zwężona na końcu) które nasuwa na szyjkę I może podać dokładnie w cm ile ma. ja tego wogóle nie czuję. czasem mówi ile cm, czasem tylko, że szyjka długa, ale sprawdza za każdym razem

Heromina - zdrówka.

Basienka - gratuluję synusia :-) :)

u mnie dziś od 8 do 19 nie było prądu...:angry:
coś tam robili ciągle. u nas w prawie każdej części miasta jakieś roboty drogowe. robią 2 przejazdy kolejowe, obwodnicę budują I co chwila coś im się sypie. może dziś właśnie linię energetyczną przenosili, bo mieli przenosić. budując wiadukt nie wzięli pod uwagę linii wysokiego napięcia :-D
na szczęście bateria w laptopie trzyma mi ok 5 godzin I była naładowana, więc sporo rzeczy z pracy zrobiłam, ale już się zimno zrobiło w domu. dobrze że kuchenkę mam na gaz, to mogłam sobie chociaż herbatę zrobić :wink: a od 16 już jeździłam po dzieci to sobie tel naładowałam w samochodzie :wink:

No i dzieci się zdrowe urodziły prawda? Więc też nie ma co panikować kochane z witaminami itp. Chociaż kurde tak gadam a panikuje co chwila jak ta durna... Wy też tak macie czy tylko ja zglupialam?

Basienka gratulacje synka :-)
Ja biore z wit tylko kwas foliowy i vit D3 :-) w poprzednich ciążach brałam tylko kwas i lekarze nic mi nie mówili że zle robie ja czuje sie dobrze i wyniki tez mam dobre :-) wiec nie ma co panikowac

reklama
Dziewczyny, ktore mają bóle brzucha? Jakie to są bóle? Takie jak na @ czy bardziej skurczowe? Mnie od kilku dni boli brzuch tak skurczowo- okresowo mimo, że regularnie biore magnez w dawcę 350mg. na braxtona-hicksa chyba jeszcze za wcześnie bo jestem dopiero w 18tc. Niepokoi mnie ten ból, byłam u lekarza, ale twierdzi że to rozciąganie macicy - mieszkam w UK i lekarz tylko obmacał brzuch i na tej podstawie stwierdził, że to rozciąganie. Prosilam o badanie szyjki, ale powiedział, że za wcześnie.

Do góry