reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mi mój lekarz bada szyjkę od wizyty w szpitalu w 16 tygodniu (ból brzucha, nospa nie pomogla) szyjka miała wtedy 3.89cm. A na wizycie w 18 tc miała już 5.9cm... mam nawet zdjęcia z pomiarami szyjki, po prostu się wydłużyła ;-) Najważniejsze ze zamknieta i twarda, a martwić się długością nie ma co, chyba że poniżej 2.5cm - tak mi lekarz powiedział.
Aha długość mierzy najpierw sonda dopochwową a później tą normalną.

reklama
Okasia spokojnie, niektóre dziewczyny w ogóle nie biorą witamin i jest wszystko ok :-) choć rozumiem Cię, bo chcesz jak najlepiej dla swojego maleństwa :-) widzisz za mało witamin bralas a taki duży :-)

Basia to odpoczywaj teraz.

Anzeram mi lekarz mówi tylko, że z szyjką nic się nie dzieje. Pamiętam, że pod koniec ciąży bardziej to sprawdzał.

U mnie nocka straszna :-( synek się przeziębił, katar go męczył, płakał co chwilę i stan podgoraczkowy miał :-( syrop wypluwal :-( a ja jakieś zawroty głowy mam, słabo mi, i cały czas myślę czy to łożysko mi się podniesie. Z lepszych wieści to, to, że wczoraj na małego w brzuszku narzekałam, że leniwy a dziś nieźle buszuje :-)
Miłego dzionka!

hej !!!!!!!!!!!
tamtusia zdrowka dla malego i obys sie zarazila- mnie mala zarazila znowu :(
okasia nie denerwuj sie bralas chociarz troche wiec luz.

weszlam dzis na wage i chyba nie bede sie juz wazyc- waga szybko mi rosnie tak jak przy pierwszej ciazy wiec dobile do + 30 kg tak czuje, az sie boje bo wpierwszej ciazy z mniejsza wyjsciowa waga startowalam a teraz az sie boje pomyslec

kassia ja dziś też wagę zaliczyłam i lekki szok zaliczyłam....

mamakulka to takie stawianie sie brzuszka i ból jak na okres

No wlasnie mamulka ja spanikowana jestem troche bo mi sie zaczeły wczoraj, w nocy sie obudzilam dzidzka dawala czadu i brzuch twardnial. Nie wiem czy to normalne ze nagle z dnia na dzien i tak odczuwalne i tak czeste. Nie czuje mocnego bolu tylko wlasnie taki dyskomfort wiec mysle ze nic zlego sie nie dzieje mam taka nadzieje :(

to normalne ale przy kolejenj wizycie powiedzcie o tym lekarzowi :) ale nie ma sie czym martwic
ja od jakiegos czasu wieczorem i w nocy mam twardy brzuch i tez czuje lekki bol

Ja na razie boli jaka miesiączkę nie czuje , tylko ciągnięcie.

Moja dzidzia jeszcze czadu nie daje . Mam łożysko na przedniej ścianie i dodatkowo więcej na sobie więc ruchy czuje bardzo delikatne :(

A ja dzisiaj rano zaliczyłam szpital...

Oj wspolczuje, ale wiesz przynajmniej, ze jest ok

Mi lekarz nigdy nie powiedział jaką mam dł. szyjkę ani w pierwszej ciąży ani teraz. Na jakiej podstawie Wam podają? tzn jak mierzy lekarz?

Mi tez nie, az do dzisiaj, bo powiedzialam, ze mam czesto dosyc silne bole. Najpierw badanie na samolocie, a potem usg.

reklama
@okasia ja nic nie brałam, a na poczatku tylko kwas foliowy i to co drugi dzien, bo tak jest z moja pamięcią do takich rzeczy. Teraz zaczelam na te zajady cos brać i od razu pomaga haha

Phototastic-2016-03-30_f0c02e28-ff9a-4ad9-ab7d-74521306a9db.jpg
Lilce zdecydowanie nie podoba się ten sposób noszenia spodni, bo się bardzo denerwuje haha

News... wlasnie sie dowiedzialam, ze kolejna pracownica mojej agencji jest w ciazy. Termin - 10.08. Dziewczyna zorientowala sie o ciazy w tym momencie hahaha czy to w ogole mozliwe?!

Załączniki

• Phototastic-2016-03-30_f0c02e28-ff9a-4ad9-ab7d-74521306a9db.jpg
    Phototastic-2016-03-30_f0c02e28-ff9a-4ad9-ab7d-74521306a9db.jpg
    318 KB · Wyświetleń: 94
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry