reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Czuje ze zalatwilam się totalnie, cała noc katar i ból gardła, na szczęście gardło mnie juz nie boli ale mam okropny katar, aż do odruchu wymiotnego :( na śniadanie zrobiłam sobie kanapki z czosnkiem ale chyba fasolka nie polubila bo zwymiotowalam wszystko, tylko herbata z cytryną i miodem mi wchodzi bez problemu. Jak to jest z paracetamolem? Przeczytałam gdzieś ze w ciazy mozna brac max 2 x 500 mg na dobę, ja wczoraj wzielam 3 x 500 mg ze względu na podwyższona temperaturę i teraz się boję ze nieświadomie zaszkodziła malenstwu :(

reklama
Teraz już lepiej , ale początki miałam straszne . Wymioty i nudnosci 24 h oraz migreny. Jak skończyłam 15 tc to się czułam jakbym juz w ciazy nie była :)

A jak u Ciebie? U Was? Pewnie pisalyscie który tc itp ale tyyyyle stron jest; )

hej

mamakulka witaj :) ja sie juz czuje spoko tz ma energie,, w domu na sile juz szukam roboty, zeby tylko nie siedziec, mam tysiac pomyslow na minute, ale niestety ograniczenia fizyczne wiec z minuty robi sie tydz :p

puszczanie w kolejce no coz jedna woli stac pol godz, inna nie. Ja jestem jak najbardziej za przepuszczaniem, ale nie bede sie wdawac w dyskusje, bo i po co ;)

Mamakulka witaj :-) Fajnie, ze dolaczylas :-) Dzisiaj dzien sprzatania, gotowania. A rozlozylo mnie chorobsko. Glowa boli, katar i gardlo. Pewnie przez to, ze wczoraj gabinet byl zamkniety i musialam czekac na zewnatrz przez godzine i zmarzlam, bo bylo zimno. Takze bedziemy sie kurowac razem z corka. Najchetniej to bym wskoczyla do lozka i nic nie robila. :-)

Mamakulka ja zaczęłam wczoraj 19tc ogólnie nie miałam żadnych wymiotów od początku a pierwszy trymestr tylko odruchy wymiotne :) teraz super i czekam na ruchy dziecka :)

reklama
Mamakulka witaj!
A ja kupiłam sobie tabletki *spam*, krople do nosa też z tej serii, do tego psikam tantum verde i hasco sept do plukania, no i syrop z cebuli, woda z miodem i cytryna a wieczorem mleko z czosnkiem. Ale zapału dzisiaj nie mam wszystkie kości mnie bola. Widzę, że nie tylko ja chora jestem... Życzę dużo zdrówka dla wszystkich :-)

Do góry