reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

sudafed jest bardzo dobry. dla dzieci jest spray do nosa np a ja bralam pzred ciaza tabletki na klatar rewelacja. polecany pzrez laryngologow jest\
\jesli chodzi o pzreceny w h&m to nie wiem- mialam troche swoich a reszte od przyjaciolki dostalam wiec nie kupuje

ale mam lenia nic mi sie nie chce ale chyba troche pocwicze. wlasnie ogladalam zdjecia jaka szczupla pzred 1 ciaza bylam ehhhhhhhhhhhhh to juz nie wroci ale po tek ciazy buiore sie za siebie ostro :p

reklama
u nas z kolei problemem ze snem był ukryty refluks, tzn mały nie wymiotował, ale ewidentnie coś mu przeszkadzało w nocy, bo np. budził się I chodził przez godzinę (to było jak miał od 10 m-cy do roku), albo wyginał się we śnie, głowę odchylał do tyłu. w dzień dobrze spał, tylkow nocy miał problem ze snem.
wszyscy dookoła troche się ze mnie śmiali I mówili że to normalne że niespełna roczne dziecko jeszcze nie śpi dobrze w nocy, ale dla mnie to nie było normalne I zaczęłam drążyć I szukać, trafiłam też na kilku lekarzy którzy mnie wyśmiali, ale w końcu trafiłam na tą alergolog, która pomogła nam bez leków, tylko zmianą diety.
okazało się również np. ze nie trawił marchewki...I innych popularnych dla małych dzieci rzecyz, które wprowadza się początkowo rozszerzając dietę.
dieta głównie zmieniona była po południu, tzn. nie jadł po południu nic łatwo fermentującego, typu jabłka, ale też nie jadł wieczorem nic mlecznego, ani mleka, ani kaszek na mleku. koło 16-17 dostawał zupę lub drugie danie, a koło 19 sinlac.
I po tych zmianach normalnie z dnia na dzień zaczął przesypiać cale noce.

Ankaka-lech free ma niewiele wiecej niz kefir.
Dominika dobrze ze szukałas dla mnie tez nie jest normalne ze roczniek sie budzi kilka razy w nocy. I tez pewnie bym szukala

Uff :) Dzięki za informację :)
Byłam dziś w h&m kupiłam kilka rzeczy, ale odezwała się wrodzona chytrość i w głowie zakiełkowało pytanie czy nie mogę tego kupić taniej :) Strasznie odpowiadają mi ich jeansy, niestety w tych z C&A mimo rozmiaru 34 topię się :/ A w H&M 36 jest idealny, wreszcie wyglądam jak człowiek. Staniki do karmienia też mają ok.
Teraz będę czatować na jakąś wyprzedaż :)

Happymum lech free nie do konca bez alkoholowy :) nawet na butelce pisze, ze moga byl jakies ilosci alkoholu. Nie wie. Jak z warka 0% tam nie ma takiej informacji.

Ja po wizycie :) jednak bedzie dziewczynka :) Lenka :)
ja w ciazy i w czasie karmienia pilam karmi. rewelacja i pomaga przy karmieniu a gasi pragnienie w upalne dni.
ale fajnie ze dziewczynka :p

mimo ze oja ma prawie 6 lat to nadal budzi sie w nocy- przychodzi do nas i musze isc sie z nia polozyc- zcasem raz a czasem 3 razy w ciagu nocy ehhhhhhhhhhhhhhhh. reflux mamy wykluczony, robaki w kale tez.

kassia - a, tak to moi też chodzą w nocy czasami :wink:muszą się poprzytulać. albo młodszy się rozkopie I szuka w nocy gdzie ciepło. czasem zawędruje do brata a czasem do nas, ale częściej do nas bo starszy strasznie kopie w nocy :wink: jak starszy przyjdzie w nocy to raczej go wyganiam, młodemu pozwalam zostać.
ale jak będzie maluszek to oczywiście już będę musiała obydwu wyganiać :wink:

okasia maja wyprze, zobacz w sklep na necie-ja tak te moje getry ciążowe kupiłam i bardzo wygodne :)

happymum zrobisz jak chcesz :D my tu wiekowe ci pokazujemy że człowiek korzysta z życia w każdym wieku haahhaha jezuuuuuu ryknę ze śmiechu
wiekowe :D

fimka ja mam jonowane do spożywania i wlewam do inhalatora oraz dodatkowo 3 razy dziennie piłam po 1 kieliszku- i w kilka dni wyszłam na prostą (ale na etykiecie musi pisać jonowane do spożycia )

ankaka no Gratuluję królewny pod sercem!

reklama
Wyrownuje sie chyba powoli pomiedzy chlopami i babami :D Moje imionowe typy ulegly zmianie, zobaczymy co bedzie: Mikolaj, czy Pola.
W temacie plci - gdy Natalka ma za duzo czasu wolnego...
WP_20160302_11_24_28_Pro (2).jpg

Pogoda taka jesienna od wczoraj... a mimo to mnie wesolo. Wy tez tak macie? Dzidzia tak chyba dziala, ze nic nie jest w snie zepsuc mi humoru. Nawet sciganie pracownikow o karty godzin, motanie sie z ich zaliczkami i miliony pytan kandydatow do pracy. Jeszcze 1,5h, kursik i lezymy... az do jutra hihi

Załączniki

• WP_20160302_11_24_28_Pro (2).jpg
    WP_20160302_11_24_28_Pro (2).jpg
    446,4 KB · Wyświetleń: 82
Do góry