reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Anezram.. u nas na prenatalnych lekarka spytala czy chcemy znac plec i czy ma nam powrozyc :p maz zapytal czy z fusow... :p a ona na to ze nie zupelnie i powiedziala ze dziewczynka :-) jestem ciekawa czy sie nie pomylila :-)

Czy ktoras z Was orientuje sie czy toksoplazmoza mozna zarazic sie przez zadrapanie przez kota??

reklama
Hej Sierpniówki :)
znów mam jakąś schizę! Pomocy!
miałam wczoraj i dzisiaj skurcze macicy, napina się i twardnieje i tak przez pół minuty, nic mnie nie boli tylko to czuje. Czy to normalne? Czy to są te początkowe skurcze braxtona-hicksa? Jeśli tak to jak często w tym etapie ciąży można je mieć? Macie coś takiego?

Czy ktoras z Was orientuje sie czy toksoplazmoza mozna zarazic sie przez zadrapanie przez kota??[/QUOTE]

Generalnie można jeśli miał brudną łapke przemyj to bardzo dokładnie wodą z mydłem

Basienka28 porozmawiaj z szefem ze zle sie czujesz i juz nie dajesz rady tyle pracować, ze lekarz zalecił Ci dużo leżeć i ze nie dasz rady tyle pracowac ile ustaliliście. Uwierz mi, ze jak wrócisz po macierzyńskim to naprawdę nikt nie będzie pamiętał czy pracowałaś do końca lutego czy do końca marca. A dla Ciebie i Twojej dzidzi to jest różnica. Nie jestem pewna czy to Ty kiedyś pisałaś ze jeszcze wcześniej przed l4 idziesz na urlop? Radzę nie wykorzystywać przed porodem urlopu bo później jak będzie dzidziuś i skończy sie macierzyński to urlop zaległy baaardzo sie przyda [emoji3].

Co chodzi o nie spanie to moja 20 miesięczna córeczka od zeszłej niedzieli co noc sie budzi na ok 3 godziny. Muszę do niej wstawać z 30 razy bo płacze, albo biorę ja do nas do łóżka, ale sie tak wierci ze tez nikt nie śpi. Nie wiem co jej jest, idą jej zeby ale nigdy nie miała tak aby aż tyle nocy pod rząd było nieprzespanych. Dzisiaj to juz mam totalnie dosyć bo nie spała od 1 do 5:30 a pozniej zasnęła tylko do 8. Od tego zmęczenia czuje ze znowu mnie bierze przeziębienie. Nie wiem jak ja dam radę jeszcze z małym noworodkiem [emoji6]. I najgorsze ze w nocy nie lubię juz tego mojego Malucha a rano wszystko mija i znowu kocham ja nad życie i wiem ze dla Niej zrobię wszystko i mogę nie spać jeszcze długo [emoji6]

miałam wczoraj i dzisiaj skurcze macicy, napina się i twardnieje i tak przez pół minuty, nic mnie nie boli tylko to czuje. Czy to normalne? Czy to są te początkowe skurcze braxtona-hicksa? Jeśli tak to jak często w tym etapie ciąży można je mieć? Macie coś takiego?
Ja miałam pisać właśnie bo już z 3 razy mialam jak gdyby taki skurcz z kłuciem i tak właśnie z minute trwało aż się ruszyć nie mogłam i nie wiem co to....już przez 2 tyg z 3 razy tak miałam, dziwne....

Oj ja tez nocy nieprzysypiam tak mi nie wygodnie a jeszcze nawet dobrze brzuszka nie widac:p co do proszkow to az sie boje mama miala ze mna takie problemy bo alergiczka moze dzidzia bedzie za tata. A wczorak znowu pech przy jedzeniu plomba mi wyleciala i latałam jak glupia po dentystach. Ale udalo sie zab do odratowania:) ja zadnych skurczow nie czuje ani zadnych ruchow ale wieczorkami brzucho troche bardziej napiety.

Ja mam takie skurcze czyli napinanie sie macicy juz od 14tc. W kazdej ciazy tak samo. Lykam magnez. Skurczy jest tylko 1-2 dziennie nie ma paniki macica cwiczy. Problem jest kiedy skurcze sa czesto bo moga powodowac skracanie i rozwieranie szyjki.

Wiesz jak Ci powie że dziewczynka to można zakładać że się nie myli. Ale chłopiec w większości przypadkach łechtaczka jest jeszcze tak duża że można się pomylić

reklama
Wlasnie ja dzisiaj rano tak mialam, ze brzuch napial mi sie tak mocno, byl strasznie twardy przez chwile. Mialam tak z synem przed porodem, ze brzuch sie spinal okropnie, ale Nie bylo to na tym etapie co teraz. W piatek wizyta to sie wszystko dowiem

Do góry