reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hellevoet albo 2 ;) to uczucie kiedy z pokoju obok nie dobiega nic (i nie jest to oznaka ze Twoje dziecko właśnie skonstruowało bombę) a ty możesz wyciągnąć kości na kanapie i poczuć to odprężenie ...

okasia daj znać czy i jakie sa efekty słyszałam ze to dobre na cerę ale nie wiem jak blizny oby pomogło

reklama
hellevoet nikt normalny nie pomyśli, że nie kochasz spędzać czasu z dzieckiem. Ja mam swoje jeszcze w brzuchu w miarę grzeczne :) ale pamiętam jak wzięłam dwoje dzieci koleżanki na weekend. Ten czas kiedy spały był najpiękniejszym w ciągu dnia. Dzieciaki są kochane, ale czas dla siebie jest bardzo ważny, zwłaszcza kiedy jest się tak jak Ty właściwie samemu z dzieckiem. Nie możesz powiedzieć "idź do taty", jesteś jedynym odbiorcą żali, radości i marudzeń. Mamy z mężem taki plan żeby malucha kłaść spać na tyle wcześnie żebyśmy mieli dla siebie chociaż 2 godziny wieczorem.

Co do badania krwi to jak byłam ostatnio na glukozie. Była kolejka... Norma więc pomyślałam wejdę i wezmę tylko pojemnik na mocz. Mówię czy mogę pojemniczek bo teraz czekam na badanie krwi co do glukozy a ona od razu ale to proszę od razu siadamy pobieramy bez kolejki przecież pani dwie godziny musi tu być jeszcze więc robimy i tyle. tak bym nie wiedziała więc warto pytać zawsze :-)

A tutaj w holandii to prawie żadnej krwi nie badają o moczu to zapomnij. Mi tylko krew zjadają bo mam niedoczynność tarczycy i jeszcze jelita chore więc tylko chyba dlatego. Koleżanki że względu na to że są zdrowe całą ciążę chodzą d o położnej a ona to już nic nie zleca no chyba że mówisz że ci słabo itp. Dobrze ze chociaż ciśnienie jest w standardzie Hehe;)

Ja sobie nie wyobrażam siedzenia z dzieckiem do 22 :) Moja córka chodzi spać maksymalnie o 20 a najczęściej po 19 i uwielbiam ten czas kiedy jest błogi spokój w domu, kiedy nie muszę zerkać co chwilę czy mała czegoś nie zbroiła czasem, bo za cicho siedzi :) Wstaje wcześnie, zwykle około 6 rano, ale mi to nie przeszkadza, bo jakoś mam zakodowane wstawanie o tej godzinie :)

Ja sobie nie wyobrażam siedzenia z dzieckiem do 22 :) Moja córka chodzi spać maksymalnie o 20 a najczęściej po 19 i uwielbiam ten czas kiedy jest błogi spokój w domu, kiedy nie muszę zerkać co chwilę czy mała czegoś nie zbroiła czasem, bo za cicho siedzi :) Wstaje wcześnie, zwykle około 6 rano, ale mi to nie przeszkadza, bo jakoś mam zakodowane wstawanie o tej godzinie :)
u mnie jest to samo- jak skonczyla 5 lat to kolo 20 hcodzi ale wczesniej o 19 juz w lozku spala i wstaje tez o 6 ale taka byla sytuacja ze musiala. ja sobie to bardzo chwale- chwila dla siebie zawsze wieczorem jest

No to widać że wszystkie do tego zdrowo podchodzić ie. Moja szwagier ka kładzie dzieci najczęściej koło 22-23bo ona chce na kawke czy winko do kolezanki iść. Ile razy sie z nią jyz o to klocilam. To nie chodzi o to że od czasu do czasu dzieci idą spać później. U nich to normalne. Teraz córka do szkoly chodzi i przemeczona jest. Ale matce nic nie przetłumaczysz. Tak mi szkoda tych dzieci

Ostatnia edycja:
A tutaj w holandii to prawie żadnej krwi nie badają o moczu to zapomnij. Mi tylko krew zjadają bo mam niedoczynność tarczycy i jeszcze jelita chore więc tylko chyba dlatego. Koleżanki że względu na to że są zdrowe całą ciążę chodzą d o położnej a ona to już nic nie zleca no chyba że mówisz że ci słabo itp. Dobrze ze chociaż ciśnienie jest w standardzie Hehe;)

Hellevoet u mnie lekarka z kolei robictyle badań jakby k*** czegoś szukała co tez zdrowe nie jest bo pierwsze 3 tyg siedziałam u wampirów i krew tylko oddawałam nawet sobie wymyśliła badania na zakrzepicę jak jej powiedziałam ze mi ręka zdrętwiała ...
Całe szczęście nie place za bo by mnie zrujnowała
W poprzednie ciąży tez taka mądra zleciła mi badania takie ze jak zmieniłam lekarza to powiedział ze mam zrobione badania na wszytskie trymestry i te które po porodzie powinnam robic.
Także inny biegun ale tez nie do końca normalny ...

reklama
Do góry