majku_2
Zaangażowana w BB
- Dołączył(a)
- 5 Luty 2016
- Postów
- 116
Ja toxo tez przeszłam.
Toxo jest z ziemi wiec brudne warzywa i owoce i koty jeśli wychodzą na podwórko i grzebią kupę w ziemi potem to zlizują (ziemie) z łapek i tak sie do kuwety dostaje.
Surowe mięso/ryby to listeria (jak niepasteryzowane mleko przetwory z takiego mleka ale w sklepie cieżko to kupić jedynie na płacach targowych czy z gospodarstwa które nie pasteryzujemy mleka na przetwory) natomiast listeria ginie przy obróbce wiec jak poddajesz obróbce termicznej zabija sie bakterie. Wystarczy porządnie umyć ręce. A i taka drobna rada. Nie myjcie mięsa przed obróbka bakterie zgina podczas gotowania czy pieczenia (smażenia itp) a razem z woda która pryska przy myciu sie mogą roznosić)
Toxo jest z ziemi wiec brudne warzywa i owoce i koty jeśli wychodzą na podwórko i grzebią kupę w ziemi potem to zlizują (ziemie) z łapek i tak sie do kuwety dostaje.
Surowe mięso/ryby to listeria (jak niepasteryzowane mleko przetwory z takiego mleka ale w sklepie cieżko to kupić jedynie na płacach targowych czy z gospodarstwa które nie pasteryzujemy mleka na przetwory) natomiast listeria ginie przy obróbce wiec jak poddajesz obróbce termicznej zabija sie bakterie. Wystarczy porządnie umyć ręce. A i taka drobna rada. Nie myjcie mięsa przed obróbka bakterie zgina podczas gotowania czy pieczenia (smażenia itp) a razem z woda która pryska przy myciu sie mogą roznosić)