reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej kochane a ja w pracy siedze :-) ale jecze tylko do konca miesiaca w marcu juz na zwolnienie pójdę :-)
I jak sie dziewczynki czujecie basienka, matusiak, moniczka i reszta ?

Ja czuje sie w miare dobrze nie mam apetytu ani zadnych zachcianek wszystko smakuje mi tak samo jem bo wiem ze musze dla dobra malenstwa czy ktoras z was tez tak ma ?

Tez mam brak zachcianek i chęci na jedzenie, ale mdlosci, czy jakiegoś odrzucenia tez nie. Jem, bo musze ;)

To miał ktos tak z tym brzuchem jak wspomniałam wczesniej?

reklama
Ja tez w domu. Jestem na urlopie wychowawczym. Nawet nie wyobrazam sobie wrocic do pracy bo brakowaloby mi czsu spedzonymi z dziecmi. Nie wyobrazam sobie oddac dziecka na 9-10h do przedzkola. Wracalibysmy do domu, musialabym ogarnac oiad i zaraz zieci szly by spac. W ogole tego nie widze. Czas tak leci, dzieci tak szybko rosna. Niedlugo nie beda mnie juz tak potrzebowac. Wtedy zajme sie soba ;)
Niestety na siedzenie w domu nie moge sobie pozwolic .. wtedy dzieci w ogole by tatusia nie widzialy bo caly czas bylby w pracy, zeby zarobic

A ja zastanawiam się teraz czy jednak z dzieckiem nie zdecydować się na urlop wychowawczy. Wcześniej miałam w planach powrót do pracy po roku, dziecko albo z babcią by siedziało albo w żłobku, a w razie choroby z babcią. Czuję, że będzie serce bolało jak trzeba będzie zdecydować :/

Hej kochane a ja w pracy siedze :-) ale jecze tylko do konca miesiaca w marcu juz na zwolnienie pójdę :-)
I jak sie dziewczynki czujecie basienka, matusiak, moniczka i reszta ?

Ja czuje sie w miare dobrze nie mam apetytu ani zadnych zachcianek wszystko smakuje mi tak samo jem bo wiem ze musze dla dobra malenstwa czy ktoras z was tez tak ma ?

Ja też tak mam nic mi nie smakuje i ogólnie nie mam apetytu

A ja zastanawiam się teraz czy jednak z dzieckiem nie zdecydować się na urlop wychowawczy. Wcześniej miałam w planach powrót do pracy po roku, dziecko albo z babcią by siedziało albo w żłobku, a w razie choroby z babcią. Czuję, że będzie serce bolało jak trzeba będzie zdecydować :/
Jak bym miala mozliwosc to tez bym moze zostala,ale widze jaka frajde mojemu sprawia przedszkole :)

Przedszkola nie zamierzam odpuszczać, sama pamiętam jaką frajdę mi sprawiało. Tylko szkoda takiego maleństwa pozostawionego w żłobku na 8 godzin :/ Zbyt dużo ostatnio myślę i jestem zbyt emocjonalna. Pojawi się dziecko, a z nim wydatki i skończą się problemy natury egzystencjalnej :)

Ja niestety tak mam, że jak jestem w domu to zamieniam się w kurę domową, która ma w domu wszystko ogarnięte, posprzątane, dopilnowane i obiad na gazie, a do tego pyszny deser. Z kolei jak pracuję to też na 200%, po godzinach i najlepiej w kilku miejscach dodatkowo. Podobno właśnie najłatwiej zmieniają się te skrajne postawy.

Dziewczyny chyba trafiłam z zachcianką. Dziś ugotowałam (sama!) żurek, wsunęłam małą porcję. Mam nadzieję, że za kilka godzin dalej będę uznawała posiłek za trafiony!

Też sobie nie wyobrażam wrocic do pracy po macierzynskim od razu bo dziecko jedynie do żłobka.. a dziewczyny mam pytanie od jakiegos tygodnoa moze wiecej mam problemy ze spaniem, jak jest u Was? jest mi niewygodnie ciagle sie budze a jak sie budze to musze isc do toalety bo ciagle czuje parcie na pecherz..

reklama
Co do nocy to ja juz od miesiaca regularnie wstaje ok 2-3 w nocy muszę isc na siku później vok 6 tak w ciagu dnia to nie chodze zbyt czesto

A jezeli chodzi o temperaturę to nie sprawdzam wiec nie wiem

Do góry