reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

poczytałam chwilę na ten temat I nie do końca tak jest jak pisałam że nie ma to wpływu na dziecko...
może tak mi mówił lekarz wtedy przy moich wynikach badań.
I rzeczywiście górna granica w ciąży to 2,5 a nie 4.
ja właśnie tą górną miałam wyżej I dlatego brałam eutyrox.
tu troche na ten temat:
http://www.endokrynologia.net/tarczyca/niedoczynność-tarczycy-w-ciąży
http://www.endokrynologia.net/tarczyca/tarczyca-ciąża
z tego co wyczytałam bardziej niebezpieczne jest przekroczenie tej górnej granicy
jedno i drugie jest niebezpieczne. w ciazy wszytsko jest niebezpieczne tak naparwde. ja mama jutro wizyte tsh 3.43 a 3 tyg wczesniej mialam 2.07 wiec sie zmienia na niekozysc dla mnie. ale gin juz mi eutyrox zapisal- najnizsza dawke tak zeby juz dzialac a dawke docelowa ustali edokrynolog. ide do tej kobiety pierwszy raz- mama nadzieje ze okaze sie ok bo ide prywatnie

reklama
Dziękuję za wsparcie :) studia teraz są priorytetem, ale jeszcze bardziej "priorytetowym priorytetem" jest skarb rosnący pod serduszkiem. Także oczywiście będę się starać dotrwać do obrony, ale tylko jeśli maleństwo nie będzie na tym cierpiało.

Macie już sporo wyników TSH, a mi zlecił je lekarz dopiero dzisiaj. Mam je wykonać przed następną wizytą, czyli za miesiąc... To chyba późno, prawda?

jedno i drugie jest niebezpieczne. w ciazy wszytsko jest niebezpieczne tak naparwde. ja mama jutro wizyte tsh 3.43 a 3 tyg wczesniej mialam 2.07 wiec sie zmienia na niekozysc dla mnie. ale gin juz mi eutyrox zapisal- najnizsza dawke tak zeby juz dzialac a dawke docelowa ustali edokrynolog. ide do tej kobiety pierwszy raz- mama nadzieje ze okaze sie ok bo ide prywatnie
Ja mialam 2.900 gin mi dala euthyrox 50 edno mi zostawila ta dawke. Po miesiaacu mi spadlo do 0.34 i teraz mam brac od pon do pt 50 i w weekend 25 i za 4 tyg badania :)

Ja zas infekcje zlapalam :(

Znów nie śpię,nie śpię od 1,5h...młody sie przebudzil bo to toalety musiał,zrobił i poszedl spać a ja?du*a spać nie mogę,teraz ma dodatek głód mnie meczy...no kurde...popołudniu będe zasypoac:/

Przejrzałam chyba wszystkie stronki o TSH w ciąży i jestem pewna że powinnam brać leki...Poszłabym do rodzinnej ona by mi pewnie wypisała bo to nasza wieloletnia znajoma ale boję się brać cokolwiek na własną rękę...Ale chyba jeszcze bardziej boję niczego nie brać...
Zobaczymy jak szybko uda mi się umówić jakąś wizytę i może po prostu spytam telefonicznie lekarza do którego sie umówię czy mam iść po receptę...

Happymum20 moja córka dziś sobie urządziła pobudki o 24,2,4, i po 6, maż do niej chodził, tylko po 4 poszłam ja spytać co się dzieje i mówił że ją ząbek boli posmarowałam żelem i poszła spać, ja zasnęłam dopiero po 5 rano.

A ja jestem bardzo zadowolona z detektora. Pierwsze szukanie maluszka zajęło mi około pół godziny. Teraz znajduje serduszko momentalnie (max 5 minut) i tego na prawdę nie da się pomylić z biciem własnego serca. Bo jak przyrównać 60 kilka uderzeń do 160...Tam słychać cały czas pik pik pik pik. Poza tym coś juz tam powoli zaczynam czuć i zwykle serduszko znajduje w miejscu w którym spodziewam się dzidziusia.
Za to z mojej dzisiejszej wizyty nie jestem zadowolona. Lekarz twierdzi że tsh 4,18 jest w normie, straciłam do niego resztki szacunku i wiary w kompetencje....Szukam porządnego endokrynologa prywatnie ...

Asiu i słusznie mój lekarz był zaniepokojony tsh na poziomie 2.08 twierdził że poniżej 2 powinno być

reklama
Do góry