reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja csly czas nie wiem co z praca :( stresujaca i kregoslup boli, wiecznie przeziebiona jestem, ale nie wiem czy isc na l4 czy zostac jeszcze :(
po co masz sie meczyc.

a ja zaraz do koelzanki jade a wieczorem wityta u endokrynologa. ale dzis spiacy dzien u nas- ciemno, buro i ponuro i do tego deszczowo :(

reklama
Wczorajsza wizyta (13 tydzień) zdecydowanie mnie uspokoiła :) oglądam zdjęcie maluszka i zaczynam wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Prawdopodobnie spokój potrwa kilka dni i zmartwienia wrócą, taka nasza rola ;)

ankaka jak masz możliwość, to może rzeczywiście lepiej skorzystaj z l4. Jeśli masz bóle kręgosłupa, to lepiej go oszczędzaj i wzmacniaj, bo czeka go duże wyzwanie w późniejszych miesiącach :unsure:

Ja w dziecinstwie mialam problemy z kregoslupem :( teraz 8h przed kompem i ciezko mi wysiedziec :(

Ja ide za tydzien w srode i mam stresa :(

Hej Dziewczyny :-)
Jak często macie robione USG? Ja miałam w zeszłym tygodniu usg u mojego gin, a dziś idę do innego na prenatalne. Czy to nie jest zbyt wcześnie, że po tygodniu znów USG? Gdzieś się naczytałam głupot, że to może mieć negatywny wpływ na dzidziusia, ale już sama nie wiem co o tym myśleć :-(

A Wy jakie macie zdanie?

ok, chyba znalazłam fajny wózek w dobrej cenie. Mowa o Graco Evo. Czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Będę bardzo wdzięczna za informację.

Ja miałam pierwsze w 7 tygodniu na potwierdzenie ciąży, póżniej w 8 tygodniu bo miałam plamienie i w szpitalu mi zrobili USG, kolejne w 11 tygodniu na wizycie u gin i dziś 12 tydzień mam mieć prenatalne... i tak się zastanawiam czy nie za dużo tego wszystkiego, żeby nie zaszkodzić dzidzi ;-(

reklama
Fluttershy - miałam pytać o to samo.
Ja do tej pory miałam jedno USG (w 7tc, na potwierdzenie ciąży).
Teraz będę miała prenatalne w 12tc, a później jeszcze 2 prenatalne i koniec.

Ale miałam tak dokładnie w 1 ciąży - tylko 4 usg.

A właśnie czytam, że dziewczyny niektóre co wizytę mają (z jednej str. fajnie, bo widzą dzidzię i się uspokajają).

A to na NFZ czy prywatnie robią co wizytę usg?
Ja mam pakiet LuxMed i muszę się dostosować do tego co tam jest, a jest wyraźnie napisane - 3 usg.

Mój lekarz twierdzi, że im mniej tym lepiej i nie robi co wizytę.

Ciekawa jestem od czego to zależy.

Do góry