reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja z kolei na razie i jeszcze przez długi czas niczego nie kupię, może po półmetku odważę się cokolwiek nabyć...Mam po córce mnóstwo rzeczy, najmniejsze ubranka kupowałam uniwersalne, łóżeczko mamy, przewijak, leżaczek do kąpieli (dokupię tylko nową frotkę), wanienkę. Jeśli będzie chłopczyk to na pewno będziemy potrzebowali więcej rzeczy ale jeszcze o tym nie rozmyślam, jest stanowczo za wcześnie. Tak czy siak będę musiała na to znaleźć pieniążki czy na kupno co miesiąc czy wszystkiego na raz :)
AAA zapomniałam jakieś 3 tygodnie temu kupiłam sobie rogal do karmienia za całe 17 zł w Kauflandzie, służy mi do spania :)))

reklama
Ja na poczatku postanowiłam, że nie kupię nic dopóki nie skończy się I trymestr, ale teraz sobie myślę że chyba chciałabym znać płeć dzidziusia przed zakupami bo nie chce kupować wszystkiego w neutralnych kolorach, teraz można kupić tak piękne rzeczy jest tak duży wybór ze wole troszeczkę poczekać. Oglądam wózki i łóżeczka w internecie, myślę o tym jak będzie wyglądał pokoik maleństwa ale jeszcze czekam z zakupami. Inwestuje w siebie, kupuje ubrania ciążowe :)
Nie pamiętam czy była tutaj o tym rozmowa, ale czy zastanawialyście się gdzie będzie spał Wasz bobas po urodzeniu? My mamy pokoik dla dziecka,będzie w nim łóżeczko, ale myślę że w pierwszych tygodniach życia w nocy będę chciała mieć łatwy i szybki dostęp do dziecka i planuje zakup małej kołyski albo kosza mojzeszowego do sypialni. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

Mrs-zribilam tak z synkiem,mial swój pokój ale do 5m.z byl w naszej sypialni,teraz maleństwo tez jakis czas bedzie z nami,jesli bedzie to chlopiec to około rok bo pozniej zrobimy remont w pokoju D. I beda miec pokój razem a jesli dziewczynka to jeszcze nie wiemy:)

Ja na poczatku postanowiłam, że nie kupię nic dopóki nie skończy się I trymestr, ale teraz sobie myślę że chyba chciałabym znać płeć dzidziusia przed zakupami bo nie chce kupować wszystkiego w neutralnych kolorach, teraz można kupić tak piękne rzeczy jest tak duży wybór ze wole troszeczkę poczekać. Oglądam wózki i łóżeczka w internecie, myślę o tym jak będzie wyglądał pokoik maleństwa ale jeszcze czekam z zakupami. Inwestuje w siebie, kupuje ubrania ciążowe :)
Nie pamiętam czy była tutaj o tym rozmowa, ale czy zastanawialyście się gdzie będzie spał Wasz bobas po urodzeniu? My mamy pokoik dla dziecka,będzie w nim łóżeczko, ale myślę że w pierwszych tygodniach życia w nocy będę chciała mieć łatwy i szybki dostęp do dziecka i planuje zakup małej kołyski albo kosza mojzeszowego do sypialni. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

Ja właśnie się zastanawiam nad kupieniem łóżeczka -dostawki znalazłam nowe zwykle drewniane za 140zl :) jest troszkę krótsze ale jak patrzyłam to dzieci do lat 3 osiągają (mniej więcej oczywiście) do 105cm wzrostu :) wiec starczy bo po 2 latach drugie będziemy planować no chyba że się coś pozmienia ;)

reklama
Do góry