reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja już przy aniołku zdecydowana byłam na zakup solidnej dużej gondoli, z kompatybilnym fotelikiem a potem jakiejś dobrej spacerówki. Teraz tym bardziej jestem przekonana do tej opcji bo jak już któraś pisała zima długa a dzieciaczka kilkumiesięcznego nie wsadzę zimą w spacerówkę. Jestem prawie zdecydowana na Navingtona (caravel), ma funkcję kołyski a córka z powodu bóli brzuszka zasypiała tylko bujana, gdzie X-lander nie dawał rady więc wyrobiłam sobie muskuły :) Nowej nie kupię bo taki maluszek gondoli nie zniszczy :)

Co do wozka to ja przy synku mialam Maxi Cosi Mura 4 i przy drugim dzieciaczku tez kupie ten wozek. Solidnie zrobiony, niezawodny, jedyna wada - ciezki jesli ktos chcialby go wnosic po schodach. Prowadzi sie swietnie. Uzywany 2w1 w stanie idealnym mozna kupic za okolo 1000 zl.
Ale jak zrobilismy loste rzeczy do zrobienia i kupienia to przyznaje, ze troche sie przerazilam...

Gosiek my też jesteśmy na etapie wyliczeń i planowania wyprawki. Chciałam kupić piękne łóżeczko, ale policzyłam, że kosztuje ok 700 zł. Zdecydowaliśmy, że kupimy tańsze w ikei, ale jak policzyłam całkowity koszt to wcale nie jest tak dużo niższe :/

Hej dziewczyny :-) Dzisiaj jest super, wczoraj prawie umieralam, a dzisiaj o niebo lepiej. Ugotowalam obiad, pierwszy raz w niedziele sprzatalam i pralam i prasowalam, ale musialam nadrobic zaleglosci, bo jutro do pracy. Wymioty byly od witamin. Przedawkowalam, bo zmienilam zywnosc na zdrowo, duzo ryb, owocow, warzyw, do tego witaminy, niektore maja po 200% zapotrzebowania dziennego i odbilo sie to niekorzystnie na mnie. Od dzis tylko kwas foliowy. A moja Pani Dr mowila, zebym nie brala, bo moge wymiotowac. Ale chcialam dobrze. Wyniki mam bardzo dobre, wiec nie bede sie faszerowac. Wroce do nich po 13tyg ciazy, tak jak pisze na opakowaniu. Takze dzien udany. Tesciowa byla u mnie na obiedzie. A pozniej odpoczynek. Milej nocki zycze, dobranoc :-)

fimka zostały mi po faworkach białka co bys poleciła z nich zrobić by nie padło opadło itp ;)

Bezę Pavlova :) Makaroniki (choć to wyższa szkoła jazdy).
A jeśli nie lubisz bez, to Angel Food Cake lub ciasto makowe (są to ciasta z samych białek), np. stąd:
http://www.mojewypieki.com/przepis/angel-food-cake---anielskie-ciasto-na-bialkach
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-makowe-z-bialek
albo nugat z bakaliami:
http://www.mojewypieki.com/przepis/nugat-pistacjowo---migdalowy-z-zurawina

nie każdy x lander ma małe gondole, ale gondola musi byc duża by ten śpiwór koc i dziecko pomieścić :D

fimka dzięki zaraz poczytam :)

Dziewczyny dziś miałam ciężki dzień :/ nie dość że głowa bolała tak że myślałam że mi eksploduje (nic nie biorę z przeciwbólowych bo się boję) na dodatek 2h spędziłam z córą na całodobówce (w skupisku bakterii) bo palec jej drzwiami przytrzasnęli :(
i potem kolejne dwie na Oddziale Ratunkowym na Chirurgii, diagnoza - złamany palec w prawej ręce :(
masakra ..
teraz nie dawno zauważyłam że robi mi się opryszczka na wardze, znane znienawidzone uczucie takiego gilgotania i napięcia :( ale opryszczka nie jest groźna w ciąży prawda ???
mam dość, jutro rano jak będę wstawać do pracy to się zapłaczę ...
mój faworyt wózkowy na tę chwilę, ale pewnie się jeszcze zmieni ;)
http://dino.sklep.pl/nowy/images/wozki_z_gond/dada_paradiso_leo_special_16_d.jpg

reklama
Co do wyprawko to stawiam za rzeczy z drugiej ręki...materacyk do łóżeczka i posciel(wklad)kupie nowe...wózek to hmmm sama nie wiem misle nad chicco Urban albo Oyster...wyprawka to spory koszt dlatego ja powoli zbieram.mam juz leżaczek,jednego spiocha(tatus kupił)i śliczne skarpeteczki

Do góry