reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

całe szczęście, ale strachu się najadłaś. jak w poprzedniej ciąży, pierwszy raz robiłam na hiv, powiem, że jakiś stres był gdy odbierałam wyniki.
ja mam wyrzuty sumienia o L4, tzn. nie czuję się z tym komfortowo, boję się zbytnio siedzenia w domu, gdy mąż w pracy a syn w przedszkolu. Ale dzidzia jest na pierwszym miejscu. jakoś sobie będę musiała poradzić. w przyszłym tygodniu dużo badań, więc jakoś czas zleci. tak by do kolejnej wizyty. usg z testem Pappa będę robiła 15 stycznia.

reklama
hey dziewczyny
Ja mam też torbiela na lewym jajniku, ok 3 cm i lekarz mówił, że niech sobie jest, że powstał raczej na skutek ciąży i będziemy to obserwować czyli podobnie jak u Was.

ja z kolei odebrałam wyniki dzisiaj i tsh mi bardzo spadło zawsze na lekach miałam ok 1 a teraz 0,3. we wtorek mam wizyte u lekarza zobaczymy co powie.

ja jestem na L4 pracuje w wielkiej korporacji gdzie 8 godzin przy kompie i mega stres wiec po stracie ostatniej ciąży i lekkim plamieniu moj lekarz dal mi id razu L4 i wypisuje co wizytę.

nie wiem jak wy ale u mnie koszmarne zmeczenie na nic nie mam siły. Jak córcia 2 latka w przedszkolu to tylko leżę a potem niestety nie na jak bo trza sie bawić:)

Witam sie i ja :)

Byc mize tez dolacze do Was. Narazie nie bylam u lekarza, le test wskazal dwie kreski bardzo grube. Ciaza byla dla mnie wielkim zaskoczeniem, ale po ogarnieciu sie jestem szczesliwa :)

dziewczyny mam pytanko, któraś z was ma krwiaka? Jesli tak to jak u was sytuacja wygląda? Plamicie? Co mówią lekarze?

Witam wszystkie przyszłe sierpniowe mamuśki! Chciałabym dołączyć do was. Mój maluszek ma 8 tygodni, termin mam na 15.08, więc taki malutki prezencik urodzinowy :) Pozdrawiam :)

Też mam teraz krwiaka dziewczyny 1,5cm, bralam duphaston, teraz luteina, ale jestem dobrej mysli. W czwartek kontrola. Będzie dobrze dziewczyny, bądźmy dobrej myśli :)

reklama
dziewczyny mam pytanko, któraś z was ma krwiaka? Jesli tak to jak u was sytuacja wygląda? Plamicie? Co mówią lekarze?

Ja mam 2, już jakieś 7 lat.
U mnie są to niepęknięte pęcherzyki Graafa, nazywa się to ogólnie syndrom LUF.
Krwiako-torbiele są wewnątrz jajnika, moje mają 2 i 3 cm.
W poprzedniej ciąży miałam tylko 1, ale miał 6cm i rósł do końca 4 mca ciąży.
Brałam wtedy Duphaston. Po 4 mcu przestał się powiększać.
Nie plamiłam.
Wtedy stanowił zagrożenie dla płodu, musiałam się oszczędzać, żeby nie pękł, a treść nie wylała się do jamy otrzewnej.
Po ciąży zmniejszył się do 3cm, ale jakieś 5 mcy temu pojawił się do kompletu drugi.
Lekarz zlecił mi badanie CA-125 - jest w normie.
Przed 1 ciążą miałam też kolposkopię. Też wyszła ok.
Te dwa, co mam teraz na szczęście nie rosną i ze względu na swoje małe wymiary może w końcu się wchłoną.
OBY.
Póki nie stanowią zagrożenia, nic z tym nie robię. Nie plamię, nie boli mnie jakoś bardzo (albo już się przyzwyczaiłam do bólu...)
Lekarz mówi, że taki jest urok wielu kobiet, że nie trzeba się tym martwić, póki nie boli albo nie pęknie.
No chyba, że przez LUFy nie da się zajść (ten problem nas na szczęście nie dotyczy) to zaleca się laparoskopię.
Miałam mieć, ale udało mi się zajść bez tego ;)
Mika, a czemu pytasz?

Karollkaa - witaj!

słodka owsianka - witaj!

Do góry