reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

happymum- mi odradzali bo podobno podczas tego 3d dziecku jest bardzo nieprzyjemnie i słyszy brzęczenie...znajoma sprzedawala maszyny do usg3D to się nasluchala podobno...mi tak uznalam ze zwykle usg mi wystarczy :)

reklama
Ja w pierwszej ciąży robiłam 3D połówkowe, w bodajże 22 tygodniu,i z tego dostałam właśnie film nagrany i chyba z 20 zdjęć, naprawdę warto, pomimo ceny, byliśmy z mężem zachwyceni :) Ze mną mąż chodził na prawie wszytskie wizyty od kiedy miałam usg przez brzuch roione, czyli tak mniej więcej od 13 tygodnia.

o kurcze pierwsze słyszę! Przeceż dzięki temu o wiele lepiej widać dzidziusia, chodzi mi tylko i wyłącznie o wykrycie wad, dzięki temu można przygotować się na leczenie zaraz po porodzie, ale szanuje oczywiście Wasze decyzje. Pamiętam, że się zastanawialiśmy, bo fakt jest to dość drogie, no ale się zdecydowaliśmy, myślę, że teraz też to wykonamy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez bede miala 3d na pewno i dwa razy milalam 4d robione mam super zdjecia mlodego z 19 tyg i 32 :) nie pytajcie tylko czym sie różni jedni od drugiego bo nie mam pojecia :D
Ja sie chyba zdecyduje na te prenatalne. Mam teraz ginowi 11 dac znac czy sie decyduje i zrobimy. Kurde tylko 120 zaplacic plus dodatkowe usg 104 to ciut mi duzo wychodzi. Dlaczego to musi byc takie drogie:(

to może ktoś mi jednak głupot nagadał :/
właśnie znalazłam że u mnie w szpitalu usg 3d i 4d z możliwością nagrań na płytkę kosztuje 150zl, chyba jednak się zdecyduję :)

No to u mnie kiepsko...brazowe plamienia i otwarta szyjka...jestem po konsultacji(telefonicznej) z położna oczywiście poki to nie jest zywa krew zagrozenia nie ma ale mam odpoczywac i powiedziec o tym na usg...w 16tc bede miec badanie i jeśli bedzie trzeba to zaloza szew czy cos w tym stylu(nie zrozumialam do konca)

No to u mnie kiepsko...brazowe plamienia i otwarta szyjka...jestem po konsultacji(telefonicznej) z położna oczywiście poki to nie jest zywa krew zagrozenia nie ma ale mam odpoczywac i powiedziec o tym na usg...w 16tc bede miec badanie i jeśli bedzie trzeba to zaloza szew czy cos w tym stylu(nie zrozumialam do konca)
szew na szyjke. odpoczywaj, nie dzwigaj, bedzie dobzre zobaczysz.

reklama
Do góry