reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Cześć , dołączę i ja ;) Co prawda przede mną dopiero badanie ale test w piątym ( ostatnim ) dniu spodziewanej miesiączki pokazał dwie kreski i to w tempie ekspresowym. Cykle mam regularne (28 dniowe). Wizytę mam w Sylwestra :D Według kalendarzyka termin porodu wychodzi na końcówkę sierpnia - 29.08 ale wiadomo jak to bywa. Jeśli chodzi o objawy to nie mam jak na razie żadnych mdłości ani wymiotów. Piersi a szczególnie sutki bardzo bolały, na dzień dzisiejszy to ustało. Jestem senna i czasami kłuje mnie w podbrzuszu szczególnie w okolicach prawego jajnika. Dzisiaj czuję się całkiem dobrze i wiecie co? Trochę mnie to jednak martwi.

reklama
Witaj mokkka i malawajna :)

dziewczyny u mnie przez święta mdłości nie było może dlatego że cały czas praktycznie jadłam i nic więcej jak to w święta ;) a od wczoraj znowu delikatnie już się zaczynają.... już się nie mogę doczekać wizyty aby dowiedzieć się na kiedy termin i żeby porobili mi wszystkie badania czy wszystko ok :)

Malawajna, koficzka - witajcie!:-) :)

koficzka - widzę, ze mamy dzieci w prawie tym samym wieku :yes: ja mam starszych z marca 2009 I stycznia 2011

Dziewczynki! mam do Was wszystkich pytanie ;) Kiedy was dopadł ból piersi?
Ostatnim razem jakoś kilka dni po terminie @ bolały mnie piersi ale nie za mocno a potem czasami sutki. Teraz nie bolało mnie nic, jedynie dziś kilka razy zakuło w sutkach. Mąż uznał że obwódki sutków mam lekko powiększone (ja tego nie widze) Nie wiem czy on sobie tego nie wyobraża przyadkiem :p Tak czy siak martwie sie bo prawie wszystkie dziewczyny bolą te piersi a mnie nic a nic...:( wiem że każda ciąża jest inna...no ale może być tak że wszystko jest w porządku pomimo tego że piersi niespecjalnie się powiekszyły i nie bolą?

Witajcie nowe Mamusie!

Dziewczynki! mam do Was wszystkich pytanie ;) Kiedy was dopadł ból piersi? [...] no ale może być tak że wszystko jest w porządku pomimo tego że piersi niespecjalnie się powiekszyły i nie bolą?

Mnie w pierwszej ciąży nie bolały piersi wcale.
Z rozm. AA powiększyły się do A :D
Zaczęły się powiększać jakoś w III trym. dopiero.
Pokarmu prawie nie miałam, karmiłam jakieś 2 tyg. (dokarmiając mm)

Ale moja mama przy 3-ce dzieci dokładnie tak samo.

Witam się poświątecznie, jestem porządnie zaziębiona.
Leczę się imbirem, cytryną, miodem i czosnkiem.

Mnie tez raczej nie bola, chociaż są większe. Za to boli brzuch, na zmianę kłucie i takie uczucie, jak zawsze przed okresem, nie mogę przez to zasnąć. Dzis zrobiliśmy sobie z chłopakiem wycieczkę, więc pewnie nie bede miała problemu z zaśnięciem, bo juz padam...

tak Dominiko- ja mam z kwietnia i z lipca, a szykuje sie sierpniak ;)
mamy co robić :D

Mika ty sie ciesz że nic nie boli!

bo mnie boli i z chęcią bym się zamieniła hhahahaa

1,5 tygodnia bez internetu... nie ma bata, nie nadrobię:p Musicie mi wybaczyć:)

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy!

Mika - w tej ciąży zupełnie mnie cycki nie bolały, ale starsza córa mi się odstawiła od piersi jakiś miesiąc przed zapłodnieniem;) W poprzedniej ciąży pamiętam że to był pierwszy symptom ciąży - okrutnie bolały już kilka dni przed terminem spodziewanej miesiączki. No i u mnie koszmar - w pierwszym trymestrze urosły z C do F.... na koniec dobiły do G... Rozstępy okrutne, ale teraz ich nie widać całe szczęście.
Mojej znajomej (a nawet dwóm) piersi praktycznie nic nie urosły, ale z karmieniem nie miały problemu. Pokarm nie jest "magazynowany" w piersiach a na bieżąco produkowany więc zazwyczaj rozmiar nie ma z karmieniem nic wspólnego:)

reklama
Witam nowe mamy :) mnie nie bolą piersi tez w ogole. Co mnie boli to tak pod pachami jakos dziwnie nie wiem czy mam węzły chlonne powiekszone czy cos. Jakos tak mi sie wydaje ze jakiegos guzka na piersi albo jestem przewrazliwiona na tym punkcie. Wszystkie moje ciocie babcia i mama mialy usuwane guzki z piersi ja tez mialam juz malego ale sie wchłonął i trochę sie boję. Musze wspomniec o tym lekarzowi jeszcze raz bo ostatnio mnie olal i nie zbadał a ja bede sie teraz martwić dwa tyg. Uhhh nie lubię tych lekarzy

Do góry