reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Amiciu trzymaj się :(
Witam nowe dziewczyny.Mam pytanie zazywacie jakieś witaminy ja chce coś kupić ale nie mam pojęcia co by było najlepsze może doradźcie coś.Na razie to łykam tylko kwas foliowy

reklama
Amiciu trzymaj się :(
Witam nowe dziewczyny.Mam pytanie zazywacie jakieś witaminy ja chce coś kupić ale nie mam pojęcia co by było najlepsze może doradźcie coś.Na razie to łykam tylko kwas foliowy
femibion natal 1 jest do 12 tyg ciazy wiec mozesz to ale ogolnie jesli nic sie nie dzieje to w pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy sie bierze a od drugiego witaminy

ja nie wiem czy dzisiaj zasne- strasznie sie denerwuje pzred jutrem

Amciu przykro mi z powodu Twojej straty :((( Dlaczego to my kobiety pragnące bąbelka ponad wszystko musimy tak cierpieć :((( Również po zabiegu leżałam na sali z dziewczyną będącą w 2 tygodnie starszej ciąży...straszne przeżycie, jej położne przychodziły słuchać serduszka dziecka a ja rodziłam swój skarb :( Nigdy tego nie zapomnę :((((
Nati witaj, jednak dobrze, że tu zostałyśmy bo nowych dziewczyn sporo dołączyło do nas :)
Jeśli chodzi o witaminy to ja brałam Femibion ale źle się po nim czułam więc wróciłam do witamin z pierwszej ciąży czyli Pregna plus.
8 tygodni za nami, dziś zaczął się 9 jak ten czas szybko leci, nie dawno był test ciążowy a lada dzień trzeba umawiać się na badania prenatalne :) Tym razem wybieram się wraz z mężem bo w poprzednich ciążach miał w pracy młyn nie mógł wziąć wolnego...

aga.b - ja łykam omegamed optima forte...co prawda kosztuje 80-100zł na miesiąc, ale tak mi ginekolog zaleciła.
Amciu - dziwnych tam macie lekarzy :( gdy mi wody odeszły w 19tyg, przenieśli mnie na sale z ciążami zagrożonymi a gdy skurcze sie zaczęły to byłam sama w 1 sali by nie stresować bardziej ani mnie ani innych dziewczyn. No i jest podział na oddział ginekologiczno-położniczy i ginekologiczny dla rodzących (zapomniałam jak to sie nazywało) więc nie katowali mnie widokiem noworodków na szczęście.

Hej dziewczyny, można do was dołączyć? Termin na początek sierpnia ale jeszcze nie został wyznaczony dokładnie. Ide na poczatku stycznia na wizytę to się wszystkiego do wiem. Muszę sobie ustawić jeszcze suwaczek i zdjęcie ale jakieś to nowe forum gorsze, nie mogę się odnalezc. Kiedyś się udzielalam jak byłam w pierwszej ciąży ale juz zapomniałam tamten login i hasło i założyłam nowe konto.

Witam :)

Ja dziś od rana w poradni diabetologicznej, chyba tu będę do 15 siedzieć bo tyle kobiet przede mną... jestem zaopatrzona w jedzenie... mdłości dziś jakby mniejsze...

Mokka- witaj :)

aga.b - chyba kwas foliowy w normalnych warunkach powinien wystarczyć w pierwszym trymestrze. suplementacja ogólnie też nie jest konieczna przy dobrych wynikach krwi I zachowaniu dobrej, zrównoważonej diety.
ja osobiście jestem przeciwniczką suplementów diety I witamin w sztucznej formie jeśli nie ma wskazań medycznych.

mokka - witaj!

Jolcia_ - oj tak, te poradnie są zazwyczaj bardzo oblegane. powodzenia. ja byłam przy 1 ciąży ;-) ;)

reklama
Mnie mdłości nie opuszczają nawet na chwilę... tylko czasem jest troche lepiej, a czasem gorzej. Ja byłam juz dwa razy na usg, najpierw w 6 tygodniu, żeby potwierdzić ciążę, a później w 8. Za pierwszym razem doktor wyznaczył mi termin na 1.08., a teraz na 7.08. Ale się musiałam rozregulować przed ta ciąża :O bo ten termin w żaden sposób nie pasuje. Zobaczymy co następnym razem, a wizytę mam 26.01.

Do góry